WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Ma. 22 maart t/m vr. 9 april – rapportgesprekken
Wo. 24 maart – MR-vergadering
Zo. 28 maart – ingang zomertijd
Di. 30 maart – bord, beker en bestek meenemen
Wo. 31 maart- voorjaarsontbijt
Do. 1 april – studiedag, alle kinderen vrij

Vr. 2 april- Goede vrijdag, vrije dag voor iedereen

Ma. 5 april- 2e paasdag, vrije dag voor iedereen

REGEL VAN DE WEEK


Iedereen hoort erbij en uniek dat zijn wij. 

WILGENHOEK IN BEELD


Afgelopen week was de Week van de Lentekriebles.

In groep 6 hebben de kinderen ‘elfjes’ gemaakt.


WEEK  12 –  22 maart 2021

Bezetting – groepen thuis- van juf Karin

Nadat het onze school bijna een jaar lang bespaard is gebleven groepen thuis te laten blijven, is het deze week helaas opnieuw niet gelukt.
Vandaag was groep 3 thuis en stond juf Pauline voor groep Groen. Voor morgen zijn we op moment wat schrijven nog hard op zoek naar een oplossing, maar het lijkt erop dat er morgen ook een groep thuis moet blijven. Al het ambulante personeel staat elke week wel een dag voor de groep en alles wordt uit de kast gehaald om de groepen te kunnen bezetten.
Voor komende woensdag, als het voorjaarsontbijt is, zijn we aan het kijken of we alle groepen bezet krijgen. Het zou zo leuk zijn als alle kinderen deze ochtend op school zijn!
Ons bestuur, Stichting Spaarnesant, heeft ervoor gezorgd dat het onderwijspersoneel een sneltest kan laten afnemen. Dit zorgt ervoor dat we de leerkrachten niet een hele dag kwijt zijn als er klachten zijn. Een fijne ontwikkeling!

CURSUSAANBOD – samenopgroeien.nu

De basisscholen zijn alweer een tijdje open, maar de impact van deze coronaperiode op het leven van gezinnen is nog niet verminderd. Voor ouders en hun kinderen kan deze periode nog steeds best een pittige tijd zijn. Ook komende maand starten er daarom weer een aantal interessante trainingen en webinars. Om deel te nemen is op tijd inschrijven noodzakelijk.
Zie bijlage, u kunt ook kijken voor een actueel en uitgebreid overzicht op www.samenopgroeien.nu.

GROEP 1, GEEL

juf Eva, juf Marjolein

‘Wat is verliefd zijn?’, dat is de vraag die we gesteld hebben tijdens de Week van de Lentekriebels. Veel kinderen zijn verliefd op hun moeder of broertje en een enkel kind op een vriendje en vriendinnetje, zo lief!
Een andere dag hadden we het over het verschil tussen jongens en meisjes.
Ook hadden we het over het verschil in de stemmen van mannen en vrouwen, en daarmee hadden we een link met de gitaar: hoge en lage tonen horen we ook in de snaren.

Afgelopen vrijdag heeft juf Marjolein een berichtje en wat foto’s op Social Schools geplaatst met wat nieuws over de rest van vorige week.

De informatieavond afgelopen dinsdag verliep goed, fijn om elkaar te leren kennen.

Mochten jullie het nog niet gedaan hebben: je kan via Social Schools inschrijven voor een 10-min (voortgangs) gesprek.

Fijne week!

GROEP 1-2, BLAUW

juf Ineke, meester Rick

Weten jullie wat wij hebben gedaan? Wij hebben het over liefde gehad. En waar dachten we dan allemaal aan? Aan kusjes, knuffels, samen limonade drinken, hartjes en trouwen bijvoorbeeld. Maar ook hebben we elkaar verteld wie we heel lief vinden. Onze ouders, maar ook heel veel kinderen uit de klas. Want vriendschap is ook liefde! Weten jullie dat er zelfs kinderen verliefd zijn? We hebben wel twee verliefde koppels in de klas. Zo lief! En toen we het hadden over verschillen tussen jongens en meisjes, kwam het ook op baby’s! Hoe ze groeien in de buik en over eitjes en zaadjes. Er zijn veel leuke opmerkingen geplaatst en we hebben met zijn allen veel gegiecheld bij woorden als borsten en piemel. Tsja, het hoort erbij! En het was heel gezellig!

Onze werkles van het thema is klaar! We hebben allemaal bekertjes tuinkers bij het raam staan en potjes met zaadjes gevuld. Die zaadjes hadden de kinderen mee en we hopen dat er mooie dingen uit gaan groeien.
Komende week gaan we vast wat met Pasen beginnen. We hebben mooie paastakken gekregen van Sam en daar gaan we versiersels voor maken. Ook gaat meester Rick een leuk verhaal met ons delen! We hebben er zin in. En de oudergesprekken gaan van start. Fijn om jullie allemaal even te gaan spreken!

Fijne week!

GROEP 1-2, GROEN

meester Mitch

De rapporten voor groep 2 zijn afgelopen donderdag mee naar huis gegaan en hopelijk is iedereen net zo trots op de kinderen als ik. Na een roerige periode van thuisonderwijs gaat het goed met onze kinderen – dat is een fijn gevoel en complimenten waard.
In ons lentethema was het slaan van een bruggetje naar de Week van de Lentekriebels geen lastige opgave. We hebben het gehad over liefde. Alle kinderen mochten in de kring met elkaar bespreken wat ze vonden dat bij liefde hoorde of wat het voor hen betekenende. Dit hebben we door middel van een ‘binnen-buiten kring’ gedaan. Hierbij staan de kinderen in twee kringen tegenover elkaar en schuift er steeds één iemand door, zodat er nieuwe gesprekken ontstaan. Dit bracht hele mooie gesprekken op gang. Na de liefde hebben we de dagen daarna het over de verschillen tussen jongens en meisjes gehad en over baby’s. Dit was natuurlijk giechelen geblazen en leuke rode gezichtjes.

Olaf was woensdag jarig en dit hebben we voor het eerst geprobeerd te vieren via een digitale vergadering op het grote nieuwe digibord. Dit was een groot succes, want zo konden we ouders er toch een beetje bij laten zijn op zo’n feestdag. Sterre en Louelle zijn de volgenden waarbij we het binnenkort gaan proberen.
Wat superfijn dat zoveel mensen het thuisrapport hebben ingevuld. Deze zullen kort terugkomen in onze rapportgesprekken en dan in de plakboeken van de kinderen worden geplakt.

Fijne week!

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

Afgelopen week heeft iedereen het rapport meegekregen naar huis. Deze week en volgende week hebben we de ouder(rapport)gesprekken. Heeft iedereen zich hiervoor ingeschreven?

We zijn vorige week alweer gestart met kern 9 van Veilig Leren Lezen. Daarbij hebben we de samengestelde woorden herhaald, maar dan met grotere letterclusters. Deze week gaan we ‘mmmkm’ woorden leren als strik. Einde van de week gaan we woorden met de -aai, -ooi, en -oei leren lezen en schrijven

Met rekenen oefenen we alle soorten sommen tot en met 10. We herhalen de sprongen van 2 en 5 zowel heen als terug.

En we gaan weer klokkijken met de hele uren. We gaan tijd berekenen: als je om 1 uur in het pretpark komt en je gaat om 4 uur weg hoe lang ben je er geweest.

De kinderen zijn heel hard bezig in een groepje een tuin te ontwerpen. Deze week gaan we die afmaken.

Fijne week!

GROEP 4

juf Tamara, juf Someya

Afgelopen week zijn de rapporten mee naar huis gegaan. Deze week beginnen de ouder(rapport)gesprekken. Het is handig om tijdens deze gesprekken het rapport bij de hand te houden.

In de klas gaat het goed. We zijn hard aan het werk. Bij rekenen oefenen we met de tafels en zijn we druk bezig met klokkijken. Deze week komen de kwartieren aan bod. Bij taal sluiten we weer een hoofdstuk af en bij spelling beginnen we net weer met een nieuw blok. De nieuwe regel van deze week: specht.

Helpende handjes deze week: Isaiah en Gijs

IPaddienst: Flavia en Max

Fijne week allemaal.

GROEP 5

juf Someya, meester Rick

Deze week hebben we het over de provincies en provinciehoofdsteden van Nederland gehad. We hebben in een werkboekje gewerkt en een leuk liedje geleerd over de provincies. Vandaag hebben we een Kahoot! quiz gedaan. De kinderen kennen al bijna alle provincies, eilanden en hoofdsteden. Heel knap!

Elke woensdag en vrijdag is er een leerling die een spreekbeurt houdt. We hebben al een aantal leuke en leerzame spreekbeurten gehad. Heel leuk om te zien hoe goed de kinderen dat al kunnen!

Donderdag en vrijdag waren weer twee leuke dagen met groep 5. Op donderdag hebben de kinderen ’s morgens buiten gymles gehad en ’s middags hebben we topografiespelletjes gedaan.

Op vrijdag hebben we maskers gemaakt en hebben we veel geleerd over New York door de spreekbeurt van Sebastian.

Tot er een nieuwe leerkracht is gevonden zal juf Someya maandag en dinsdag voor de groep staan. Woensdag zal wisselend zijn en donderdag en vrijdag is meester Rick er. Wij zijn erg blij dat we het op deze manier met bekende gezichten kunnen oplossen!

De leerlingen krijgen deze week de rapporten mee naar huis. Deze heeft juf Simone geschreven.
Maandag 28 maart komt juf Simone nog langs in de klas om afscheid van de kinderen te nemen.

GROEP 6

juf Dana, juf Sophia

De Week van de Lentekriebels zit erop, wat hebben we mooie en open gesprekken gevoerd! We hebben verschillende soorten relaties besproken, we hebben het gehad over bloot en we hebben geleerd hoe we onze grenzen moeten aangeven en bij wie we terecht kunnen als er zich een situatie voordoet waarbij we ons niet fijn voelen. Heel leerzaam en belangrijk.

De eerste spreekbeurten zijn geweest en wat is de lat al hoog gelegd! We zijn benieuwd naar de spreekbeurten van komende week.

Deze week mogen de groepjes van 4xWijzer een ‘pitch’ houden over hun stad. Alle informatie in 2 minuten bundelen blijkt nog best lastig te zijn, zeker omdat de kinderen zo fanatiek naar informatie gezocht hebben.

Willen jullie er s.v.p. aan denken dat het op woensdag fruitdag is en dat de kinderen dan alleen groente of fruit mogen eten bij het tienuurtje?

Deze week beginnen we ook met de ouder(rapport)gesprekken, wat fijn om jullie weer eens te spreken!

Fijne week!

GROEP 7

juf Lisan

Wat een leuke week was het vorige week weer. De Lentekriebels in de klas waren leerzaam en leuk. We hebben leuke gesprekken gehad en ook een aantal lessen van Dokter Corrie gekeken. Er staan er nog veel meer op internet bij schooltv.nl.

Alle kinderen hebben persoonlijk hun rapport gekregen, we hebben het rapport meteen kort besproken. Vanaf vandaag zijn de rapportgesprekken. De kinderen zijn ook bij het gesprek aanwezig. Ik zal in dit gesprek het voorlopige advies voor de middelbare school geven. Dit is een voorlopig advies, want er komen nog meer Cito-toetsen en het is een richtlijn. Vanwege het thuiswerken is het moeilijker om een waarde aan de Cito te hangen, in groep 8 zullen ook de andere toetsen en de mening van de leerkracht van belang zijn.

Deze week zullen we op maandag, dinsdag en woensdag weer thuiswerken. Op dinsdag worden we allemaal getest en hopelijk hebben we allemaal een negatieve uitslag op woensdag, zodat we donderdag weer naar school kunnen. Dit is het scenario waar we nu vanuit gaan. Mocht dat niet het geval dan zijn dan laat ik woensdagmiddag weten hoe we verder gaan.

We starten de dagen om 9.00 uur met elkaar in Teams, behalve als iemand echt ziek is natuurlijk. Ik bespreek wat we gaan doen en zet de planning in Teams. Tot 12.00 uur ben ik bereikbaar. In de middag kan er nog even zelfstandig gewerkt worden.

Tot zo ver, ondanks alles een fijne week en hopelijk veel negatieve uitslagen.

GROEP 8

juf Manon

De Week van de Lentekriebels zit erop. We hebben hele goede en fijne gesprekken gevoerd. Top dat jullie zo open en eerlijk waren! Alle kinderen hebben een ‘pubergids’ mee naar huis gekregen.

Afgelopen woensdag was een spannende dag voor groep 8. Helaas zijn er twee kinderen uit de klas uitgeloot op de school van hun voorkeur. Gelukkig zijn ze wel geplaatst op een school uit hun top drie. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Met 4xWijzer zijn we bezig met het thema ‘Europa en de Europese Unie’. Alle kinderen hebben een land uitgekozen en maken over dat land een muurkrant. Vervolgens maken ze een powerpointpresentatie van alle informatie die ze hebben opgezocht. Over een paar weken gaat iedereen een presentatie geven voor de klas.

De kinderen van de Wilgenexpres hebben vandaag de W4Kangoeroe-test gemaakt. De W4Kangoeroe-wedstrijd is een reken- en wiskundewedstrijd die jaarlijks in maart op heel veel scholen wordt georganiseerd. In Nederland doen er ongeveer 140.000 leerlingen mee op 2.350 scholen.
De wedstrijd is geschikt vanaf groep 3 van de basisschool t/m 6 vwo van de middelbare school.
Er zijn vijf niveaus: wizFUN, wizKID, wizSMART, wizBRAIN en wizPROF.  De kinderen van groep 8 doen mee aan de wizSMART. Eind mei volgt de uitslag van deze wedstrijd.

Graag ontvang ik deze week de rapporten. Denkt u ook nog even aan het formulier voor het schoolkamp naar Noordwijk?

Het werk voor de thuiswerkers:
Rekenen: Bundel 22 t/m 26 maart Gynzy
Spelling: Blok 8 les 1 t/m 4 Gynzy
Grammatica: Gynzy werelden (alles wat openstaat)

 

Fijne week allemaal!