WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Deze week is de ‘Week van de Lentekriebels’

Do. 18 maart – rapporten mee
Ma. 22 maart t/m vr. 9 april – oudergesprekken
Wo. 31 maart- voorjaarsontbijt

REGEL VAN DE WEEK

Wij laten merken, hoe rustig wij kunnen (samen)werken.

WILGENHOEK IN BEELD


Lente in school!!!
De ouders van de OAC hebben de school vrolijk aangekleed.
Heel erg bedankt voor deze gezelligheid.


WEEK  11 –  15 maart 2021

OUDERGESPREKKEN – van de directie

In overleg met het team hebben we besloten de oudergesprekken 15 minuten te laten duren in plaats van 10 minuten. U kunt zich inschrijven vanaf morgen, 16 maart 19.00 uur, tot vrijdag 19 maart 12.30 uur.

Donderdag 25 maart zullen de gesprekken naast overdag, ook in de avond plaatsvinden.
De ouders van groep 5 hebben vanmiddag een bericht ontvangen over de rapporten en oudergesprekken van hun kind.

IN DE BIJLAGE – van het team en GGD Kennemerland

1. In de bijlage van het bericht in Social Schools ontvangt u het ‘Thuisonderwijs rapport’. Omdat er thuis ook een tijd aan het schoolwerk is gewerkt, mag u als ouder/opa/oma/oppas ook een rapport invullen voor uw kind. Wij zouden het fijn vinden als u dit invult en met uw kind bespreekt. Ook kan het zijn dat dit een onderwerp van gesprek is tijdens de oudergesprekken.

2. Graag uw dringende aandacht voor de aangepaste nieuwsbrief voor ouders.
Vanaf vrijdag 12 maart kan een testafspraak voor kinderen, in alle leeftijdscategorieën, via het landelijke aanmeldnummer 0800 – 1202 worden gemaakt. Dit hoeft dus niet meer via de lokale GGD. Daarmee hopen wij dat ouders sneller te woord gestaan worden. Verder staat in de nieuwsbrief (bij de veelgestelde vragen) de link naar de beslisboom, waarmee ouders zelf kunnen kijken of hun kind naar de kinderopvang of school mag gaan.
GGD Kennemerland, Afd. Infectieziektebestrijding,

VOORJAARSONTBIJT – van de OAC

Het voorjaarsontbijt is dit jaar op woensdag 31 maart. De OAC zal voor alle kinderen een coronaproof ontbijtje maken.
Graag uiterlijk dinsdag 30 maart een bord, beker en bestek (in een plastic tas) meenemen. Vergeet niet de naam van het kind goed op bord, beker en bestek te zetten!
De kinderen mogen in pyjama naar school komen, maar kleden zich daarna weer om in ‘gewone’ kleding – vergeet deze dus niet mee te geven.

GROEP 1, GEEL

juf Eva, juf Marjolein

Vandaag is Myrdhyn voor het eerst in groep Geel. Vorige week kwamen Evi en Fleur, dat hadden we nog niet in het takje gezet. Welkom allemaal!

Twee weken geleden is juf Channa gestart in onze groep. Zij is een Nova studente pedagogiek en zal ons het hele jaar op maandag en dinsdag ondersteunen. Fijn een paar extra handen en ogen in de klas!

We zijn hard aan het werk om alle dagelijkse routines te oefenen.  Dat gaat heel goed, de meeste kinderen weten al precies hoe alles werkt.

Ondertussen zijn we nog steeds lekker bezig met het thema ‘lente’. De hyacinten die we twee weken geleden meegenomen hebben zijn al aardig gegroeid, de knoppen zijn al heel groot en krijgen kleur. Ook de thema muur komt vol te hangen met werkjes.

Fijne week allemaal!

GROEP 1-2, BLAUW

 juf Ineke, meester Rick

Wat een gekke week was het eigenlijk. Maandag opeens allemaal thuis en dan op vrijdag een studiedag. Er bleef een kort weekje over. Toch was het een heel nuttig weekje. De werklessen gingen goed door en er werd serieus gewerkt. Denk aan domino met plaatjes maar ook met woordherkenning. We hebben tuinkers gezaaid en veel komt al op. Dat vinden de kinderen heel leuk om te doen. Maar ook hadden de kinderen zelf zaadjes meegenomen die we in de aarde hebben geplant. En we bouwen ontwerpen van bloemen na in de bouwhoek. Er is druk geverfd en geknutseld. De klas is kleurrijk!

Komende week houden we ons bezig met de ‘Week van de Lentekriebels’. Daarnaast maken we de werklessen af en werken we in de middagen aan het thema. We zijn nog druk bezig met de kinderen om te kijken hoever ze zijn met letterkennis, rijmen e.d. Dat vinden de kinderen leuk om te doen.
Komende week komen de rapporten voor groep twee uit. Ook zullen jullie bericht ontvangen dat jullie je kunnen inschrijven voor de oudergesprekken. En dat geldt uiteraard voor alle kinderen! Ook ontvangen jullie deze week een documentje. Het thuiswerkrapport! We zouden het heel fijn vinden als jullie dit allemaal willen invullen. Dan kunnen we ook die periode en jullie input goed meenemen in de gesprekken.

Fijne week allemaal!

GROEP 1-2, GROEN

meester Mitch

We hebben weer een heerlijke week achter de rug. Alle plantjes beginnen nu echt heel snel te groeien. De kinderen zorgen zelf voor de tuintafel door de plantjes elke dag water te geven en te voeden met een beetje liefde. Ook al zegt de kalender misschien nog van niet, de lente is volop begonnen in groep Groen. We maken veel leuke werkjes in de werkles en we zingen veel over de lente. Misschien heeft u thuis wel al uw kind horen zingen over ‘Alles groeit, alles bloeit’, een liedje van Dirk Scheele.

Juf Debby en ik hebben de kinderen getoetst op de onderdelen voor de beginnende geletterdheid. Voor groep 2 is dit: rijmen, letterkennis, beginklank, eindklank en synthese (plakken). Voor groep 1 gaat het alleen om rijmen. Bij de gesprekken van de komende weken zal ik deze ook met u doornemen, want voor groep 2 gaan donderdag de rapporten mee naar huis. Wilt u hier weer een foto van dit schooljaar in plakken? Ook krijgt u vandaag een thuiswerkrapport voor uw kind. Zou u deze a.u.b. willen invullen en mij zo snel mogelijk willen toesturen? Voor de gesprekken nemen we deze ronde 5 minuten extra per gesprek.

Fijne week!

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

We hebben weer een drukke maar fijne week achter de rug. We hebben bijna alle Cito’s af. We zijn nog wel bezig met de AVI- toetsen.
Met Veilig Leren Lezen zijn we alweer aan het eind van kern 8 gekomen. Wat gaat dat hard. We kunnen nu ook al woorden lezen met ‘-a’, ‘-o’ en ‘-u’ aan het eind.
Met rekenen hebben we vorige week met geld gerekend, voor de één een makkie en voor de ander toch wat lastiger. Dus voor degene die het lastig vonden hebben we het nog een keer extra samen geoefend.
Deze week begint ook de ‘Week van de Lentekriebels’. Hierbij hebben we het o.a. over de verschillen tussen jongens en meisje.

Deze week ontvangen jullie ook het zogenoemde thuiswerkrapport, we zouden het fijn vinden als jullie deze willen invullen zodat we een beeld krijgen van het thuiswerken. Aan het eind van deze week krijgen de kinderen de rapporten mee naar huis en volgende week starten de rapportgesprekken.

Fijne week allemaal!

GROEP 4

juf Tamara, juf Someya

Een beetje een gekke week afgelopen week. Juf Tamara was er donderdag niet, maar gelukkig was juf Someya er wel. We hebben onwijs hard gewerkt en goed ons best gedaan. De Cito’s zijn afgenomen en deze zijn nu gelukkig klaar (op enkele kinderen die nog iets moeten inhalen na). Wij hebben een start gemaakt met de AVI- en DMT-toetsen. Helaas zullen wij dit niet helemaal redden voor de rapporten. De uitslagen hiervan geven wij jullie dan ook op een later moment.

Deze week is de ‘Week van de Lentekriebels’. Wij gaan hier ook mee aan de slag. Naast de lentekriebels werken we ook verder met het thema ‘Bloemen en planten’ bij 4xWijzer.

We gaan weer hard aan het werk deze week.

Fijne week allemaal!

IPaddienst: Yara en Finn
Helpende handjes: Isis en Kelvin

GROEP 5

juf Simone

Juf Simone was afgelopen week ziek, gelukkig hebben juf Someya, meester Rick en juf Annemieke de groep op kunnen vangen en hoefde de groep niet thuis te blijven.
Komende week zullen juf Someya, meester Rick en juf Dana voor de groep staan.

Vanmiddag ontvangt u extra informatie van juf Karin.

Fijne week allemaal!

GROEP 6

juf Dana, juf Sophia

Afgelopen week zijn de AVI leestoetsen afgenomen en wat hebben de kinderen van groep 6 een mooie groei gemaakt! Het valt te merken dat ook thuis het leesplezier bevorderd wordt. Erg fijn!

We zijn verdergegaan met de lessen mediawijsheid en afgelopen week hebben we besproken wat cookies zijn en hoe cookies kunnen leiden naar jouw plek op het internet. De kinderen zijn zich steeds meer bewust aan het worden hoe je veilig op het internet surft.

Deze week is de ‘Week van de Lentekriebels’. We gaan het hebben over zelfbeeld, liefde en lichamelijke ontwikkeling. Ook starten we deze week met de spreekbeurten. Er zijn interessante onderwerpen gekozen door de kinderen waar ze allemaal heel enthousiast over zijn. Vorig jaar was het nog spannend om voor de klas te spreken, maar door te oefenen met 4xWijzer heeft iedereen al ervaring met het geven van een presentatie. Dit maakt het gelijk minder spannend om een spreekbeurt te geven.

Deze week ontvangen jullie het zogenoemde thuiswerkrapport, we zouden het fijn vinden als jullie deze willen invullen zodat we een beeld krijgen van het thuiswerken. Aan het eind van deze week krijgen de kinderen de rapporten mee naar huis en volgende week starten de rapportgesprekken.

Fijne week!

GROEP 7

juf Lisan

We zijn bijna klaar met de Cito’s, er zijn een paar kinderen die nog wat moeten inhalen, en dan zijn we helemaal klaar!
Afgelopen week hebben we het gehad over de verkiezingen en hebben we in de klas naar aanleiding van twee kieswijzers gestemd. Jullie stemmen toch ook?  Als het mogelijk is om de kinderen mee te laten gaan terwijl jullie als ouders gaan stemmen zou dat heel leuk zijn. Ik weet niet of het kan met alle coronamaatregelen, maar we zullen zien.

Deze week is de ‘Week van de Lentekriebels’. We gaan het hebben over heel veel verschillende zaken zoals: meisjes en jongens in de puberteit, vriendschap en verliefdheid, sociale en lichamelijke ontwikkeling en zelfbeeld, en natuurlijk het internet.

In de klas heb ik gezegd dat we vanaf vrijdag weer zwemles hebben, maar helaas is dat nog niet zo, we blijven voorlopig alleen gymmen op vrijdag.

Aan het einde van de week krijgen de kinderen hun rapport mee naar huis.

Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

De Cito-toetsen zitten er voor de meeste kinderen op. Er zijn nog een paar kinderen die wat toetsen moeten inhalen deze week.

Deze week is het de ‘Week van de Lentekriebels’. In groep 8 komen er verschillende thema’s aan bod zoals lichamelijke ontwikkeling en zelfbeeld, seksuele weerbaarheid en voortplanting en gezinsvorming.

Woensdag a.s. horen alle kinderen of ze zijn ingeloot op hun school van voorkeur. Spannend!

Deze week is er weer huiswerk. Ik merk dat veel kinderen weer moeten wennen aan het krijgen van huiswerk en hun agenda niet bij zich hebben of het werk niet maken/leren. Met het oog op het V.O. is dit wel heel belangrijk.

Er zijn geen rapportgesprekken in groep 8. De kinderen krijgen hun laatste rapport rond de meivakantie. Ik ontvang wel graag alle rapporten deze week.

Het werk voor de thuiswerkers:
Rekenen: Bundel 15 t/m 19 maart Gynzy
Spelling: Blok 7 les 10 t/m 13
Grammatica: Gynzy werelden (alles wat openstaat)

Fijne week allemaal!