WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


week 12 – week van de Lentekriebels

di. 31-3 – MR vergadering

REGEL VAN DE WEEK


Wij laten merken hoe rustig wij kunnen (samen) werken.

WILGENHOEK IN BEELD

Er wordt hard gewerkt op het voorplein…


WEEK  11 –  9 maart  2020

TEVREDENHEIDSONDERZOEK – van de directie

Deze week ontvangt u een bericht via Social Schools met daarin een link naar het tevredenheidsonderzoek.

Elke twee jaar vragen wij ouders, leerlingen en personeel deze vragenlijst in te vullen. Hiermee peilen we de tevredenheid over de kwaliteit van de school op meerdere gebieden.

De vragenlijst kan tot eind maart worden ingevuld en is anoniem. De resultaten worden besproken in de MR.

De uitkomst van het onderzoek bij de leerlingen wordt besproken in de leerlingenraad.

Wij hopen dat u de tijd neemt het onderzoek in te vullen om te helpen de kwaliteit van de school te waarborgen en verbeteren!

JARIG! – van de directie

Afgelopen zaterdag, 7 maart, was de school jarig, er zijn 89 kaarsjes uitgeblazen! Volgend jaar, als de school 90 jaar wordt, zal dit feestelijk gevierd worden.

Vandaag zijn juf Pauline en juf Karin in de klassen geweest om uit te delen, want; wie jarig is trakteert!

GROEP 1/2 GEEL

juf Ineke, juf Pauline

En zo vloog ook de tweede week om in groep Geel. We gingen aan de slag met het nieuwe thema: ‘Dieren op de boerderij’! Elke dag werken we samen met ons maatje van die week aan verschillende opdrachtjes. Zo plakten we een schaap, zetten boerderijdieren in elkaar, probeerden een mooie vloerpuzzel, schepten wild met mais en speelden we met boerderijdieren van duplo.
In de kring zongen we Lammetje, lammetje en Een koetje en een kalfje. Ook deden we veel spelletjes met de juffen die met kleuren en vormen te maken hadden. En op het digibord zagen we het liedje ‘Geitje Bij’ van het prentenboek ‘We hebben er een geitje bij’.
Verder werd Kjell echt vier en vierde dat met ons! Hij had heerlijke bananencakejes mee. We konden verven, woorden stempelen en heerlijk vrij spelen! Deze week gaan we varkentjes maken voor naast onze schaapjes in de wei!

Willen jullie nog denken aan pasfoto’s voor de maatjeslijst? Ook hebben we nog niet alle emailadressen op de lijst compleet. Willen jullie daar komende week nog even naar kijken?

De moeder van Luuk is onze klassenmoeder, vinden jullie jullie het goed dat we haar jullie telefoonnummer geven? Dan kan zij een appgroep maken.

Komende week maakt juf Ineke een intekenlijst voor de startgesprekken.

GROEP 1/2 GROEN

meester Mitch, juf Mieke

Alweer een week vol nieuw geleerde dingen binnen ons thema. Wat vliegen de weken voorbij als we het zo naar onze zin hebben. De kinderen nemen veel dierenknuffels mee en dat vinden we fijn. Alle boerderijdieren zijn welkom op onze kinderboerderij. Deze week gaan we deze dan ook uitbreiden en zullen er ook voor het eerst producten te koop zijn. U hebt op de foto’s wel kunnen zien dat er tijdens de werklessen hard gewerkt wordt.

Afgelopen vrijdag zijn we naar boerderij Zorgvrij geweest. Hier werden we ontvangen met een verhaal over een kuiken dat ontsnapt was en op zoek ging naar zijn moeder. De kinderen zijn op een speurtocht over het terrein gestuurd. We hebben zelfs de geboorte van twee lammetjes mogen meemaken, dit was heel speciaal. Misschien heeft u de foto’s al op Social Schools gezien.

Met Engels hebben we de baby animals geleerd met het liedje: https://www.youtube.com/watch?v=cJg4YFtvOp8

We konden deze week niet op ons schoolplein spelen. Misschien heeft u het al gehoord, maar we krijgen een nieuwe speelplaats. We spelen deze weken op het achterplein. We willen u dan ook vragen te wachten om het plein te betreden tot iedereen weer binnen is.

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

Wat een leuk thema hebben we weer, de kinderen zijn heel enthousiast! De boerderijhoek wordt steeds meer gevuld en ook de winkel is klaar om mee te spelen. Deze week gaan we de spullen prijzen en er naamkaartjes bij maken. De werklessen zijn leuk, vooral de maistafel is favoriet. Met de kleine blokjes en dieren worden ook boerderijen en hokken gemaakt. Deze week komen er weer foto’s op Social Schools.

Verder wordt er weer veel geknutseld, varkens gevouwen en schapen geknipt. Onze themamuur wordt steeds voller. Heeft u onze boerderijliedjes We hebben er een geitje bij en het koeienvlaaienlied  al gehoord?

Heeft u het nieuws al gehoord? We krijgen een nieuw voorplein. We kunnen daar dus nu even niet spelen. Spannend, we zijn benieuwd hoe het gaat worden.

GROEP 3

juf Marjan, juf Annemieke

Men denkt wel eens dat AVI toetsen belastend is voor de kinderen. Nou ik kan u verzekeren dat dat in groep 3 nauwelijks speelt. De kinderen genieten van de groei die ze zelf bewerkstelligen door goed te oefenen. Ik zit regelmatig kinderen even te toetsen om te weten of ze al andere boekjes mogen lenen in de bibliotheek. Maar ook om ze te motiveren flink te lezen, zowel op school als thuis natuurlijk. Dit doen we met elkaar. Dan ben ik bezig en hoor ik ineens ‘Juf mag ik ook even bij je komen?’. Ik probeer vanuit mijn ervaring in te schatten of de kinderen het kunnen halen. Soms is dat niet zo maar bijna. Dat geeft niet, omdat ik denk dat dat net even de stimulans kan zijn om de komende twee weken extra inzet te tonen.
Toetsen is voor mij niet de essentie van het leven zoals u zult begrijpen. Goed afstemmen op het niveau van uw kind vind ik wel belangrijk. Daar heb je als leerkracht het hulpmiddel toets voor. Als ik zelf denk dat het nuttig is de toets in te zetten doe ik dat. Er zijn altijd kinderen die het ineens lastiger vinden. Dan ga ik eerst even lezen in ‘Vloeiend en Vlot’ of doe een leesspelletje van de kern en pak daar na ‘stiekem’ de leeskaart erbij en zet de timer aan.
Een mooi proces in een groep waarin de vorderingen zo met scheuten gaat. Mocht uw kind een niveau hoger gaan geef ik een papiertje mee met het niveau waar het kind nu in gaat oefenen. Dat is niet het behaalde niveau.

Het thema van 4xWijzer begint ook echt vorm te krijgen. Er zijn inmiddels kaarten waarmee we werken. Ook hebben we onderzocht wat vleeseters zijn en wat dat te maken heeft met hun gebit. Planteneters en alleseters zijn ook aan bod gekomen. Er was een leerling die bijna beledigd reageerde toen we tot de conclusie kwamen dat we als mens alleseters zijn. Dat vond ze zooo gek…… heerlijk onderwijs!

Het was een fijne week met veel variatie. Muziek, tekenen, vrij werken, rekenen, weinig schrijven, veel taal en spelling en veel praten over ‘eerlijk en niet eerlijk’ en ‘om de beurt en voor jezelf omkomen en soms een stapje terug doen voor een ander’. Leuk dat de kleuter fase van het ‘IK’ gericht zijn echt  plaats begint te maken voor het ‘ik in de context’ . Wat een leuke kinderen zijn het toch!

Fijne week weer allemaal!

GROEP 4

juf Simone

Wat hebben we een fijne week achter de rug! We zijn goed onderweg met het nieuwe thema. De kinderen vinden het ontzettend leuk om te werken met de kaarten. We zijn al heel wat bijzondere weetjes tegengekomen! Superleuk om je weetje te vertellen op de stip! Deze week gaan we lekker verder aan het thema werken en komen er nieuwe doe-kaarten bij.

Met spelling zijn we lekker aan het herhalen, met rekenen doen we deze week de toets van de methode en zijn we hard aan het oefenen met de tafels. Met taal werken we deze week over lichaamstaal en dat komt mooi overeen met ‘Goed Gedaan’. Ook daarbij werken we aan lichaamstaal. Hoe voel je je en hoe kun je dat zien.

Deze week spelen we nog een week buiten op het achterplein en hebben we lekker muziekles van juf Rozemarijn. Wilt u er nog aan denken om een glazen potje mee te geven?

Nova en Zoe zijn deze week de klassendienst.

Fijne week allemaal!!

GROEP 5

juf Simone, juf Roos, meester Mitch

Afgelopen week hebben we geschaatst en dat was ontzettend gezellig. Ook vandaag hebben we een uitje: we gaan naar de schouwburg voor de voorstelling ‘Peter Pan’.

De kinderen zijn begonnen met het geven van spreekbeurten. Echt indrukwekkend hoe goed ze dit al kunnen! Ook voor de leerkracht leuk om aan te horen. We kijken er naar uit om deze week weer nieuwe spreekbeurten te horen en zien.

Vorige week was het thema van 4xWijzer ‘Vlinders’. Deze week is dat ‘Amfibieën en reptielen’.

De komende weken geven we dagelijks kleine dictees omdat veel kinderen het lastig vinden alle tot nu toe aangeboden spellingregels toe te passen, met name de molen-mollen regel blijft lastig.

Annabelle en Gina hebben deze week klassendienst en Mia en Nikki iPaddienst.

Fijne week allemaal!

GROEP 6

juf Robin, juf Tamara

Afgelopen donderdag hebben we gezellig geschaatst. Wat leuk om iedereen zo te zien. Ook vandaag hebben we een uitje op de planning. Samen met groep 5 gaan wij naar de schouwburg kijken naar een voorstelling: ‘Peter Pan’.

De spreekbeurten zijn in volle gang en wat doet iedereen hard zijn best! Er komen hele leuke dingen voorbij en de voorbereiding is helemaal in orde. Hopen op nog meer van die leuke spreekbeurten deze week.

Met rekenen gaan we aan een nieuw blok beginnen. We gaan verder met verhoudingstabellen, rekenen met maten (ml-cl-dl) en ook de breuken worden steeds meer uitgebouwd.

Vorige week hebben we het met 4xWijzer gehad over ‘Vlinders’ en deze week gaat het over ‘Amfibieën en reptielen’.

Voor deze week:
Maandag: juf Evelien
Dinsdag: juf Evelien en juf Liz (stagiaire)
Woensdag: juf Someya
Donderdag: juf Annette en juf Noor (stagiaire)
Vrijdag: juf Evelien en juf Noor (stagiaire)

Fijne week allemaal!

GROEP 7

juf Lisan

Deze week hebben we de laatste rapportgesprekken met advies. Er zijn al heel veel voorlopig adviezen gegeven, dat zijn leuke gesprekken. In juni doen we nog een rondje adviezen.

Met 4xWijzer gaan we nu een aantal Grej of the day doen over Oceanië. De eerste van vandaag was ‘De longen van de zee’. Voor morgen is het ‘Een heilige berg waar je niet meer op mag klimmen’.

Volgende week is de ‘Week van de Lentekriebels’; we gaan het dan hebben over de puberteit, de veranderingen van het lijf en seksualiteit. Heel leuk en spannend.

Op 25 maart is de Vakantiebeurs, dit is de afsluiting van het project door de kinderen. We houden de beurs van 11.00 tot 12.30 uur, ouders en opa’s zijn van harte welkom om te komen kijken.

De theebeurt van afgelopen week ging niet door vanwege de voorstelling van juf Sem. Deze week zijn Sverre, Mees en Roos aan de beurt.

Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon, meester Milan

Wat was het schaatsen leuk! De sfeer was goed en we hadden bijna de hele baan voor onszelf. De foto’s staan op Social Schools.

In verband met mijn opleiding is Milan deze week er op maandag, dinsdag en woensdag. Op donderdag en vrijdag sta ik voor de klas.

Woensdag a.s. beginnen we met de voorbereidingen voor het voorjaarsontbijt onder leiding van Sita en Greke, twee ouders van de OAC. De kinderen gaan in teams het voorjaarsontbijt voor een groep organiseren. Binnenkort meer over het voorjaarsontbijt.

Volgende week is de ‘Week van de Lentekriebels’. We bespreken een aantal thema’s in de klas rond seksualiteit.

Op woensdag 25 maart houden we samen met groep 7 een landenbeurs, om ons thema van 4xWijzer af te sluiten. U bent van harte welkom van 11.00 uur tot 12.30 uur. Ook opa’s en oma’s zijn welkom!

Afgelopen vrijdag heb ik de huiswerkopdracht voor het afscheidsboek van groep 8 via Social Schools gestuurd. Uiterlijk inleveren op 27 maart.

De klassendienst van deze week: Zoë en Kyara. Volgende week: Nio en Courtney.

Fijne week allemaal!