WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Deze week zijn de 10 minutengesprekken

do. 5-3 – Schaatsen groep 5, 6, 7 en 8

REGEL VAN DE WEEK


Iedereen voelt zich het best, als niemand wordt gepest.

WILGENHOEK IN BEELD

Voorjaar in de school! De OAC heeft de school weer prachtig versierd. Bedankt!


WEEK  10 –  2 maart  2020

HEEFT U EEN PABODIPLOMA? – van de directie

Bij afwezigheid van een leerkracht proberen wij op de Wilgenhoek de oplossing zo veel mogelijk intern te zoeken. Dat lukt, zeker bij langdurige afwezigheid, helaas niet altijd. Een vervolgstap is dat wij een aanvraag doen bij de vervangingspool van Spaarnesant, maar ook deze pool raakt langzaamaan steeds leger…

Heeft u een pabodiploma en lijkt het u leuk om incidenteel een dagje op de Wilgenhoek in te vallen? Dat horen wij heel graag! U kunt even bij Robin naar binnen lopen op maandag/woensdag of mailen naar robin.van.norde@obsdewilgenhoek.nl

Bedankt!

EVEN VOORSTELLEN – van juf Karin

Beste ouders/verzorgers,

Vorige week maandag ben ik begonnen op De Wilgenhoek. Een aantal van u heb ik ’s ochtends bij de deur al de hand geschud. Zoals u weet is Danny tijdelijk werkzaam op De Cirkel en komt hij daarna weer terug naar De Wilgenhoek, tot die tijd zal ik hem vervangen.

Mijn naam is Karin van den Bos; na locatiedirecteur geweest te zijn op De Van Voorthuijsenschool in Hoofddorp, een school voor speciaal onderwijs, heb ik er zin in mij weer te begeven in het reguliere onderwijs.

Vorige week was een leuke week met veel indrukken en wat een goede sfeer hangt er hier op school! Ik ben alle klassen in geweest om mij voor te stellen aan de kinderen en heb al veel leuke vragen van ze gekregen.

Ik kijk er naar uit de kinderen, het personeel en jullie als ouders beter te leren kennen.

Tot ziens!

CORONAVIRUS – van de directie

Er bereiken ons vragen hoe om te gaan met het coronavirus (COVID-19).

We maken daarin geen Wilgenhoek- of Spaarnesantbeleid maar volgen de landelijke richtlijnen opgesteld door het RIVM. Wanneer daarin aanpassingen zijn communiceren we die aan u.

We bespreken het onderwerp op een nuchtere toon in de klassen, het kan voor kinderen best spannend zijn en we willen geen angst zaaien. We zullen vooral met de kinderen bespreken en oefenen hoe ze hun handen het best wassen en hoe ze op de meest hygiënische manier hoesten en niezen.

Het huidige devies van het RIVM is drieledig:
•Was je handen regelmatig
•Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
•Gebruik papieren zakdoekjes

Vanaf morgen zullen we (tijdelijk) de kinderen geen hand meer geven bij binnenkomst, wij bespreken dit vandaag met de kinderen in de klas.

VOLLEYBAL KANJERS – van de sportcommissie 

Afgelopen woensdag hebben een aantal leerlingen uit groep 7/8 staan schitteren op het volleybalveld. Volgens ‘dames 5’ coach Nathalie, waren de spelers een en al sportiviteit. Met een mooie derde plaats hebben zij het toernooi verlaten!

Bedankt Nathalie voor jouw begeleiding!

GROEP 1/2 GEEL

juf Ineke, juf Pauline

Groep Geel is begonnen! En de week vloog om. Op maandag moesten we elkaar nog een beetje leren kennen, maar ondertussen hebben we het al heel gezellig met elkaar. We hebben onszelf getekend met wasco, gepuzzeld, spelletjes gedaan, liedjes gezongen, kralenplanken gelegd, gebouwd, getimmerd, gekleurd, gym gehad en aan yoga gedaan. Ook zijn we allemaal al een keer hulpje geweest. Dan mag je de juf tussendoor helpen, naast juf zitten, vooraan in de rij en het fruit uitdelen. En we hebben elke week een ander maatje met wie we elke dag even kort samenspelen. Willen jullie een pasfoto meenemen? Dan maken we een mooie maatjeslijst op het bord! Zo kunnen we zelf goed zien wie ons maatje is en het ook aan jullie aanwijzen!

We helpen elkaar ook heel goed. Willem is goed in ritsen dichtdoen, Sam en Noelle kunnen heel goed kinderen troosten, Kjell kan je helpen met aankleden, Stella helpt je als je iets niet zo goed durft, Peer maakt alle bekers wel even open en Luuk, Janne en Jens kunnen je heel goed helpen zoeken als je iets niet kunt vinden. Deze ‘taakjes’ kan je bij ons aan het bord zien en wisselen ook geregeld.

Wat een vrolijke en gezellige week was het!

GROEP 1/2 GROEN

meester Mitch, juf Mieke

De eerste week na de voorjaarsvakantie zit er weer op en wat is het weer snel gegaan. Nu we de middeleeuwen achter ons hebben gelaten was het donderdag en vrijdag tijd om het nieuwe thema ‘Dieren op de boerderij’ vrolijk te openen met een echte boer en boerin op school. In de kring hebben we verteld over de knuffeldieren en hun jongen. Ook leren we twee leuke liedjes die de hele dag in je hoofd blijven hangen: We hebben er een geitje bij en Het koeienvlaaienlied.

Met ‘Goed Gedaan’ hebben we het gehad over nare en leuke gedachten. Als je bang bent of boos, kan je beter aan iets leuks denken, dan voel je je beter. Kinderen mochten elkaar vertellen waar ze blij van werden, bijvoorbeeld je zwemdiploma, je hamster of ander huisdier, een ijsje enz.

Met de extra aanmelding van de moeders van Daniel, Minou en Jorrit hebben we nu gelukkig genoeg auto’s om aanstaande vrijdag gezellig naar boerderij Zorgvrij in Spaarnwoude te gaan. We willen om 10.40 uur vanaf school vertrekken, dus gelieve op tijd aanwezig te zijn. We vertrekken rond 12 uur weer naar school, en verwachten rond de normale schooltijd weer terug op school zijn. Ook zijn deze week de oudergesprekken.

Oproep: We zijn voor de winkel van de boerderij nog opzoek naar enkele lege zuivelverpakkingen van melk etc. Zou u dit uw kind misschien mee willen geven?

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

De eerste week na de vakantie zit er alweer op. Een aantal kinderen van onze groep zijn overgestapt naar groep geel en zo te zien hebben ze het fijn bij juf Ineke. We zien elkaar nog in de gang en natuurlijk buiten op het plein. In groep blauw hebben we weer iets meer ruimte en dat is ook fijn.

We zijn langzaam ons nieuwe thema gaan introduceren, ‘Dieren op de boerderij’. Meta zat donderdag in haar overall en klompen in de kring en dat was toch wel erg grappig. We hebben gesproken over de boerderij en gekeken wat we allemaal al weten en dat is al best veel. We gaan ook weer veel nieuwe woorden leren. We hebben de jonge dieren benoemd en ook ‘hoe heet de papa en hoe heet de mama’  en dat is nog best lastig. Verder hangt onze nieuwe letter op de muur. De letter ‘b’.

De huishoek bouwen we langzaam op tot boerderij. Graag knuffeldieren of spullen van de boerderij meenemen die we kunnen verzorgen. Vanaf volgende week maken we er de boerderijwinkel bij. Wilt u levensmiddelen of verpakkingen van vlees of melkproducten voor onze boerderijwinkel mee verzamelen.

Er is ook aan de kinderen doorgegeven dat ze spullen mee mogen nemen van de letter ‘b’.  Leuk om zo samen onze klas een boerderij in te kunnen richten.

Groep groen gaat deze week naar de kinderboerderij Zorgvrij. Wij moeten nog even geduld hebben. Wij gaan volgende maand op vrijdag 17 april. De brief volgt nog via de klassenouder.

Deze week staan de 10 minutengesprekken gepland, mocht het nog niet gelukt zijn om een tijd in te plannen dan kan je altijd even langskomen om een afspraak te maken.

GROEP 3

juf Marjan, juf Annemieke

We hebben afgelopen week kern 7 afgerond van Veilig Leren Lezen. Allemaal woordjes met dubbele medeklinkers aan het begin of aan het eind. Ook woordjes met sch en ng zijn aan bod gekomen. Gek hoor dat de g ineens op allerlei manieren geschreven en uitgesproken wordt. Dat is even oefenen.
Met rekenen zijn we bezig met de getallenlijn tot 100. Hoe is de structuur van de getallen. 8 , 18, 28. Als je goed luistert naar het getal hoor je precies hoeveel het is.Daarnaast oefenen we de sommen tot en met tien. Zowel min als plus. We willen graag een automaatje worden dat niet meer telt maar het gewoon meteen zegt. Dat kan alleen door vaak te oefenen.

Vrijdag hebben we verschillende vogeltjes getekend: de merel, het roodborstje, de koolmees en een fantasievogel. De resultaten zijn zo knap!

Vandaag hebben we kort gesproken over het wereldwijde virus. We hebben een begroeting bedacht die veilig is. Dat gaan we vanaf morgen doen. Daarnaast heb ik aandacht besteed aan hoesten in je arm en het wassen van je handen. Vooral heb ik benadrukt dat we niet bang hoeven zijn. Na dit gesprek zijn we door gegaan met de lessen.

Voor het thema van 4xWijzer hebben we voor elk kind een potje nodig zonder etiket. Willen jullie die meegeven?

Iedereen een fijne week. Wat betreft de ouders: tot op het 10 minutengesprek.

GROEP 4

juf Simone

De eerste week na de voorjaarsvakantie zit er alweer op. Wat vliegen de dagen voorbij! Deze week gaan we echt beginnen aan het nieuwe thema van 4xWijzer: ‘Beestenboel’. De kaarten hangen en vandaag gaan de kinderen hun knijper ophangen aan de kaart waarmee ze willen beginnen. Wat zijn de kinderen enthousiast en wat zijn er veel dieren en boeken meegebracht! Alle kinderen mogen een glazen pot meenemen naar school. Graag schoon, met het etiket eraf en de naam onderop, alvast bedankt!

Met rekenen werken we aan de tafel van 4 en aan geldsommen. Met taal zijn we begonnen aan het nieuwe thema en dat gaat over post. Zo leren we bijvoorbeeld om een brief te schrijven. Wat schrijf je boven aan een brief en hoe sluit je een brief af, hoe reageer je op een uitnodiging en hoe gaat het verder als je je brief op de post hebt gedaan. Met spelling zijn we de geleerde spellingregels aan het herhalen: nk, ng en de eind d. Ook zijn we begonnen met begrijpend lezen. Eerst lazen we een leuke tekst over de husky en over de ijstijd. Daarna hoort er een werkboek en een stappenplan bij en het ging al heel goed!

De rapporten zijn mee en vandaag beginnen de oudergesprekken. Fijn om de voortgang te bespreken en nader kennis te maken!

Doordat de gesprekken vlot na schooltijd beginnen, is er deze week een keertje geen klassendienst.

Fijn week iedereen!

GROEP 5

juf Simone, juf Roos, meester Mitch

De eerste week na de voorjaarsvakantie zit er alweer op! We zijn gestart met een heel leuk nieuw 4xWijzer thema: ‘Beestenboel’. Afgelopen week stonden vogels, roofvogels en uilen centraal. Deze week mogen de kinderen aan de slag met de vlinder.

De nieuw aangeboden spellingregel is ‘grijze muizen’. Hoor je vóór de s of f een lange klank of tweeklank? Als je het woord langer maakt, wordt de s een z en de f een v.

Donderdagmiddag hebben we geen gym, maar gaan we gezellig schaatsen! We lopen gezamenlijk naar de ijsbaan en ook terug, tenzij u uw kind bij de ijsbaan komt ophalen om 15.00 uur.
Kinderen die geen schaatsen hebben kunnen in een envelop 5 euro meenemen, we hebben al enkele enveloppen binnen gekregen. Graag even de naam, klas en de schoenmaat op de envelop schrijven en aan Roos of Mitch geven. Handschoenen zijn verplicht.

Wie kan er maandag 9 maart nog rijden naar de schouwburg?? Graag aanmelden bij Simone (simone.de.vries@spaarnesant.nl).

Fijne week allemaal!

GROEP 6

juf Robin, juf Tamara

De eerste week na de vakantie zit er alweer op. Het was een rommelige maar goede week. We zijn gestart met een nieuw thema 4xWijzer ‘Beestenboel’. Deze periode gaat het over allemaal verschillende soorten dieren. Afgelopen week stonden de vogels, roofvogels en uilen centraal en aankomende week gaan we goed kijken naar de vlinders.

Afgelopen vrijdag zijn de rapporten mee gegaan naar huis. Helaas nog even geen gesprekken. Deze worden, zo snel als mogelijk, ingepland.

Donderdag gaan we gezellig schaatsen. We gaan om 13.00 uur gezamenlijk naar de schaatsbaan en zullen rond 15.00 uur daar weer gezamenlijk vertrekken, tenzij u uw kind op komt halen bij de schaatsbaan om 15.00 uur.
Kinderen die geen eigen schaatsen hebben of geen schaatsen kunnen lenen, kunnen een envelop meenemen met 5 euro om schaatsen te huren. Graag op deze envelop naam, klas en schoenmaat vermelden. Handschoenen zijn tijdens het schaatsen verplicht. Neem verder geen waardevolle spullen mee, de tassen staan zonder toezicht onder bankjes.

Deze week staat op maandag, dinsdag en vrijdag juf Evelien voor de klas. Wij wensen haar heel veel plezier. Woensdag is juf Someya er en voor donderdag zijn we nog bezig met een oplossing.

Verder starten ook de spreekbeurten deze week (juf Tamara is nu al super trots op jullie allemaal!). Succes kanjers.

Welke ouders kunnen er maandag 9 maart rijden naar de schouwburg? We zoeken ook nog twee ouders die bij de voorstelling willen blijven. Graag aanmelden bij juf Simone (simone.de.vries@spaarnesant.nl).

Voor nu, fijne week allemaal!

GROEP 7

juf Lisan

Afgelopen week zijn we begonnen met de ‘Grej of the day’. Op school krijgen de kinderen elke dag een raadsel om over na te denken. Dit raadsel sturen we ook via Social Schools naar de ouders. Al deze raadsels komen met een kaart van de wereld op de muur te hangen. Het eindresultaat kunnen jullie in de kijkmiddag van ons project op woensdag 25 maart komen bewonderen. Plan vast in de agenda wat er staat wat te gebeuren. Meer informatie volgt nog!

Vandaag zijn we gestart met de oudergesprekken. Tijdens het gesprek bespreken we ook de voorlopige (tot nu toe) schooladviezen. Dit doen we in juni nog een keer zodat er geen verrassingen zijn in groep 8.

Donderdagmiddag gaan we schaatsen. We lopen met z’n allen, groep 5, 6, 7 en 8 naar de ijsbaan en we lopen gezamenlijk weer terug. De kinderen kunnen ook opgehaald worden bij de ijsbaan komt ophalen om 15.00 uur.
Kinderen die geen schaatsen hebben kunnen in een envelop 5 euro meenemen. Graag even de naam, klas en de schoenmaat op de envelop schrijven en bij mij inleveren. Handschoenen zijn verplicht. Neem geen waardevolle spullen mee, want er is geen toezicht.

GROEP 8

juf Manon, meester Milan

Deze week zijn we begonnen met de ‘Grej of the day’. Elke dag krijgen de kinderen een raadsel om over na te denken. Dit raadsel krijgt u toegestuurd via Social Schools, maar uw kind krijgt het raadsel ook op school te horen.

Donderdagmiddag gaan we schaatsen. We lopen gezamenlijk naar de ijsbaan en we lopen gezamenlijk weer terug, tenzij u uw kind bij de ijsbaan komt ophalen om 15.00 uur.
Kinderen die geen schaatsen hebben kunnen in een envelop 5 euro meenemen. Graag even de naam, klas en schoenmaat op de envelop schrijven en aan mij of Milan geven. Handschoenen zijn verplicht. Neem geen waardevolle spullen mee, want er is geen toezicht.

Op dinsdag 10 maart en woensdag 11 maart ben ik in verband met mijn opleiding afwezig. Milan staat deze week ook op de woensdag voor de klas.

Fijne week allemaal!