WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Vr. 12 maart – studiedag, alle kinderen vrij
Ma. 15 t/m vr. 19 maart – week van de lentekriebels

 

REGEL VAN DE WEEK


Er is er maar één die praat zodat luisteren beter gaat.

WILGENHOEK IN BEELD

Juf Fanny is bevallen!
Anouk Joëlla den Butter is geboren. Ze weegt 3120 gram en is 49 cm lang.


WEEK  10 –  8 maart 2021

DRUKTE BIJ HET OPHALEN – van de directie

We zien dat het tijdens het ophalen van de kinderen erg druk is bij het achterplein en dat de afstand tussen ouders niet goed bewaard wordt. Ik wil u vragen écht de afstand te bewaren en direct weg te gaan als u uw kind heeft opgehaald.
Bij het brengen in de ochtend gaat dit beter. Toch wil ik u dringend verzoeken niet te blijven hangen bij het hek of raam van de klas.

We kijken deze week hoe het gaat en indien nodig zullen we de tijden van het uitgaan iets verruimen. Mocht dit laatste gebeuren, dan leest u dit in het volgende takje.

AFWEZIGHEID PERSONEEL – van de directie

Tot afgelopen week konden wij het op school goed regelen om klassen op te vangen als er leerkrachten afwezig waren. Helaas hebben we vandaag al één groep thuis moeten laten houden, omdat we deze niet konden opvangen met ambulant personeel. Voor een andere groep konden we een beroep doe op juf Someya, onze leerkrachtondersteuner, waar we heel blij mee zijn! Hierdoor is de ondersteuning die zij normaal geeft helaas niet doorgegaan. We hopen natuurlijk dat dit eenmalig is, maar hebben hier helaas geen invloed op. Wij hopen hiervoor op uw begrip.

GROEP 1, GEEL

juf Eva, juf Marjolein

We zijn deze week gestart met het thema ‘Lente’. Er staan krokussen en hyacinten in de klas. We hebben verschillende opdrachten en lesjes rond het thema gedaan. Als ouders (prenten)boeken of spullen over dit thema willen meegeven, mogen de kinderen deze meenemen. Normaal gaan we naar de bibliotheek, maar die is helaas nog niet open voor publiek.

Deze week startte juf Marjolein, het waren fijne dagen. We zijn blij dat we nu weten wie de juffen voor de rest van het schooljaar zijn. Volgende week dinsdag organiseren we een online informatie/kennismakingsuurtje, de link is al via Social Schools gestuurd.

Fijne week allemaal!

GROEP 1-2, BLAUW

juf Ineke, meester Rick

We hadden een fijne eerste week van het thema. De huishoek staat vol bloemen en planten, en ook hebben we overal hartjes hangen aan het raam. Dat past komende week wel goed bij de lentekriebels! De nieuwe werkles ging van start met het zaaien van tuinkers, bloemen knutselen, bloemen bouwen en woorddomino. Ook maakten we een woordweb met alles wat ons aan het thema ‘Alles groeit, alles bloeit’ doet denken en we bedachten woorden met de letter ‘a’. Maar vooral hadden we het gezellig met elkaar en werden er ook wel drie verjaardagen gevierd! Mochten jullie nog aanvullingen hebben voor in de klas bij het thema, alles is welkom!

Komende week viert Floris met ons dat hij grote broer is geworden van zusje Sophie. Er komt weer een verjaardag aan en de werkles gaat lekker door. Muziekles van juf Rozemarijn en groep 1 gym van meester Pieter. Het wordt vast weer een heel goede week.
Vrijdag zijn de kinderen lekker vrij in verband met de studiedag!

Willen jullie even controleren of er thuis nog rapporten liggen? Want ook daar gaan we voor groep twee mee aan de slag!

Fijne week allemaal!

GROEP 1-2, GROEN

meester Mitch

De eerste week na de vakantie zit er alweer op en wat is het fijn om weer allemaal bijna bij elkaar te zijn. We mochten deze week eindelijk starten met het lentethema: ‘Alles groeit, alles bloeit’. Misschien heeft u de foto’s op Social Schools al gezien. Het ‘Wilgentuincentrum’ in de klas is op een feestelijke manier geopend en hier hebben de kinderen al leuk in kunnen spelen.
De nieuwe werkles ging van start met het zaaien van tuinkers, bloemen knutselen, bloemen bouwen en woorddomino. Dit was best een beetje spannend weer in het begin, want de laatste werkles was in de herfst. Vooral voor groep 1 was het weer even wennen aan de structuur. In de klas hebben we ook een eigen moestuintje, mede dankzij al jullie fijne hulp voor spullen en in het bijzonder de mama van Skip die speciaal nog dingen is gaan halen. Dank iedereen hiervoor.

Ook is deze week Philip gestart. In de voorjaarsvakantie is Philip met zijn familie in Haarlem komen wonen en zij wonen lekker dicht bij school. Van harte welkom op de Wilgenhoek en in groep groen!

Afgelopen week ben ik begonnen met de rapporten voor groep 2, alleen mis ik nog een paar rapporten. Wilt u uw kind het rapport mee terug geven als dit nog niet is gebeurd? We gaan er weer een gezellige week van maken, die door de studiedag van vrijdag voor de kinderen lekker een stukje korter is.

Fijne week allemaal!

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

We zijn weer goed begonnen na de vakantie. We zijn begonnen met het thema ‘Alles groeit, alles bloeit’. Hierbij leren we alles over bloemen en planten, groente en fruit. Wat is groente en wat is fruit, wat groeit er in de grond en wat boven de grond. Welke soorten bloemen en planten heb je en waar bestaat een bloem uit.

Ook zijn we vorige week begonnen met de Cito’s. Hier gaan we deze week mee verder. En wat doen ze toch goed, het zijn kanjers.

Deze week hebben we ook muziek van juf Rozemarijn, leuk! En er is buitengym.

Heeft iedereen ook zijn rapport al ingeleverd?

Fijne week allemaal!

GROEP 4

juf Tamara, juf Someya, meester Richard

De eerste week na de vakantie zit er alweer op. We hebben een hele drukke week gehad met een hele hoop Cito-toetsen. Gelukkig zijn we nu bijna klaar. Alleen nog een paar kinderen die wat dingen moeten inhalen. Volgende week zullen we ons gaan richten op de AVI- en DMT (lees)toetsen.

Vorige week zijn ook de eerste tafeldiploma’s gehaald. Sommige kinderen moeten nog wat extra oefenen met de tafel van 2. In de klas richten wij ons nu op het automatiseren van de tafel van 5. De kinderen kunnen in week 11 (15 – 19 maart) proberen hun tafeldiploma voor deze tafel te halen.

We hebben nog steeds buitengym op donderdag. Wij merken dat veel kinderen het toch wel koud krijgen. Het is dan ook fijn als zij handschoenen en eventueel een muts mee hebben.

Willen jullie allemaal denken aan de rapporten!

Helpende handjes: Nelson en Teuntje
IPaddienst: Milo en Szofi

Fijne week allemaal!

GROEP 5

juf Simone

De eerste week na de voorjaarsvakantie zit er alweer op! Meteen een drukke week met Cito-toetsen en allerlei methodetoetsen. We doen elke dag een stukje en dat gaat heel goed. Deze week ronden we alles af.

Met taal en spelling zijn we begonnen aan een nieuw blok. Thema 6 staat in het teken van vrij zijn en hobby’s.
Ook beginnen we met 4xWijzer aan het nieuwe thema ‘Onder onze voeten’. We gaan een start maken met de topografie van Noord-Nederland. In groep 5 leren de kinderen de provincies en de hoofdsteden. Over een poosje krijgen de kinderen huiswerk over topografie mee naar huis, maar we gaan er eerst mee oefenen in de klas.

Tegelijkertijd werken we aan nog een thema. Dit gaat over de natuur en over hoe belangrijk de bijen zijn.
Afgelopen week hebben we een tekenles gedaan over de koe en over het tekenen van een horizon.

Ook deze week hebben we weer buitengym en het is nog best fris. Een muts en handschoenen zijn zeker aan te raden!

Ik mis nog een heleboel rapporten. Wilt u ze deze week meegeven, dan kan ik de nieuwe rapporten in de mappen gaan doen.

Fijne week allemaal!

GROEP 6

juf Dana, juf Sophia

Vorige week hebben we een mooie start gemaakt met de Cito-toetsen. Rekenen, begrijpend lezen en spelling zijn aan bod gekomen. Deze week gaan we de leestoetsen afnemen en worden de overige toetsen afgemaakt.

Afgelopen week hebben we een start gemaakt met het nieuwe 4xWijzer thema ‘Onder onze voeten’. De kinderen leren hierbij meer over Noord-Nederland en werken in groepjes aan een project. Ze maken een informatieve poster over verschillende steden in Noord-Nederland. In de weektaak van deze week hebben we in Gynzy ook een topotrainer opengezet, zodat de kinderen aan hun topografievaardigheden kunnen werken.

We zijn gestart met het aanbieden van mediawijsheid lessen. De eerste les ging over privacy en privacygevoelige gegevens wel of niet te delen op het internet. De kinderen waren reuze enthousiast! Het was trouwens hun eigen idee om hier les in te krijgen. Hartstikke leuk dat er vanuit de klas ook meegedacht wordt over de lesstof die we aanbieden.

De kinderen hebben afgelopen week geleerd hoe ze perspectief moeten tekenen. Het was in het begin wel even wennen. Wat is nou eigenlijk een verdwijnpunt en hoe zorg je ervoor dat er diepte in een tekening ontstaat? Erg leerzaam en zoals verwacht zijn de resultaten fantastisch.

Bijzonderheden: willen jullie de overige rapporten meegeven?

Fijne week allemaal!

GROEP 7

juf Lisan

Wat is het toch fijn, zo met z’n allen op school. We zijn ook hard aan het werk. We hebben de Cito’s rekenen en begrijpend lezen gemaakt en gaan deze week aan de slag met AVI-toetsen, spelling en werkwoordspelling. Een paar kinderen moeten nog wat afmaken of inhalen.

We zijn afgelopen week ook druk in de weer geweest met verf. Hebben jullie de foto’s op Social Schools gezien?

Deze week is het stageweek van juf Marije, zij zal de hele week aanwezig zijn en diverse lessen verzorgen.
Vrijdag zijn de kinderen vanwege een studiedag vrij.

Volgende week is het de ‘Week van de lentekriebels’. We gaan het hebben over verliefdheid, puberteit en omgaan met elkaar.

Vergeet het rapport niet mee te geven. Volgende week komt het rapport weer mee naar huis en de week daarna hebben we weer rapportgesprekken. Digitaal en met de kinderen erbij.

Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

De afgelopen week zijn we druk bezig geweest met de Cito-toetsen voor rekenen en begrijpend lezen. Deze week staan er studievaardigheden en (werkwoord)spelling op het programma. We zijn in ieder geval t/m woensdag bezig. Ook zijn er een aantal kinderen die door ziekte toetsen moeten inhalen.
Vrijdag is er geen school i.v.m. de studiedag.

Inmiddels hebben alle kinderen zich aangemeld bij hun favoriete school. Graag ontvang ik de gele formulieren deze week.

Op woensdag 17 maart worden van 13.00-15.00 uur ouders door de school van eerste voorkeur telefonisch geïnformeerd over de plaatsing van de leerling wanneer de leerling niet op de school van eerste keuze is geplaatst. Zij krijgen te horen op welke school de leerling wél is geplaatst. De overige leerlingen zijn automatisch geplaatst. Elke school publiceert op de website een overzicht van de op die school geplaatste leerlingen. Spannend, dus nog even!

Volgende week is de ‘Week van de lentekriebels’. In groep 8 komen er verschillende thema’s aan bod zoals lichamelijke ontwikkeling en zelfbeeld, seksuele weerbaarheid en voortplanting en gezinsvorming.

Het werk voor de thuiswerkers:
Rekenen: Gynzy werelden (alles wat openstaat)
Spelling: Gynzy werelden (alles wat openstaat)
Grammatica: Gynzy werelden (alles wat openstaat)
I.v.m. de Cito-toetsen staan er nog geen methodelessen op het programma.

Fijne week allemaal!