WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


Ma. 22 t/m vr. 26 februari – voorjaarsvakantie
Vr. 12 maart – studiedag, alle kinderen vrij

 

REGEL VAN DE WEEK


Iedere groep heeft zijn eigen regel van de week gekozen.

WILGENHOEK IN BEELD


Onze nieuwe kinderen van groep Geel hebben heerlijk samen in de sneeuw gespeeld.


WEEK  7 –  15 februari 2021

WELKOM! – van juf Karin

Alle kinderen zijn al een week weer op school en wat is het fijn om elkaar weer te zien!
Er zijn wat nieuwe kinderen op school begonnen en de kinderen van groep Geel (de instroomgroep) zijn ook voor het eerst op school geweest. Welkom op De Wilgenhoek allemaal!

Eerder heeft u een bericht ontvangen dat de studiedag van vrijdag 12 februari verplaatst is naar vrijdag 12 maart, bij deze even een reminder.

Inschrijven – van juf Pauline

Inmiddels is er weer een inschrijfperiode afgesloten. De kinderen die een plekje hebben op onze school hebben daar vandaag bericht van gekregen. Nog een aanmeldformulier thuis? Lever dit dan svp voor de voorjaarsvakantie in. Dan weten we zeker dat alle broertjes en zusjes van onze leerlingen een plekje hebben.

CURSUS ‘IK BEN OKÉ’ – van juf Marja

Bij KinderCoachPraktijk Openhartig in Santpoort start op woensdag 10 maart de training “Ik ben Oké!” voor (hoog) gevoelige kinderen vanaf 7 tot 10 jaar.

Deze training duurt 7 weken waarin wij aan de slag gaan met:
• Stress herkennen en het doen van ontspanningsoefeningen
• Concentratie verbeteren
• Positieve gedachten verzinnen
• Grip krijgen op emoties
• Het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen

Is dit iets voor jouw zoon of dochter?
Wil je meer informatie over deze cursus of wil je je zoon of dochter opgeven?
Dit kan via http://www.kindercoach-openhartig.nl/sensikids…/

Met vriendelijke groet,

Marja Ruijgvoorn
Kindercoach – RT OBS de Wilgenhoek

ONLINE SCHAAKCURSUS – van de schaaktrainer

Beste schakers (en oud-schakers),

In verband met corona zijn de schaaklessen bij OBS de Cirkel dit schooljaar lastig voort te zetten. Dat is heel natuurlijk heel jammer.
Er is vanuit OBS De Cirkel voorgesteld om een lessenserie digitaal schaakles aan te gaan bieden op de woensdagmiddag na de voorjaarsvakantie (1e les 3 maart), hierdoor is het ook mogelijk voor leerlingen van OBS De Wilgenhoek mee te doen.

Het is mogelijk om je hiervoor aan te melden tot en met 2 maart.

Later volgt meer informatie.

Met vriendelijke groet,
Anton Bakels
Gediplomeerd schaaktrainer
T 06 50 74 14 03
M info@schaakplezier.nl
W www.schaakplezier.nl
Dagelijks bereikbaar tussen 9 en 9
Schaaktrainer, schaakevenementen en toernooibegeleiding

GROEP 1, GEEL

juf Eva, juf Sem, juf Pauline

Het was een pittig begin voor de kinderen die deze week startten in groep Geel. Na zeven weken thuis zitten ineens hele dagen in een nieuwe klas.  En dan ook nog eens met allemaal halve vermommingen zoals mutsen, sjaals, mondkapjes enz. Fijn om de kinderen en ouders eindelijk eens allemaal in levenden lijve te zien.

De kinderen hebben het heel goed gedaan. Op een paar ochtendtranen na is er heel leuk gespeeld, gewerkt en gezongen. Het kiezen op het keuzebord hebben de kinderen al helemaal door. Met gym deed iedereen enthousiast mee.
We hebben gelukkig al wat pasfoto’s binnen voor ons maatjesbord. Wanneer we alle foto’s hebben kunnen we met maatjes werken zodat de kinderen elkaar nog beter leren kennen en met elkaar samen kunnen werken.

Fijne week allemaal!

GROEP 1-2, BLAUW

juf Ineke, meester Rick

Wat een heerlijke eerste week hadden we in groep Blauw! We begonnen de week met even vertellen en praten over de sneeuw. Lekker genieten van het weer bij elkaar zijn en samen spelen. We gingen woorden verzinnen waar de ’i’ in zit en we doen deze weken de werkles met divers ontwikkelmateriaal uit de kasten. Fijn om te zien hoe goed de kinderen meteen weer in de structuur gaan en lekker aan het werk gingen.

We hebben ook gepraat over sneeuw, dooi en ijzel. Buiten was het natuurlijk echt feest met de sneeuw! Maar ook dachten we even aan Valentijn en konden de kinderen een Valentijnskaart of schilderij maken als ze dat wilden. Ook maakten de kinderen kennis met meester Rick en kwam maandagmiddag meester Pieter om gymles te geven aan groep 2. Deze week is groep 1 aan de beurt!
Juf Rozemarijn kwam voor een muziekles. Jullie raden het al, de week vloog om.
Deze week doen we spelletjes met de letter ‘g‘ en gaan we door met de werkles.

Fijne week allemaal!

GROEP 1-2, GROEN

meester Mitch, juf Debbie

Na al die weken was eindelijk het moment daar dat we allemaal weer naar school konden. Iedereen heeft zijn vriendjes en vriendinnetjes erg gemist dus we hebben veel gezellige dingen gedaan deze week. Voor iedereen was het ook weer even wennen en daarom hebben we extra aandacht besteedt aan groepsvorming en het opnieuw oefenen van de regels en afspraken. Dit door middel van allerlei leuke spelletjes in de klas en buiten in de sneeuw. Ja, de sneeuw, die was onze beste vriend deze week. Wat een pret hebben we gehad samen.
Ook zijn er wat veranderingen in de klas. Zo hebben we sinds deze week een eigen bouwhoek in de klas in plaats van op de gang. Ook hebben we een nieuw digibord in de klas, misschien heeft u de foto’s op Social Schools gezien.

Fes en Lieve waren deze week de hulpjes en de zonnetjes van de week. Zij hebben ons extra goed geholpen en zijn daarom ook goed in het zonnetje gezet.
Deze week gaan we er weer een gezellige en leerzame week van maken.

Fijne week!

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

Wat was het fijn om elkaar weer allemaal te zien vorige week maandag. We hebben eerst even lekker bij gekletst en natuurlijk hebben we wat extra momenten ingelast om even lekker samen te kunnen spelen. Maar we hebben ook hard gewerkt. Zo hadden we thuis met Veilig Leren Lezen de kern al grotendeels afgemaakt. We hebben in de klas nog extra spelletjes geoefend met al het geleerde en daarna de toets gemaakt.
We zijn nu gestart met kern 8. De kinderen leren woorden met een ‘d’ of ‘b’ op het eind. En we gaan woorden leren met de ‘-nk’. Belangrijk is dat ze hierbij leren dat je ‘ngk’ hoort, maar ‘nk’ schrijft.
Met rekenen hebben we dit blok afgemaakt en doen we vandaag de toets. We hebben vorige week ook geoefend met verhaaltjessommen. Dit is een manier die weinig in de methode voorkomt en wel gebruikt wordt in de Cito-toetsen. Vandaar dat we deze manier in de klas oefenen om aan de vraagstelling te wennen.

Omdat het vorige week zo lekker gesneeuwd had en de kinderen in het weekend sneeuwpoppen gemaakt hadden, hebben we in de klas ook sneeuwpoppen geknutseld en die als een sneeuwlandschap opgehangen.

Voor wie nog niet alle spullen mee naar school genomen heeft, graag nog even doen. Dan hebben we weer alles compleet.

GROEP 4

juf Tamara, juf Someya, meester Richard

Wat was het heerlijk om iedereen weer bij elkaar te zien afgelopen maandag. We hebben deze week weer hard gewerkt en ook veel stof van de afgelopen weken herhaald. Wij zijn blij dat bijna alle spullen weer helemaal netjes terug zijn gekomen op school.

Afgelopen week is meester Richard gestart in de klas. Hij heeft zijn eerste les al gegeven. Wij zijn blij dat hij er is.

Tafels
Tijdens de quarantaineperiode is er een brief uit gegaan met betrekking tot het tafeldiploma. Wij merken dat dit weer even stil ligt. Graag willen wij direct na de vakantie (week 9, 1 maart) beginnen met het afnemen van de tafels. Oefen dus tot de vakantie door met de tafel van 1 en 2. Na de vakantie staat de tafel van 5 centraal. Deze proberen de kinderen te automatiseren en wordt afgenomen in week 11 (15 maart).

Rekenen
Wij hebben afgelopen week een herhalingsweek gehad. Hoe zat het ook alweer met de kalender, waar moesten we ook aan denken bij het springen op de getallenlijn, hoeveel moet je terugbetalen en natuurlijk ook klokkijken is voorbij gekomen.

Taal
Ook bij taal hebben we vooral veel herhaald. Wat hebben we de afgelopen tijd allemaal geleerd: werkwoorden, zinnen maken, woordenschat, etc.

Spelling
Bij spelling hebben we de regel ‘zwarte mieren’ veel geoefend. Daarnaast zijn de woorden met de ‘ei’ weer een keer voorbij gekomen.

4xWijzer
Op dit moment draaien wij even geen thema van 4xWijzer, maar zijn wij vooral bezig met het ‘weer naar school’ gaan. Na de vakantie zullen wij weer een nieuw thema starten.

Fijne week allemaal

GROEP 5

juf Simone

Wat een goede week hebben we gehad, het was heel fijn om elkaar allemaal weer te zien en met elkaar te werken in de klas. Voor Lena was het extra spannend. Zij heeft al die weken meegedaan met het thuisonderwijs en deze week waren haar eerste dagen bij ons in de klas. Welkom Lena, fijn dat jij er bent! We hebben heerlijk gekletst, gewerkt en de klas ziet er alweer heel gezellig uit, omdat we sneeuwpoppen en sneeuwsterren hebben geknutseld.
We zijn verdergegaan waar we met het thuiswerken gebleven zijn. Alle schriften zijn uitgezocht en alles is opgeruimd. Vrijdag gaan alle oude schriften mee naar huis. Met rekenen zijn we begonnen aan deelsommen met rest. Dit gaat al heel goed. Je zoekt een som die zo dicht mogelijk in de buurt komt, maar je mag er niet overheen!

Bij spelling blijven de ‘molen’ en de ‘mollen’ woorden steeds onderdeel van de les.

Met Estafette beginnen we deze week in het nieuw schrift en we gaan ook starten met het tafelcircuit. Hierin doen we verschillende spelletjes om op een leuke manier extra met de tafels te oefenen. We zullen ook de behaalde tafels op het tafeldiploma gaan kleuren. Morgen hebben we weer muziekles en donderdag gaan we nog een keertje buiten gymmen.

Fijne week allemaal!

GROEP 6

juf Dana, juf Sophia

Wat superfijn om alle kinderen weer op school te zien! Het was even wennen om weer met zijn allen in een lokaal te zitten, maar we hebben de draad opgepakt en hard gewerkt. Met rekenen zijn we begonnen met breuken, bijvoorbeeld vragen als: wat is ½ van 12 boeken? En wat is 3/5 van 5 eieren? Ook zijn we met oppervlakten aan het rekenen, waarbij we ook rekening houden met de schaal. Dit was ook voor de juffen nog een leerpuntje 😉

Omdat we nu tot de vakantie geen 4xWijzer hebben, hebben we iets nieuws: kinderen mogen aan hun eigen webkwestie werken. Dit houdt in dat ze op www.webquest.nl informatie opzoeken over een bepaald onderwerp en hier een informatieve poster over maken. Deze poster presenteren ze aan de klas. Omdat het een onderwerp is dat ze zelf gekozen hebben, zijn ze dolenthousiast en worden er ook weer prachtige attributen gemaakt om de presentatie extra kracht bij te zetten.

De gymles vond vanwege corona buiten plaats. Dit was wel wat koud, maar desondanks zeer geslaagd!

Op vrijdag zijn we nu ook begonnen met het discussiëren over stellingen. Zo leren de kinderen om een mening te vormen, argumenten te bedenken, naar elkaar te luisteren en op elkaar te reageren.

Vorige week was er geen huiswerk omdat we alles nog even moesten opstarten en vanwege de voorjaarsvakantie is er deze week ook geen huiswerk. Na de vakantie beginnen we hier weer mee.

Fijne week allemaal!

GROEP 7

juf Lisan

Wat fijn om weer in de klas te zijn met alle kinderen. Bedankt voor de bloemen, chocolade, thee en de lieve kaartjes! Dat voelde echt heel goed en de tulpjes (een deel daarvan) staan heel gezellig in de klas.

Afgelopen maandag zijn we gestart met een leerling meer. Anna is verhuisd en zit nu bij ons in groep 7. Welkom op de Wilgenhoek!

We gaan in deze week gewoon door waar we gebleven waren. Ook tijdens het thuiswerken hebben we het schema grotendeels aangehouden. Het buiten gymmen was koud maar voor herhaling vatbaar.

Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

We hebben een heerlijke, maar drukke en spannende week achter de rug. Alle kinderen hebben deze week hun definitieve schooladvies gekregen. Het aanmeldformulier V.O. is afgelopen donderdag mee naar huis gegeven in een envelop. Het gele (achterste) formulier ontvang ik graag zo snel mogelijk, maar pas als de top 5 van scholen bekend is. Sommige V.O. scholen doen al vast een voorlopige aanmelding via de website. Wellicht handig om te kijken of de school van uw kind dat ook doet.

We hebben deze week hard gewerkt en de kinderen zitten alweer in het schoolse ritme. We hebben drakenogen getekend en bij taal hebben we het over homofonen en homoniemen gehad. Daarnaast hebben we de tijd genomen om met elkaar het gesprek aan te gaan. Omdat we na de vakantie pas weer beginnen met 4xWijzer hadden we daar de tijd voor.  Juf Rozemarijn was er weer voor de muziekles en we hebben gezongen en gewerkt met de boomwhackers.

Na de vakantie starten we met de Cito’s. De kinderen krijgen dan ook weer huiswerk mee. Dit is nog steeds 2x maakwerk en 1x leerwerk in de week.

Als kinderen deze week thuis moeten werken is het rooster als volgt:
Rekenen: bundel 15 t/m 19 februari, Gynzy
Spelling: Week 1 les 4, week 2 les 5 t/m 8, Gynzy
Grammatica: Wereld taalkundige ontleding, Gynzy

Alvast een hele fijne vakantie allemaal!