WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

Het Wilgentakje

AGENDA


dinsdag 27-8
OAC vergadering
maandag 2-9
Schoolfotograaf op school
dinsdag 3-9
Info avond voor alle groepen
dinsdag 17-9
Schoolreisje groep 4, 5, 6 en 7
woensdag 18-9
Schoolreisje groep 1, 2 en 3
vanaf week 3
Kennismakingsgesprekken ouders-leerkrachten

WEEK 35 – 26 AUGUSTUS 2019

WE ZIJN WEER BEGONNEN!

De leerkrachten hebben afgelopen week hun klassen in gereedheid gebracht, het nieuwe thema van 4xWijzer en de nieuwe methodes voorbereid. Na zes vakantieweken was het toch weer erg fijn om de kinderen vanochtend weer te kunnen ontvangen! Een school is pas een school als er geleerd en geleefd wordt.

Ik heb vanochtend een ronde door de klassen gemaakt en veel tevreden, en soms wat gespannen, gebruinde snoetjes gezien. De kinderen zijn nog druk met kennismaken en het spelen van groepsspellen. Daar nemen we de tijd voor. Toch is het ook spannend welke nieuwe dingen ze gaan leren en of ze dat wel gaat lukken. De nieuwe juffen of meester zijn gelukkig goed op de hoogte van hetgeen de kinderen kunnen en kennen.

Komende week staat de informatieavond op de kalender en vanaf week 3 zult u uitgenodigd worden voor een kennismakingsgesprek met een van de leerkrachten van uw groep. Dan leren we u en uw kind nog beter kennen!

Ik wil via deze weg Roos verwelkomen die vanaf dit jaar samen met Simone in groep 5 werkt. In groep 8 werkt dit jaar, naast Manon, een meester.  Milan, die in het laatste jaar van zijn opleiding zit, leert van haar de fijne kneepjes van het vak!

INFORMATIEAVOND 3 SEPTEMBER

We nodigen u van harte uit om op 3 september kennis te maken met de nieuwe leerkracht(en) en te horen wat het schooljaar gaat brengen.
Naast een moment in de groep van uw kind staan er op het plein ook weer een stel kraampjes waar u informatie kunt inwinnen of mee kunt denken over ontwikkelingen die op school spelen.

Het tijdschema van de avond ziet er als volgt uit:

18.30  – 19.30 uur  groepen 1-2, groep 7 en 8
19.20  – 20.00 uur  Marktkraampjes op het plein
20.00 – 21.00 uur groep 3, 4, 5 en 6

De infokraampjes op het plein:
–  De rekenmethode Gynzy die we gebruiken in groep 4 t/m 8.
–  We gaan dit jaar nog vaker kindgesprekken voeren, welke en hoe?
–  Cultuur: dramalessen, muzieklessen en een aanbod van Hart.
–  4xWijzer, het thematisch onderwijs blijft in ontwikkeling.
–  Leerlingenraad en Wilgenexpress.
–  CJG en schoolarts stellen zich voor.
–  Vragen over de TSO en NSO van Kinderopvang Haarlem.

TONEELLES OP DE WILGENHOEK

Afgelopen jaar heeft de leerlingenraad zich sterk gemaakt voor dramalessen op de Wilgenhoek. Dat heeft effect gehad!  Vanaf deze week starten de toneel/dramalessen die juf Evelien van het Wereldkindertheater gaat verzorgen. Iedere groep heeft tot medio november wekelijks een les van haar of van de eigen leerkracht. Zeker in de eerste weken zullen dat lessen zijn waarbij groepsvorming en jezelf durven presenteren centraal staan.

We nemen twee schooljaren de tijd om een passende leerlijn te ontwikkelen zoals we dat ook op muziekgebied met Rozemarijn hebben gedaan. De leerkrachten en Evelien trekken daarbij gezamenlijk op.

GYM EN ZWEMMEN

In de kleutergroepen staat bewegingsonderwijs op het rooster. We spelen iedere dag op het kleuterplein en gemiddeld twee keer per week in het speellokaal (op maandag gegeven door onze vakdocent). Vanaf groep 3 krijgen de leerlingen gymles in een van de gymzalen (buiten het gebouw).

Donderdag GYM
Groep 4     08.45 – 10.15 uur
Groep 3     10.15 – 11.45 uur
Groep 5     13.15 – 14.45 uur

Vrijdag GYM
Groep 6/7   08.30 – 09.15 uur
Groep 7/6   09.15 – 10.45 uur
Groep 8       10.45 – 12.15 uur

Vrijdag natte gymles
Groep 6/7 09.45 – 10.30 uur
De gymlessen worden gegeven in de gymzaal van Zonnewijzer 2, aan de Planetenlaan 168.
De natte gymles voor groep 6 en 7 worden per module gewisseld. Groep 6 begint met module 1 en groep 7 doet module 2 en 3 (na de kerstvakantie).

Gymlessen
Kleuters bewegen van nature al heel veel. Vandaar dat we ook iedere dag iets doen aan spel en beweging. In principe zijn er twee momenten per dag. Dit kan (vrij) spel binnen of buiten zijn. Op maandagen biedt onze vakdocent bewegingsonderwijs deze groepen gym aan in ons speellokaal.

De gymlessen worden gegeven door onze vakleerkracht Fanny.
Iedereen neemt in een aparte gymtas de sportkleding: een aparte sportbroek, T-shirt, sokken en zaalschoenen (i.v.m. de hygiëne, vanwege voetwrat gevaar) en iets te drinken mee voor het bewegingsonderwijs. Let u er wel op dat de schoenen soepel zijn, een witte zool hebben en geen veters hebben. Zet u alstublieft de naam van uw kind in de beide schoenen en controleert u van tijd tot tijd even of de gymschoenen nog passen?
Na het sporten verkleedt iedereen zich weer i.v.m. de hygiëne op school. Voor de veiligheid moeten lange haren vast en sieraden af. De leerlingen nemen na het gymmen hun spullen weer mee naar huis.