Alle sporters klaar?

Zet 'm op

!

Wilgenhoekers

SPORTACTIVITEITEN & SCHOOLGYM

We bieden gymonderwijs van groep 1 t/m 8.  Daarvoor hebben we een gespecialiseerde gymdocent voor in dienst. We gymmen op de locatie van de Zonnewijzer waar we een mooie zaal beschikbaar hebben.

De kleuters gymmen uiteraard wel in de speelzaal, dat doen ze 2 keer in de week!

De groepen 6 en 7 doen ook mee aan het schoolzwemprogramma wat georganiseerd wordt door het SRO. Daarmee zorgen we dat de kinderen zonder diploma’s die alsnog kunnen halen en de kinderen die al zwemvaardig genoeg zijn bouwen conditie op en ontwikkelen hun zwemvaardigheid.

SCHOOLSPORTEN

  • Schoolvoetbal
  • Schoolkorfbal
  • Olympische dag
  • Veldloop
  • Haarlem Run

SCHOOLSPORTEN

Onze school heeft een sportcommissie. Deze commissie organiseert en begeleidt de jaarlijkse sportactiviteiten. Eerste aanspreekpunt is altijd Fanny, onze gymdocent.

In Haarlem werken we veel samen met SportSupport. Dat is een overkoepelende organisatie die veel schoolsporten in toernooivorm organiseert. Bij deze toernooien kunnen de leerlingen het opnemen tegen leerlingen van andere scholen. Het hele jaar door worden verschillende toernooien georganiseerd; van dammen tot voetbal  en van volleybal tot hardlopen. Over het sportprogramma waar wij aan meedoen zullen wij u nader informeren via Social Schools.

Op onze school krijgen de leerlingen de mogelijkheid om zich in te schrijven voor deze toernooien. Als er genoeg aanmeldingen vanuit school zijn, dan hebben we een Wilgenhoek team. Dit team wordt ingeschreven en mag deelnemen. Ook ouders hebben hierin een belangrijke rol; het begeleiden en aanmoedigen van ons Wilgenhoek team!

Binnen de gymlessen op school wordt ook aandacht besteed aan de schoolsporten die worden aangeboden door SportSupport. Zo vragen wij trainers van verschillende verenigingen om een les te geven in hun sport, zodat de kinderen kennismaken met diverse sporten.
Naast sporten die worden aangeboden als toernooi, proberen wij ook de kennis te verbreden binnen de sport door middel van het geven van clinics. Recente voorbeelden hiervan zijn een tennis- en circusclinic.

Jeugdsportpas

Sportsupport Haarlem biedt kinderen ieder jaar de kans om sporten uit te proberen. De kinderen krijgen van ons flyers mee waarna u uw kind kunt inschrijven. We motiveren kinderen mee te doen omdat ze op deze wijze in aanraking komen met sporten die ze wellicht anders nooit zouden proberen!

Jeugdsportfonds

Met sporten komen kinderen in contact met andere kinderen en leren zo spelenderwijs, in een nieuwe sociale omgeving, andere regels en omgangsvormen. Regels die ze vaak thuis en op school niet meekrijgen. Investeren in sporten voor kinderen betekent voor hen een grotere kans op een goede toekomst en verkleint de kans op buiten de boot vallen en negatief gedrag. Daarnaast is sporten ook belangrijk om overgewicht tegen te gaan onder de jeugd in Nederland. Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging.  Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

Aanmelden of wilt u informatie?
Een aanvraag bij het fonds kunnen ouders en kinderen (of culturele organisaties) niet zelf doen. Dat kunnen alleen zogeheten intermediairs, op de Wilgenhoek hebben Danny en Pauline de rol van intermediar.
Danny  danny.bark@obsdewilgenhoek.nl
Pauline pauline.roos@obsdewilgenhoek.nl

Jeugdcultuurfonds Haarlem
consulent.haarlem@jeugdcultuurfonds.nl

Postbus 5363
2000 GJ Haarlem
+31 6 4312 1900
Bereikbaar op maandag, donderdag en vrijdag 09.00 uur – 14.00 uur.