Wilgentalententheater

talent

Laat je

zien op het

MUZIEK & CULTUUR

Op cultureel vlak beleven en ervaren de kinderen veel gedurende het jaar op De Wilgenhoek:

  • Muziekles door onze eigen muziekdocent Rozemarijn
  • In groep 5 en 6 leer je een muziekinstrument spelen!
  • Dramales door onze eigen dramadocent Evelien
  • Jaarlijks culturele excursies en uitstapjes voor iedere groep
  • Wilgentheater waarin de groepen zichzelf presenteren
  • Naschoolse muziekles en wijkorkest met MuziekLab
  • Naschoolse culturele activiteiten voor kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders via het Jeugdcultuurfonds
  • Wilgentalententheater, kinderen laten hun talent zien voor de hele school!

MUZIEKLES OP DE WILGENHOEK

ONZE MUZIEKJUF

‘Mijn naam is Rozemarijn Timmer en vanaf januari 2017 ben ik bij de Wilgenhoek de muzieklessen gaan verzorgen. En daar heb ik ontzettend veel plezier in! Na mijn opleiding aan het ArtEZ conservatorium, heb ik op zeer diverse plekken lesgegeven. Van dansles voor kleuters, theaterklassen voor jongeren en zanglessen voor senioren naar muziekles in het basisonderwijs en kinderbegeleiding bij theatervoorstellingen. Tijdens de muzieklessen zullen de kinderen kennismaken met verschillende domeinen van muziek zoals zingen en spelen maar ook bijvoorbeeld noteren en improviseren. Dit aan de hand van hedendaagse muziek, klassiekers en wereldmuziek.

Ik hoop dat het op school én thuis gaat swingen!’

DRAMALES OP DE WILGENHOEK

ONZE DRAMADOCENT

Hoi! Mijn naam is Evelien en ik ben een echt podiumbeest. Acteren, zingen en dansen is mijn lust en mijn leven. Na twee theateropleidingen mag ik mezelf uitvoerend artiest en theaterdocent/theatermaker noemen.

Ik werk met alle doelgroepen. Van kleuters tot volwassenen. Dat maakt mijn beroep ontzettend leuk én uitdagend.

Dit is mijn tweede jaar op de Wilgenhoek. Echt een top school met lieve docenten en leuke leerlingen.

Ik vind het prachtig om de leerlingen iets bij te brengen over toneelspel. Maar niet alleen toneelspel is het doel. Ook de aspecten samenwerken, theatermaken, creatief denken en sociale – en persoonlijke ontwikkeling worden aangehaald in de lessen.

JEUGDCULTUURFONDS

Het Jeugdcultuurfonds Haarlem stelt zich ten doel om kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders de kans te geven om toch aan actieve kunstbeoefening te kunnen doen, terwijl er thuis geen geld voor is. Het Jeugdcultuurfonds doet dat door de contributie of lesgeld van de culturele activiteit voor zijn rekening te nemen. Het geld wordt rechtstreeks overgemaakt aan de culturele organisatie of vereniging.

AANMELDEN OF INFORMATIE AANVRAGEN?

Een aanvraag bij het fonds kunnen ouders en kinderen (of culturele organisaties) niet zelf doen, dat kunnen alleen zogeheten intermediairs. Op de Wilgenhoek heeft Juf Pauline de rol van intermediair.

Jeugdcultuurfonds Haarlem

Postbus 5363
2000 GJ Haarlem
+31 6 4312 1900
Bereikbaar op maandag, donderdag en vrijdag 09.00 uur – 14.00 uur.