WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

HET WILGENTAKJE

AGENDA


Do. 14 feb. – Schaatsen met de bovenbouw!
Vr. 15 feb. – Warme Truiendag
16 feb. t/m 24 feb. – Voorjaarsvakantie
Ma. 25 feb. – Studiedag, alle kinderen vrij
Di. 27 feb. – Wilgencafé

REGEL VAN DE WEEK:


Wees netjes en ruim je rommel op, een nette school is top!

GOED GEDAAN:

Allemaal anders.

WILGENHOEK IN BEELD

week 7 – 11 februari 2019

Winterwonderland– van de directie

Afgelopen vrijdag en zaterdag was er voor de kinderen én de ouders een gezellige disco georganiseerd door de OAC. Hiervoor is door een groep ouders heel veel werk verzet en daardoor zag het er fantastisch uit! De kinderen én de ouders hebben genoten van de twee gezellige avonden.

Helaas hebben wij gehoord dat er zondag bij het opruimen maar een heel klein groepje mensen was, zodat er erg veel neer kwam op de schouders van de organisatie. De vraag die nu speelt is of we dit soort activiteiten nog wel kunnen blijven organiseren. Zonder uw hulp zal het in ieder geval niet lukken, laat van u horen bij de volgende oproep en zorg ervoor dat we de kinderen gezamelijk een onvergetelijke schooltijd bezorgen!

Warme truiendag 15 februari -van het team

We hebben met het 3e thema van 4xWijzer gewerkt over “Waarheen”. Na de vakantie gaan een aantal groepen hier nog mee verder. Een aantal groepen hebben onder andere gewerkt over “Koud”.

Daarom doen we a.s. vrijdag een “Wilgenhoek-warme-truiendag”. De kachel gaat deze dag een paar graadjes lager. We zullen wat minder licht laten branden. En we willen aan u als ouders vragen om de kinderen zoveel mogelijk met de fiets of lopend naar school te brengen.

Doen jullie mee?

Staking 15 maart -van de directie

Er is een aantal leerkrachten van de Wilgenhoek die gebruik willen maken van hun stakingsrecht op vrijdag 15 maart. Die dag is er een landelijke onderwijsstaking uitgeroepen door diverse bonden. Dat maakt dat we genoodzaakt zijn die dag de school te sluiten. Mocht u die dag opvang nodig hebben kunt u zich wenden tot onze partners in de kinderopvang, Sportfever en Kinderopvang Haarlem.

Wilgencafé 27 februari– van de directie

Woensdag 27 februari praten we graag met mensen over de Wilgenhoek in 2023!

Omdat de Wilgenhoek de school is die u gekozen heeft voor uw kind willen we graag dat u meedenkt! De bedoeling is een avond te organiseren van 20.00 tot  21.30 uur waarin we op een ‘losse manier’ aan de hand van stellingen, toekomstbeelden en meningen vooruitkijken naar de Wilgenhoek in het jaar 2023!

Wordt u enthousiast en bent u erbij? Reserveer een plek en mail Danny (danny.bark@obsdewilgenhoek.nl)

Ouderinfo Gevraagd– Via juf Pauline

Regelmatig komen ouders iets vertellen in de klas over hun werk of hun hobby. Hier wil ik graag een inventarisatie van maken.
Kunt u bijvoorbeeld goed een fietsband plakken en we hebben het in de klas over het thema “de fiets”, dan zou het super leuk zijn als u kunt laten zien. Maar ook ouders die werken als tandarts, metselaar e.d. of als hobby speksteen bewerken of dansen etc. etc. hebben, zou ik heel graag uit willen nodigen om te reageren.
Dit kan via de mail, pauline.roos@obsdewilgenhoek.nl.

GROEP 1 GEEL

juf Someya, meester Mitch

Wat zag iedereen er leuk uit afgelopen vrijdag! Het leek wel of onze verjaardag nog eens dunnetjes werd overgedaan.
Afgelopen week was meester Mitch helaas ziek, maar gelukkig werden de kinderen door iedereen goed opgevangen.

Op donderdag kwam juf Tamara met de kinderen van groep 6 en kregen de kleuters één op één begeleiding. Vrijdag vertelden de kinderen hoe leuk het was om les te krijgen van de kinderen van groep 6!

De laatste week voor de vakantie gaan we nog even hard aan de slag met de laatste week van 4xWijzer. Nu leggen we de focus op de Noord- en de Zuidpool.

Heeft u al gelezen dat er veranderingen gaan plaatsvinden in groep geel? Na de vakantie zullen acht leerlingen doorschuiven naar de andere twee kleutergroepen. Hier willen we natuurlijk aandacht aanbesteden en we zetten ze deze week nog een beetje extra in het zonnetje.

Donderdag is juf Someya er niet, zij is geopereerd, beterschap juf!     Juf Pauline is er ’s morgens, voor de middag kijken we nog naar een oplossing.
Vrijdag graag allemaal een plastic tas meegeven om alle werkjes mee naar huis te nemen. Fijne week allemaal!

GROEP 1/2 GROEN

juf Antoinette, juf Mieke

Afgelopen vrijdag was de kinderdisco. Iedereen zag er prachtig uit! De foto’s komen op klasbord.

Dit is de laatste week van het thema Winter. We gaan leren over de Noord- en de Zuidpool. Wie wonen daar? Hoe ziet het eruit? We hebben ook al geleerd dat je geen Eskimo maar Inuït moet zeggen. Er zijn al hele mooie iglo’s gemaakt en afgelopen donderdag hebben de kinderen die het wilden allerlei dieren voor bij de iglo gekleid.
We hebben een liedje geleerd: ‘Bibber-babber-de-bop, Ik zet mijn sneeuwmuts goed op. Want buiten sneeuwt het alweer, het lijkt wel Inuït-weer!’
Deze week is de ‘p’ van pinguïn de letter van de week.
Vrijdag gaan de knutsels mee, een extra tas is dan heel handig. De kleuterrugtasjes zijn meestal te klein.

Met ‘Goed gedaan’ hebben we het over: bang zijn. Waar ben jij bang voor? Dat kan iets anders zijn dan je vriendje.

De moeder van Kaat was onze computer ouder, wie o wie wil haar vervangen? Woensdag om de week van 8.30 tot 9.00 uur. Of in overleg een ander moment.
We hebben een nieuwe stagiair in de klas. Meester Tim komt tot de zomer elke dinsdag.

Na de vakantie komen er vijf kinderen van groep geel in onze groep: Davide, Rayan, Darren, Kailyn en Maysah. Welkom allemaal!
Maar eerst lekker een week vakantie, geniet ervan!

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

We gaan aan de laatste week van ons thema beginnen. Er zijn afgelopen week voor de kinderen die het leuk vonden vogelhuisjes geplakt met ijsstokjes. We zijn verder gegaan met de verschillende activiteiten op het kiesbord. Er stonden dit keer ook ijsblokjes bij en dieren in het ijs smelten. Er zijn ook nog vetbollen gemaakt die we op het schoolplein gaan hangen. De huishoek is nu een iglo en er wordt met plezier in gespeeld. Deze week gaan we leren over de Noord- en de Zuidpool. Wie wonen of leven daar? Als knutsel mogen de kinderen een iglo maken of een pinguïn.

Komende vrijdag mogen bijna alle knutsels mee naar huis (graag een grote tas) behalve de sneeuwpop die bewaren we in de map.

Jullie hebben haar vast al gezien of kennis gemaakt: op donderdag hebben we een eerstejaars pabo stagiaire, Lisa. Ze blijft tot het eind van dit schooljaar.

Aflopen vrijdag was de kinderdisco. Wat hebben we genoten en wat zag iedereen er weer prachtig uit.

Wij willen graag een groot schot op wieltjes voor de huishoek die we ook als themamuur kunnen gebruiken. Is er een handige klusser die het leuk vindt om er een voor groep blauw te maken? In groep 3 staat al een heel mooi schot, zoiets willen wij ook. We horen het graag

Na de vakantie krijgen we drie kinderen van groep geel bij ons in de groep. Welkom, Julie. Joe en Yentel.
Fijne vakantie allemaal.

GROEP 3

juf Ruth, juf Marjan

Wat was de kinderdisco leuk! De zaal was prachtig versierd en de kinderen feestelijk gekleed!

We zijn afgelopen week begonnen met kern 7 van veilig leren lezen. Er zit vooral veel herhaling in van de dubbelklanken, die best lastig zijn. En we zijn begonnen met dubbelwoorden zoals voetbal. Daar gaan we deze week mee verder oefenen. Ook zijn we begonnen in een nieuw schrijfschrift. De kinderen hebben alle letters leren los schrijven, nu gaan we leren om de letters aan elkaar te schrijven.

Met rekenen zijn we vorige week begonnen in een omkeerschrift. De ene kant is de les van de dag, de andere kant zit hun weektaak met opdrachten waar ze de hele week aan mogen werken. De kinderen krijgen een aftekenkaart waarop staat welke opgaves ze moeten maken en als ze een opgave af hebben mogen ze aangeven of ze de opdracht makkelijk vonden, goed te doen of juist moeilijk. Best even wennen, maar dit ging voor de eerste week echt heel goed. We krijgen nu ook steeds meer kale sommen. Deze week gaan we weer oefenen met de hele uren en we gaan het hebben over even en oneven.

Deze week is al weer de laatste week van 4xWijzer ‘Vogels in de winter’. De kinderen hebben geleerd wat trek- en standvogels zijn, waarom trekvogels wegtrekken en herkennen ook sommige vogels. Er zijn vogels naar waarheid ingekleurd, vogels overgetrokken en de onderdelen van de vogel erbij geschreven, voederhuisjes gemaakt, plattegronden nagebouwd en verhaaltjes geschreven. Vrijdag gaat alles mee naar huis.

Na deze week is het lekker vakantie. Na de vakantie gaan we de tafelgroepjes weer verwisselen. Iedereen een fijne vakantie.
Klassendienst zijn Manuel en Skye.

De kinderdisco was een groot succes, wat zag iedereen er mooi uit en wat werd er lekker gedanst en gelachen!

Vandaag zijn we gestart met het nieuwe blok van rekenen. Afgelopen donderdag hebben alle kinderen de doelenposter mee naar huis gekregen waar op staat beschreven wat we allemaal gaan leren de komende periode.
Met spelling hebben we vandaag blok 5 afgesloten met een dictee. Deze week gaan we de regels van eend, muisje, beer en haai herhalen. De kinderen kunnen zelf heel goed uitleggen wat de regels betekenen.
Met taal gaan we het ook over verkleinwoorden hebben en leren wat een gedicht is.

De laatste week van 4xWijzer is ingegaan. We hebben veel geleerd over trek- en standvogels en de kinderen hebben prachtige dingen gemaakt. Vrijdag gaan alle spullen mee naar huis dus zorg voor een plastic tas.

Na de vakantie krijgen we een nieuw meisje in de klas. Nena de Jong komt na de verhuizing gezellig bij ons in de klas.
We gaan ook tafelgroepjes wisselen deze week, we krijgen allemaal een nieuwe plek in de klas.
Klassendienst deze week zijn Saar en Thijmen en na de vakantie Jesper en Sabine.

Fijne week allemaal en geniet van de vakantie.

GROEP 5

juf Judith, juf Emma

De kinderdisco was erg leuk! Wat waren er originele danspasjes verzonnen en te gekke outfits!

Op dinsdag 26 februari gaan we naar de bibliotheek aan de Planetenlaan voor het programma ‘Geheimen in de bieb’. We gaan lopend naar de bibliotheek. We vertrekken om 8.30 uur en we zijn uiterlijk om 11.00 uur weer terug op school. Het is fijn als er, behalve de juf, twee of drie extra begeleiders meegaan. Heeft u zin om mee te gaan? Geef het dan door aan juf Emma.

Deze week gaan wij donderdagmiddag schaatsen in plaats van gymmen. Als je schaatsen wil huren vergeet dan niet het geld in te leveren bij ons. Wij gaan schaatsen van 13.15 uur tot 15.00 uur.

Op dinsdag is de rekentoets van blok 4 .
Klassendienst: Levi Hilversum en Jules
Na de vakantie klassendienst: Oscar en Hannah

GROEP 6

 juf Tamara

Wat een gekke week was het afgelopen week. Er waren zoveel kinderen ziek dat we vrijdag uiteindelijk nog maar met 10 over waren. We hopen dat iedereen deze week weer beter is!

Het is alweer de laatste week voor de vakantie. Nog even doorzetten en dan mogen we weer een weekje uitrusten. De kinderdisco vorige week was erg gezellig. Helaas kon ook daar niet iedereen bij zijn.

Komende donderdag gaan we met groep 5 t/m 8 schaatsen. Als je geen schaatsen hebt en deze ook niet van iemand kunnen lenen, dan kan je uiterlijk morgen, dinsdag 12 februari, geld bij ons inleveren (zie brief Digiduif). Het schaatsen duurt van 13.15 – 15.00 uur. U mag uw kind daar ophalen. Met alle andere kinderen komen wij weer terug naar school.

Fijne week allemaal!

GROEP 7

juf Lisan, juf Robin

De kinderdisco was een succes, sommige kinderen hadden zich heel mooi aangekleed en dat maakte het nog feestelijker.

Vandaag was de schoolarts in school voor onze groep.
Woensdag gaat juf Lisan naar Kenia. Juf Robin vervangt en kijkt daar erg naar uit.

Deze week gaan wij donderdagmiddag schaatsen. Als er schaatsen gehuurd moeten worden, vergeet dan niet voor donderdag het geld in te leveren. Wij gaan schaatsen van 13.15 uur tot 15.00 uur. We vertrekken om 13.00 uur van school en zijn om 15.15 weer terug op school. De kinderen mogen ook bij de ijsbaan opgehaald worden.

Na de vakantie zijn de kinderen op maandag vrij vanwege een studiedag. Op 28 maart krijgen ze hun rapport mee.

De theebrigade is Hayden, Felix en Renzo.
Fijne week allemaal en een fijne vakantie!

GROEP 8

juf Manon

Alle adviesgesprekken zijn achter de rug. Gefeliciteerd met jullie prachtige adviezen allemaal! We hebben de drukke week gezellig afgesloten met de kinderdisco. Wat was de sfeer goed en we mochten zelfs een kwartiertje langer doorgaan.

De laatste week voor de vakantie is aangebroken. Deze week is er nog maak- en leerwerk als huiswerk. De taken staan op klasbord.
Vanaf deze week werken kinderen op rekengebied aan persoonlijke doelen. Alle kinderen hebben een persoonlijk plan voor ongeveer drie weken waar ze aan gaan werken.

Donderdagmiddag gaan we gezellig schaatsen met de klas. We vertrekken om 13.00 uur vanaf de Wilgenhoek en we zijn om 15.15 uur weer terug op school. U kunt uw kind ook op komen halen bij de ijsbaan. Kinderen die geen schaatsen hebben kunnen die huren. Neem dan een envelopje voorzien van naam, groep en schoenmaat en daarin €5,- mee naar school.

De klassendienst van deze week: Floor en Baukje. Fijne week allemaal!