WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

HET WILGENTAKJE

AGENDA


do. 20 dec. – continurooster tot 14.00 uur (zelf lunch meenemen)

do. 20 dec. – 17.30 kerstdiner (alle info heeft u vorige week ontvangen)

vrij. 21 dec. – school begint om 9.00 uur

ma. 7 januari – Studiedag, alle kinderen vrij

week 2 – Luizencontrole

REGEL VAN DE WEEK


Wees netjes en ruim je rommel op een nette school is top.

GOED GEDAAN

Samen spelen en werken.

WILGENHOEK IN BEELD


WEEK 51 – DECEMBER 2018

Kerst- van de OAC


Disco – van  de OAC

Met de Kerst voor de deur is nog niet iedereen bezig met de kinderdisco, maar de discocommissie gaat deze kerstvakantie al helemaal los!
Het thema voor de disco van 8 februari is…WINTERWONDERLAND. Denk hierbij aan de de films Frozen, Ice age, maar ook aan ontdekkingsreizigers, Nova Zembla, ijsberen, skieën of je eigen fantasie de vrije loop. De dag erna, zaterdag 9 februari, is er een vet feest voor alle ouders! Hou hem vrij!

Natuurlijk kunnen we ook dit jaar ieders (knutsel)hulp weer goed gebruiken. Vind je het leuk om een handje te helpen met bijvoorbeeld het maken van de versiering, laat het ons dan weten. Of heb je connecties of grote items passend bij het thema, schroom niet om dit door te geven aan juf Pauline, of mail naar: martinedekogel@gmail.com
Bedankt alvast!
Groetjes van  de discocommissie.

Bieb – van  de biebcommissie

Wie wil er in het nieuwe jaar ons biebteam komen versterken? grrag opgeven bij Petra Groot;  p.groot@planb.nl

Alvast bedankt.

GROEP 1 GEEL

meester Mitch, juf Someya

Nog een paar dagen en dan is het tijd voor vakantie. Voor ons, maar vooral voor de kinderen is het lekker om weer een beetje op te laden na deze hectische periode. Maar eerst staat donderdag nog het kerstdiner op de planning. U bent de eerste 10 minuten van harte welkom om bij ons in de klas te komen kijken en de gezellige sfeer te proeven. Wij zullen ook een liedje en een versje voor jullie laten horen. Hierna vragen wij jullie een laatste foto te maken en langzaam weg te gaan, zodat wij kunnen gaan dineren.
Alle kinderen dienen uiterlijk donderdagochtend een tas met bord, bestek, en beker voorzien van naam mee naar school te nemen. Alle kerstspulletjes gaan vrijdag mee naar huis dus dan een extra (grote) plastic tas graag meegeven.

Deze week maken wij alle knutsels af en zorgen we dat iedereen een mooie kerstkaart krijgt. Donderdag zijn de kinderen om 14.00 uur uit. Vrijdag mag iedereen een half uurtje langer uitslapen en starten wij om 9.00 uur. We maken er een geweldige laatste week van 2018 van!

GROEP 1/2 GROEN

juf Antoinette, juf Mieke

Het is de laatste week voor de kerstvakantie. Donderdagavond is het kerstdiner op school, heeft iedereen de lijst ingevuld? Graag een naam op de schaal of bord, zodat we weten aan wie we die na afloop mee moeten geven. U bent van harte welkom om bij binnenkomst even te blijven, we gaan een paar liedjes zingen!
Uiterlijk woensdag een tas met naam, met een bord, beker en bestek (ook met naam) meenemen. Ook vrijdag graag een grote tas voor de kerstspulletjes meegeven.

Afgelopen dinsdag heeft juf Jeanette met groep 1 een kerstengel gemaakt. Woensdag en vrijdag maakte ze met groep 2 kerst-cupcakes.

Met Engels hebben we ‘my family’ geoefend en nog Engelse kerstliedjes. Met ‘goed gedaan’ hebben we het gehad over alsjeblieft en dank je wel zeggen. En over samen overleggen, als je allebei iets anders wil. Met rekenen ging het over: eerlijk delen. Een aantal blokjes verdelen over 2 of 3 dieren, zodat ieder evenveel krijgt.
Wij wensen u alvast gezellige kerstdagen en een goed 2019!

GROEP 1/2 BLAUW

juf Meta, juf Eva

De kerstvakantie staat voor de deur en we hebben inmiddels de hele klas prachtig versierd. Er is weer hard gewerkt en het is leuk om te zien dat veel kinderen steeds weer op zoek zijn naar een nieuwe activiteit. We hebben kerstliedjes gezongen en kerstverhalen voorgelezen en besproken.
Willen jullie de kinderen uiterlijk woensdag een tas met bestek, bord en beker (alles voorzien van naam) meegeven? Dan kan alles de avond van het kerstdiner weer mee naar huis.
Als alle kinderen mooi aangekleed in het lokaal klaar zitten krijgen de ouders even gelegenheid een foto te maken, daarna zingen we enkele liedjes en als dat klaar is starten wij het diner. (hebben alle ouders al ingetekend op de lijst bij de deur?)

Vrijdag mogen de kinderen even uitslapen, de lessen beginnen om 9.00 uur. Daarna wordt de klas weer opgeruimd en gaan alle werkjes naar huis, graag een grote plastic tas meenemen.

Na deze drukke periode genieten van een fijne vakantie en lekker uitrusten.

Fijne feestdagen en gezellige jaarwisseling

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

De laatste week voor de kerstvakantie. De kinderen hebben vorige week met elkaar een grote kerstboom gemaakt op de achterwand van de klas. Die brandt nu mooi met lichtjes. Ook hebben de kinderen de klas versierd met een geschilderde kerstboom en kerststerren.
Vandaag was het lichtje maken aan de beurt. We hebben vanochtend bij het haardvuur gelezen. Wat  is deze periode toch gezellig!

Donderdag is het kerstdiner. Graag uiterlijk donderdagochtend een plastic tas meegeven met een bord, beker en bestek. Graag alles voorzien van naam.

Verder gaan we deze alvast starten met een nieuwe kern van Veilig Leren Lezen. De kinderen krijgen voor in de kerstvakantie een leesblad mee. Wie krijgt alle uitdagingen vol? Na de vakantie mogen ze het blad weer meenemen naar school om te laten zien.

Alvast een fijne feestdagen en geniet van de vakantie.

 

Nog één gezellige, drukke week en dan is het kerstvakantie. Wat vliegt de tijd! Vorige week is er heel hard gewerkt en geknutseld. Samen kerstkaarten maken, lichtpotjes schilderen, kerststerren van ijslolliestokjes maken en een prachtige kerstboom van papier op ons bord. Komende week houden we al die gezelligheid lekker vast. Daarnaast moet er ook nog wel hard gewerkt worden. We hebben deze week bijvoorbeeld nog een rekentoets. Regelmatig krijg ik vragen van ouders over rekenen. Vooral over wat jullie thuis kunnen doen om je kind te helpen. Advies: blijf de tafels van 1,2,3,4,5 en 10 regelmatig herhalen. Oefen daarnaast  alle sommen, min en plus, onder het tiental (gaat dit vloeiend, bijna zonder nadenken start dan sommen door het tiental heen). Geen langdurige sessies, maar kort bijvoorbeeld 3 minuten tijdens het avondeten of tijdens een autorit, spelletjes met dobbelstenen (bijv. regenwormen), sommen schrijven op beslagen douchedeuren etc. Wees creatief en houdt het vooral gezellig en leuk!

Donderdag is ons kerstdiner. Willen alle kinderen een bord, bestek en een beker meenemen donderdagochtend? Donderdag nemen we ook afscheid van juf Sophia. Zij gaat vanaf januari stage lopen op een andere school. Donderdag na de lunch, gaan we gezellig spelletjes doen. Heb je een leuk gezelschapsspel dat aan tafel kan worden gespeeld, dan mag je dat meenemen.
Vrijdag mag iedereen lekker uitslapen en verwachten we de kinderen vanaf 9.00 op school. Wil iedereen vrijdag een tas meenemen voor werkjes die gemaakt zijn?

Fijne week allemaal!

GROEP 5

 juf Judith, juf Simone, juf Emma

Eva en Ingrid hebben de cursus  ‘Kindertalentenfluisteraar’ afgerond en we willen deze graag gaan toepassen. Onze groep start dit schooljaar samen met Ingrid. Wat houdt dit in: elk kind dat geboren wordt, heeft bakken talent. Talent gaat niet over het uitblinken in een bepaalde activiteit, maar over elke activiteit die vanzelf gaat en die voldoening oplevert. Die maakt dat de tijd vliegt en dat je je batterijen oplaadt. Kinderen zijn zich vaak niet bewust van hun talent, anderen kunnen hen helpen om zich bewust te worden van hun talent. Dat is precies wat een kindertalentenfluistaar, Ingrid in dit geval, doet. Kinderen helpen om hun talenten te benoemen. Dit sluit prachtig aan bij de werkwijze van 4xWijzer.

Nog een weekje en dan hebben we kerstvakantie. We merken dat de kinderen moe zijn.

Nemen jullie uiterlijk woensdag een bord, beker en bestek mee? Graag voorzien van naam. Alles kan de avond van het kerstdiner weer mee naar huis. Als alle kinderen mooi aangekleed in het lokaal klaar zitten, krijgen de ouders even gelegenheid een foto te maken, daarna zingen we en als dat klaar is starten wij het diner. (Hebben alle ouders al ingetekend op de lijst bij de deur?)

We hebben donderdagmiddag geen gym i.v.m. met het continurooster. De kinderen blijven allemaal over en zijn om 14.00 uur vrij.
Vrijdag beginnen we om 9.00 uur.

Klassendienst: Jelmer en Mels. Direct na de vakantie zijn Colin en Amelie aan de beurt.
Wij wensen iedereen een heel fijne kerstvakantie. We zien elkaar weer in het nieuwe jaar.

GROEP 6

juf Tamara, juf Annemieke

Onze laatste schoolweek van 2018 is aangebroken. Deze week sluiten we nog een aantal blokken van verschillende vakken af, zodat we na de vakantie weer fris kunnen beginnen. Even de belangrijke dingen van deze week op een rijtje:

Woensdag 19-12:  foute (kerst) truien dag. Als kinderen het leuk vinden mogen ze hun ‘gekke’ kersttrui/kerstsokken aan.

Donderdag 20-12: 8.30 – 14.00 uur continurooster, iedereen blijft over (eigen lunch meenemen)

17.45 – 19.00 uur kerstdiner: denken jullie eraan nog even op te schrijven wat jullie voor lekkers maken? (10 stuks is echt voldoende)

Vrijdag 21-12: 9.00 uur start school , geen gym, wel zwemmen (Laatste zwemles).

Willen jullie uiterlijk donderdagochtend een bord, beker en bestek (voorzien van naam) in een tas meegeven naar school. Dit komt donderdagavond weer mee terug naar huis.

Helaas heb ik nog niet van ieder kind een glazen potje. Mochten er niet genoeg potjes zijn, dan kunnen alleen de kinderen die een potje hebben meegenomen deze maken en neerzetten tijdens het kerstdiner.

De maandag na de vakantie (7-1) staat er een studiedag op de planning. Alle kinderen zijn een extra dagje vrij.

Klassendienst van deze week: Jurre en Martijn

Klassendienst na de vakantie: Kick en Jakob

Voor nu wens ik jullie alvast een hele fijne kerstvakantie. Geniet van de tijd met elkaar en dan zien we jullie weer in het nieuwe jaar

De laatste schoolweek van 2018, wat vliegt de tijd. Woensdag is het foute (Kerst)truien dag in de klas. Natuurlijk mogen Kerstsokken ook. De planning voor de komende tijd is:

Donderdag 20-12 8.30-14.00 continurooster en   17.10 – 19.00 uur kerstdiner

Vrijdag 21-12 iedereen uiterlijk om 9.00 uur weer op school, omdat de bus naar de gymles dan vertrekt.

Maandag 7-1 Studiedag, iedereen vrij

Helaas hebben we nog niet van iedereen een glazen potje. Die hebben we voor het Kerstdiner echt nodig. Heeft iedereen ook al ingetekend voor het kerstdiner?

De planning van het Kerstdiner ziet er als volgt uit:

17.10 Verzamelen (het eten kan al in de klas gezet worden en de jassen kunnen worden opgehangen)

17.20 Zingen op de trap (10 minuutjes)

17.45 Verzamelen in de klas mogelijkheid tot fotograferen. (Hier zingen we nog een liedje voor de ouders)

17.45-18.55 Kerstdiner

19.00 Kinderen zijn buiten.

Voor het Kerstdiner moeten de kinderen bestek en een beker (voorzien van naam) in een tas meenemen, voor een bord wordt gezorgd.

Graag geen parfummetjes of aftershaves op naar het Kerstdiner.

Tot zo ver, mocht ik jullie donderdag niet zien, een fijne vakantie met een smakelijk en gezellige Kerst en een fantastisch 2019!

GROEP 8

juf Manon

Nog een weekje en dan is het alweer vakantie! Deze week staat helemaal in het teken van Kerst. We gaan lichtjes maken voor het kerstdiner en ook gaan we kerstkaarten knutselen.
Elke ochtend beginnen we gezellig met de kaarsjes aan , kerstmuziek op en een lekker knus haardvuur op het digibord.

Woensdag a.s. hebben we ‘foute kersttruiendag’ in groep 8. Alle kinderen die het leuk vinden mogen hun (foute) kersttrui aan of/en lekkere gekke of knusse sokken.

Donderdag hebben we een continurooster tot 14.00 uur in verband met het kerstdiner ’s avonds. Nemen jullie uiterlijk woensdag een bord, beker en bestek mee? Graag voorzien van naam.

Op vrijdag mogen de kinderen om 9.00 uur op school zijn. We hebben die ochtend gewoon gym.

De klassendienst van deze week: Thibault en Wahb. Na de vakantie: Dorus en Bas.
Alvast een hele fijne vakantie. Geniet ervan en tot in het nieuwe jaar!