WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

HET WILGENTAKJE

AGENDA


do. 20 dec. – continurooster tot 14.00 uur

do. 20 dec. – 17.30 kerstdiner ( info volgt nog)

vrij. 21 dec. – school begint om 9.00

REGEL VAN DE WEEK


Iedere groep kiest zelf een regel.

GOED GEDAAN

Samen spelen en werken

WILGENHOEK IN BEELD


Van Sint ….

…. naar Kerst!

WEEK 50 – DECEMBER 2018

Van Sint naar Kerst – van Danny

We hebben afgelopen week Sinterklaas mogen ontvangen met wel zeven pieten! Er waren diverse oud-leerlingen weer even terug op school en die speelden hun rol met verve. De brandweerpiet maakte grote indruk op onze kleintjes en de knuffelpiet heeft zich ontfermd over alle juffen, na hun toestemming uiteraard. We laten een gezellige periode achter ons.

Het is ongelooflijk om maandagochtend te zien hoe snel de school alweer is omgetoverd in de kerstsfeer! De rendieren en de opgeblazen kerstman in de hal zijn een belevenis op zich voor de kinderen! Veel waardering voor alle ouders die daar hun deel aan hebben gehad. Excuus voor de dubbele mail die u daar vrijdag nog over gehad heeft. Mocht u vrijdagochtend de 18e een handje kunnen helpen met het opruimen horen we dat heel graag!

Studiedag  – van de directie

Het hele team heeft afgelopen donderdag op grote hoogte nagedacht over de koers van de school richting 2023. Een hele nuttige en fijne dag waarbij er in de Dakkas, bovenop parkeergarage De Kamp, veel werk verzet is. Er is nagedacht over allerlei schoolontwikkelingen die al in gang zijn gezet, hoe het onderwijs om ons heen veranderd, wat we vooral moeten behouden en waar groei gemaakt kan worden. Als school hebben we dit jaar een meerjarenplan op te leveren waar we u uw input,  die van de leerlingenraad en uiteraard ook de MR zullen gebruiken. Wordt vervolgd!

Eerste hulp aan kinderen – van Judith

We willen u als ouders graag de mogelijkheid bieden om een workshop te volgen  waarmee u leert handelen in noodsituaties. Dinsdagavond 5 februari van 19.00 tot 22.00 uur zal er op de Wilgenhoek een workshop gegeven worden, georganiseerd door ‘BHV in bedrijf’.

De volgende onderdelen komen aan bod in dit avondvullend programma:
– het kind en zijn omgeving – oogletsel, shock
– vijf belangrijke punten bij het verlenen van eerste hulp – vergiftiging en elektriciteitsongevallen
– stoornissen in het bewustzijn en van de ademhaling – letsel door koude en warmte
– stilstand van de bloedsomloop – kleine ongevallen
– ernstige uitwendige bloedingen – plotseling optreden ziekteverschijnselen
– uitwendige wonden en brandwonden, kneuzingen en verstuikingen – verband en hulpmiddelen
– ontwrichting en botbreuken
Het programma leent zich niet om ook reanimatie te behandelen.

Alle deelnemers krijgen na afloop van de workshop een certificaat. Er zijn uiteraard kosten aan verbonden. Let op: sommige zorgverzekeraars vergoeden deze cursus. U wordt na de kerstvakantie verder geïnformeerd middels een nieuwsbrief en er zullen flyers opgehangen worden in de school.

Naschoolse typecursus voor kinderen gr. 6 t/m 8  – van Judith

Voor de zomervakantie nog je typediploma halen? Hoe belangrijk is het niet dat uw kind met gemak de toetsen op het toetsenbord kan vinden? De grote voordelen van typen boven schrijven: tijdwinst en leesbaarheid. Typen is een motorisch relatief makkelijke vaardigheid. Een voorwaarde is beheersing van blindtypen met tien vingers. Oefening is van belang om deze vaardigheid te leren. Wanneer een woordbeeld eenmaal optimaal is, je dus niet na hoeft te denken wat je wilt schrijven, hoe je het woord moet typen, maakt het niet meer veel uit of je schrijft of typt. Wij willen daarom voor onze leerlingen, vanaf groep 6, deze naschoolse typecursus van Typetuin aanbieden om deze vaardigheden eigen te maken.

Startdatum: vrijdag 15 maart 2019. Starttijd: 13:30 uur. Zij verzorgen 8 lessen van een uur verspreid over ongeveer 13 schoolweken. Voor meer informatie voor de ouders van groep 6 t/m 8: houd de Digiduif deze week in de gaten, want daar komt de uitgebreide informatiebrief voorbij.

GROEP 1 GEEL

meester Mitch, juf Someya

Sinterklaas is alweer lekker thuis in Spanje en geniet nu van zijn welverdiende rust. Wat zijn we weer verwend dit jaar door de goedheiligman. Nu is het eindelijk weer tijd voor (al zeg ik het zelf) de gezelligste tijd van het jaar, kerst! Vrijdag zijn door de bovenbouw alle kerstbomen al naar de klassen gebracht en in groep geel is hij al voorzien van lichtjes. Vandaag hebben we samen met de kinderen de boom opgetuigd, zodat de samenhorigheid al vanaf de eerste minuut er lekker in zit in groep geel. Vandaag was juf Meta er weer en zijn we met de eerste kerstschilderijen begonnen. Morgen zullen we starten met het versieren van de eerste kerstpotjes.

Dus heeft u uw kind nog geen potje meegegeven voorzien van waxinelichtje, graag morgen echt doen.

Op donderdagavond 20 december vieren wij op school kerst. Wat houdt dit in op de Wilgenhoek? Overdag hebben de kinderen gewoon school, maar tot 14.00 uur. De kinderen eten hun lunch op school. Vervolgens worden de kinderen om 18.00 uur weer in nette kledij verwacht om aan te schuiven aan het kerstdiner. Op de deur zal vanaf deze week een lijst komen te hangen waar u zich kunt inschrijven iets lekkers te maken voor het diner. We verdelen het diner over hartigheid en zoetigheid. Voor u als ouder zal er op het schoolplein ook entertainment en wat lekkers zijn.

GROEP 1/2 GROEN

juf Antoinette, juf Mieke

Nu de Sint weer terug naar Spanje is, zitten we vanaf vandaag volop in de kerstsfeer. De kerstboom staat in de klas en overal hangen lichtjes. Natuurlijk gaan we veel knutselen en kerstwerkjes doen. De kringactiviteiten komen uit het thema ‘de lieve boze wolf’. Wat heeft een wolf met kerst te maken? Nou dat kunt u deze week aan uw kind vragen!. Ook gaan we Nederlandse en Engelse kerstliedjes zingen.
Is er nog iemand die tweede luizenouder wil zijn? Na elke vakantie worden de kinderen gecontroleerd, onder schooltijd.

Bij de deur kunt u intekenen om iets te maken voor het kerstdiner op donderdagavond 20 december, 10 hapjes is genoeg.

Wij willen u vragen om voor het kerstlichtje dat de kinderen gaan maken een waxinelichtje op batterij aan uw kind mee te geven .

GROEP 1/2 BLAUW

juf Meta, juf Eva

Na een heerlijke spannende week is Sint weer vertrokken naar Spanje. Wat was het een gezellig feest. Alle sintspullen zijn weer opgeruimd en hebben plaats gemaakt voor de kerstboom. Vrijdag is de boom neergezet en vandaag is de boom samen met de kinderen versierd. Juf Jeanette heeft vrijdag met groep 2 al prachtige kerstschilderijen gemaakt en groep 1 mocht een kerstengel maken. Wat zijn ze weer leuk geworden. Heeft u nog oude kerstslingers? De kinderen zijn er blij mee om de zelfgemaakte kerstboom in de bouwhoek mee te versieren.

Komende week staan er weer verschillende werkjes op de lijst om te doen. Dit keer geen werkles maar zijn er wel een paar werkjes die we allemaal gaan doen en de andere werkjes mogen gekozen worden. We gaan in ieder geval een kaart maken voor een ander kind van de school en gaan een potje versieren (we hebben al potjes).
Het kerstthema van dit jaar gaat over ‘de lieve boze wolf’ een boek met hierbij verschillende leuke activiteiten.

Met kerst maken alle ouders iets lekkers voor ons kerstdiner. In de gang komt deze week een lijst te hangen waarop u kunt inschrijven wat u (samen met uw kind) wil maken. Eigen ideeën zijn ook altijd welkom.

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

We hebben een gezellig Sinterklaasfeest op school gehad. De Sint is nu weer terug naar Spanje, dus op naar de kerst. De kerstboom staat in de klas en we gaan hem samen met de kinderen versieren. Vandaag hebben we  met z’n allen een grote kerstboom geknutseld voor de muur achter in de klas.
Volgende week willen we een lichtje gaan maken. Daarvoor hebben alle kinderen een glazen potje nodig waar een waxinelichtje in past. Graag dit deze week meenemen. Vanaf morgen hangt bij de deur een lijst voor het kerstdiner op donderdag 20 december. Hier kunt u opschrijven wat uw kind voor het kerstdiner meeneemt.

Natuurlijk gaan we ook verder met Veilig Leren Lezen. Deze week ronden we alweer kern 4 af. Vandaag oefenen we nog met de letter ‘u’, morgen leren we de ‘j’.
Met rekenen gaan we met de getallenlijn oefenen tot 30, waarbij het vooral gaat om de getal volgorde.

En we zullen voor het eerst kennis gaan maken met de klok. We kijken naar de hele uren.

We hebben een gezellig Sinterklaasfeest op school gehad. De Sint is nu weer terug naar Spanje, dus op naar de kerst. De kerstboom staat in de klas en we gaan hem samen met de kinderen versieren.

Deze week heeft juf Sophia stageweek en is ze de hele week in de klas. Cindy wordt afwisselend door Mitch en Marjan vervangen. Danny zal deze week een update sturen over de afwezigheid van Cindy en de vooruitzichten.

Vanaf morgen hangt bij de deur de lijst voor het kerstdiner op donderdag 20 december. Hier kunt u opschrijven wat uw kind voor het kerstdiner meeneemt. We willen volgende week een lichtje gaan maken. Daarvoor hebben alle kinderen een glazen potje nodig waar een waxinelichtje in past. Graag deze week meenemen.

Volgende week maandag hebben alle kinderen een (kleine) zaklamp nodig. Wilt u die deze week al meegeven?

GROEP 5

 juf Judith, juf Simone, juf Emma

Wat was het Sinterklaasfeest een groot succes! Wat veel foto’s op Klasbord hè? Iedereen had een prachtige surprise gemaakt en we hebben als klassencadeau Kapla gekregen.

Opeens zitten we dan weer in andere gezellige sferen. We gaan deze week de kerstboom weer optuigen en de kerstkaarten voor iemand anders op school maken. De kerst-intekenlijst hangt weer bij de deur, zodat alle kinderen straks weer iets lekkers hebben gemaakt voor het kerstdiner. Bedenk van te voren even wat je wilt gaan maken: hartig, zoetig of gezond. Er hangen ook wat ideeën bij.

Graag deze week ook weer mee naar school: glazen potje voor het kerstdiner!

Klassendienst deze week: Lieve en Alec. Volgende week zijn de klassendienst Jelmer en Mels; de laatste twee voor het jaar 2018. Fijn week allemaal.

GROEP 6

juf Tamara, juf Annemieke

Afgelopen woensdag hebben wij Sinterklaas gevierd. Wat hebben de kinderen super hard gewerkt aan hun surprises en wat was iedereen blij! Als klassencadeau kregen wij Kapla en ‘Rara wie ben ik’.

Aankomende week gaan wij de klas weer in kerstsfeer brengen en maken wij kerstkaarten voor  andere kinderen in de school. De lijst voor het intekenen voor lekkere hapjes bij het kerstdiner hangt weer bij de deur (hartig, zoet of gezond). Ik wil jullie erop wijzen dat 10 hapjes echt genoeg is. Verder wil ik jullie vragen om een glazen potje mee te nemen deze week. Dit zodat we die kunnen gaan versieren voor het kerstdiner.

Klassendienst van deze week: Semih en Xavi. Volgende week: Jurre en Martijn. Geniet van deze week.

Wat een gezellig feest was Sinterklaas, alle foto’s van de surprises staan op Klasbord. Als klassencadeau hebben we ballen en twee spellen gekregen, waar we erg blij mee zijn. Vandaag zijn we spontaan naar het Rijksmuseum gegaan. Meester Frans was mee als begeleider.

Vanaf morgen hangt er weer een lijst voor het kerstdiner bij de deur.
Voor het diner hebben we ook weer glazen potjes nodig, graag zoveel mogelijk. (graag voorzien van naam)

Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

We hebben een heerlijk sinterklaasfeest gehad! Alle kinderen hebben erg hun best gedaan om een prachtige surprise te maken. Mijn complimenten. Als klassencadeau hebben we buitenspeelmateriaal gekregen en daar zijn we heel blij mee!
Vandaag hebben we de kerstboom opgetuigd. Voor het kerstdiner gaan we glazen potjes mooi versieren. Nemen jullie allemaal een schoon glazen potje mee voorzien van naam en zonder etiket?

Aanstaande woensdag ben ik de hele dag op cursus. Er is die dag een andere leerkracht in de groep.

Deze week is er weer huiswerk, volgende week niet in verband met het kerstdiner op school.
De klassendienst van deze week: Madeleine en Julian. Volgende week: Thibault en Wahb.

Fijne week allemaal!