WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

HET WILGENTAKJE

AGENDA


woe. 5 dec. -zouden we vandaag bezoek krijgen?

do. 6 dec. – studiedag team, alle kinderen vrij

vrij. 7 dec. – vanaf 19.30 kerst versieren, heklpt u ook mee?

do. 20 dec. – continurooster tot 14.00 uur

do. 20 dec – 17.30 uur Kerstdiner ( info volgt nog)

vrij. 21 dec. – uitslapen! School begint om 9.00 uur

REGEL VAN DE WEEK


Stil lopen in de gang, dat weten wij allang.

GOED GEDAAN

Blij met jezelf

WILGENHOEK IN BEELD


De leerlingenraad is weer van start gegaan! Acht betrokken leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 denken mee over het wel en wee op de Wilg.

WEEK 49 – DECEMBER 2018

Oproep! Wie komt er helpen?

Wie, o wie kan ons vrijdagavond 7 december om 19.30 uur helpen met het Kerst-klaarmaken van De Wilgenhoek?
Vele handen maken licht werk, dus met veel hulp zijn we snel klaar! De OAC is er blij mee.

Aankomst Sint!- van de Sintcommissie

Woensdag hopen we Sinterklaas weer te mogen ontvangen. De kinderen melden zich in hun klas en gaan onder leiding van hun leerkracht op het voorplein staan. We willen vragen aan de ouders om niet tussen de linten te gaan staan, maar het liefst aan de huizenkant. Zo kunnen de kinderen de Sint goed aan zien komen. Zingt u mee?

Hoe vervangen we zieke leerkrachten – van de directie

Het is een uitdaging om zieke leerkrachten te vervangen, dat heeft u uit het nieuws vast vernomen. De invalpoules zijn leeg en het leerkrachtentekort wordt op deze momenten pijnlijk zichtbaar. Diverse scholen in de omgeving hebben al klassen naar huis moeten sturen of krijgen vacatures niet ingevuld. Zover is het bij ons gelukkig nog niet. We willen wel graag de route beschrijven die we doorlopen wanneer we te maken hebben met een leerkracht die afwezig is.

  • Onze voorkeur heeft het om de vervanging intern op te lossen zodat de leerlingen les krijgen van een leerkracht die bekend is met de afspraken op de Wilgenhoek. Dat lukt door de flexibiliteit van de organisatie gelukkig vaak.
  • Mocht dat niet lukken gaan we op zoek naar externe invaller.
  • Wanneer er geen invaller is verdelen we de groep (wanneer dat logistiek haalbaar is).  Het verdelen van klassen is geen structurele oplossing. De klassen worden daardoor groter, de leerkracht moet zijn aandacht meer verdelen en het onderwijsproces loopt slechts deels door. Deze oplossing zien we dan ook slechts als een korttijdelijke oplossing. De kleuters worden niet verdeeld over de groepen 3 t/m 8, dat is onwenselijk. Er kan ook gevraagd worden om uw kinderen een dag thuis te houden zodat het aantal kinderen die verdeeld moeten worden lager is.
  • In het geval dat verdelen niet haalbaar meer is vragen we de ouders van een gehele klas om kinderen thuis te houden. Dat doen we middels een mail voor 17.00 uur. In de regel is dit nooit de eerste ziektedag, die lossen we op school op.

GROEP 1 GEEL

meester Mitch, juf Someya

Wat hadden de rommelpieten er een bende van gemaakt op school! De gang, het halletje en alle klassen alles lag overhoop. Wat fijn ze toch een leuk cadeautje voor de kinderen achter gelaten hebben. Dank Sint en Pieten! Na onze cadeautjes bewonderd te hebben konden we elkaar goed helpen met opruimen, dat was ook gezellig.

Deze week komen ze dan eindelijk bij ons thuis en op school. Woensdag komt Sint met zijn Pieten aan op de Wilgenhoek en gaan we er een leuk Sinterklaasfeest van maken. De kinderen mogen weer verkleed komen als Piet of Sint. Als Sint weg is hebben we nog een leuke pietengym voor de kinderen. Daarna halen we alle werkjes van de muur en gaan ze mee naar huis, dus graag een grote plastic tas meegeven!!

Vandaag was juf Meta weer bij ons in de klas en ook volgende week zal dit zo zijn, zodat meester Mitch groep 4 kan overnemen van juf Cindy.

Donderdag 6 december hebben de kinderen een dagje vrij en kunnen ze lekker genieten van hun cadeautjes. Het team heeft dan een studiedag.

Graag meenemen:
– vanaf deze week een (niet te groot) glazen potje met waxinelichtje, voorzien van naam;
– op woensdag 5 december een plastic tas met naam.

GROEP 1/2 GROEN

juf Antoinette, juf Mieke

Op de Sinterklaas aftelkalender staan nog maar 2 lege vakjes! Dan komen Sint en Piet op school en in de klas. We hebben een versje en een liedje geoefend voor Sinterklaas. De klas is mooi versierd met boten, Sinterklazen en Pieten in allerlei vormen.

Vrijdagochtend zagen we dat de rommelpiet heel veel rommel had gemaakt in de klas. Wat konden de kinderen dat weer goed opruimen!

Met Engels hebben we geoefend: ‘I like pepernoten’ en ‘I don’t like…’.

We hebben een rekenspelletje gedaan met wortels en schoenen. Er staan 12 schoenen, hoeveel wortels heeft het paard opgegeten?

Met scheerschuim hebben we op de tafel pietenkrullen en de baard van Sinterklaas getekend.

‘Goed gedaan’ gaat over: als juf of mama en papa mopperen, blijven ze je toch lief vinden. Ook als je zelf ruzie hebt, vind je het vriendje toch lief.

Zijn er nog ouders die tijd vrij kunnen maken om af en toe luizencontrole te kunnen doen?

Woensdag 5 december mogen de kinderen als Sint of Piet verkleed naar school komen (dit keer geen andere verkleedkleren). Wel graag makkelijke schoenen aan want we gaan ook nog nog pietengymmen! Wilt u ook woensdag een plastic tas, voorzien van naam, meegeven, dan kunnen alle Sintwerkjes mee naar huis.

Donderdag 6 december een dagje vrij; lekker uitslapen en bijkomen!

GROEP 1/2 BLAUW

juf Meta, juf Eva

Helaas was maandag juf Eva ziek maar gelukkig hebben meester Mitch en juf Meta dit opvangen. Er wordt hard gewerkt in groep blauw. Naast het knutselen worden ook veel stoomboten gebouwd en doen we telspelletjes of memory. We proberen ook allemaal woorden te bedenken met de P en de S en wie wil mag deze woorden opschrijven.

Er zijn kinderen die een brief voor Sinterklaas in de brievenbus hebben gedaan en die kregen donderdag post terug. Juf Pauline kwam langs met een grote envelop. Nog één dag mogen er nog brieven aan Sint geschreven worden. Daarna heeft Sinterklaas het te druk.

Woensdag was de Pietenochtend. Wat was het weer gezellig en wat was iedereen goed bezig. Bedankt groep 8 en ouders voor al jullie hulp.

En toen… was het vrijdag. O help, wat een bende in de klas, de rommelpiet was langs geweest! Gelukkig was hij de cadeautjes niet vergeten. Wat is juf toch blij met de kinderen van groep blauw want in een mum van tijd was de klas weer netjes.

Woensdag 5 december mogen de kinderen weer als Sint of Piet verkleed naar school komen (dit keer geen andere verkleedkleren). Wel graag makkelijke schoenen want we gaan pietengymmen! Wilt u ook woensdag een plastic tas voorzien van naam meegeven, dan kunnen alle Sintwerkjes mee naar huis.

Donderdag 6 december is het studiedag voor de juffen en de meesters, de kinderen hebben een dagje vrij. Lekker uitslapen en met je cadeautjes spelen.

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

Wat hebben we woensdag een leuke Pietenochtend gehad. Hulpouders en groep 8 weer bedankt hiervoor. Donderdag mochten we óók nog onze schoen zetten. Er is hard genoeg gezongen, want vrijdagochtend hadden we allemaal een cadeautje in onze schoen.
Natuurlijk komt Sinterklaas woensdag 5 december ook nog even op school langs. De kinderen die dat leuk vinden mogen als Sint of Piet verkleed komen naar school. Woensdag graag een grote plastic tas met naam mee naar school, zodat alle sinterklaas werkjes mee naar huis kunnen.

Morgen is er gewoon weer tennis.

Natuurlijk zijn we ook bezig met leren lezen. We hebben de ‘o’ van zon en de ‘a’ van zak geleerd. Met de ‘a’ oefenen we vandaag verder. Morgen leren we de ‘u’ in bus.
Met rekenen zijn oefenen we nu optellen en aftrekken in pijlentaal. Dat is nog voor de kale rekensommen. En we gaan oefenen met de getallenlijn tot 30. Eind van de week zullen we de eerste kennismaking met de klok gaan krijgen.

Wat een gezellige week hadden we vorige week! Op woensdag de Pietenochtend. De kinderen hebben weer genoten van alle activiteiten die ze konden doen. Hulpouders en groep 8 bedankt! Donderdag mochten de schoenen worden gezet. De rommelpieten hadden er een enorme puinhoop van gemaakt, maar gelukkig kan deze groep 4 ontzettend goed opruimen en was alles voor juf het wist alweer netjes.

Deze week hopen we dat Sinterklaas onze school op woensdag komt bezoeken. Kinderen die dat leuk vinden mogen als Sint of Piet verkleed komen. Woensdag 5 december staat juf Simone voor de klas. Donderdag is een studiedag en zijn de kinderen vrij. Verder draaien juf Marjan en meester Mitch tot de kerst de dagen een klein beetje om. Meester Mitch zal er op maandag en donderdag zijn en juf Marjan op dinsdag, woensdag en vrijdag.

Willen alle kinderen deze week een pasfoto en een glazen potje (zonder etiket) meenemen?

Dinsdag is er tennisles.

Fijne week allemaal!

GROEP 5

 juf Judith, juf Simone, juf Emma

Wat hebben we een leuke stift in onze schoen gekregen! We moesten eerst nog wel even onze schoenen zoeken in de door de Pieten gemaakte puinhoop. Het blijft altijd weer leuk! De geknutselde pietjes zijn bijna af. Het thema van 4xWijzer sluiten wij af. Wat hebben we deze keer weer veel geleerd. Globaal is de hele geschiedenis langsgekomen. We hebben ons gericht op verschillen tussen vroeger en nu, waarbij we spullen hebben vergeleken en de tijdlijn erbij hebben gepakt. Het volgende thema start eind januari, zodat we ons nu even kunnen richten op de kerst.

De surprises graag dinsdag na schooltijd naar school brengen. Woensdagochtend zou ook eventueel nog kunnen maar kom dan wel direct bij het openen van de deur, zodat we de surprises mooi kunnen uitstallen. Ouders om 8.30 uur zijn welkom in de klas om de prachtige surprises te aanschouwen en te fotograferen. Graag de naam niet zichtbaar op de surprise zetten (dus onderop of onder een klepje o.i.d.), zodat het voor iedereen tot op het laatst een verrassing blijft wie welke surprise krijgt. Uiteraard zullen we foto’s op Klasbord plaatsen.

Klassendienst: Fabian en Roos. Volgende week zijn Lieve en Alec aan de beurt.

GROEP 6

juf Tamara, juf Annemieke

Afgelopen week en komende week even geen huiswerk. Vorige week konden de kinderen alle aandacht aan de surprises en het gedicht geven en deze week hebben wij woensdag natuurlijk het grote feest en donderdag zijn de kinderen lekker vrij. Wij hebben dan ook besloten dat het voor nu genoeg is. Volgende week erna komt er wel weer huiswerk.

Het thema van 4xWijzer sluiten wij weer af. Wat hebben we deze keer weer veel geleerd. Globaal is de hele geschiedenis langsgekomen. We hebben ons gericht op verschillen tussen vroeger en nu, waarbij we spullen hebben vergeleken en de tijdlijn erbij hebben gepakt. Het volgende thema start eind januari, zodat we ons nu even kunnen richten op de kerst.

Een kleine reminder: dinsdag moeten de surprises naar school worden gebracht. Dit kan tot 16.30 uur. Graag de surprise in een vuilniszak naar school. Het gedicht moet worden bevestigd aan de surprise. Verder wil ik jullie vragen om de naam van het kind voor wie de surprise is, goed te vermelden. Ouders die willen kijken naar alle mooie surprises zijn woensdag om 8.30 uur welkom in de klas. Er komen natuurlijk ook foto’s op Klasbord.

Donderdag zijn alle kinderen vrij, dit i.v.m. de studiedag.

Afgelopen week heeft Annemieke jullie een mail gestuurd. Graag vragen wij of jullie hierop willen reageren. Hoe meer verhalen wij van de ouders ontvangen, hoe breder ons beeld.

Klassendienst deze week: Hein en Roos.

Fijne week allemaal!

Donderdag heeft iedereen z’n schoen gezet en goed gezongen, de volgende dag zat er een grote stift met een lekker geurtje in.

Vandaag hadden we visite in de klas, twee oud-leerlingen die inmiddels in de derde van het middelbaar zitten kwamen vertellen over hun ervaring op het Schoter, over huiswerk en plannen.

Woensdag vieren wij Sinterklaas in de klas. In het takje van vorige week stond alles over de surprise. Als ouders de gemaakte surprises willen aanschouwen kan dat om 8.30 uur. Er komen natuurlijk ook foto’s op Klasbord. Donderdag hebben wij een studiedag, de kinderen zijn dan de hele dag vrij.

Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

Vandaag hebben Franca en Rooz, twee oud-leerlingen van de Wilgenhoek, verteld over plannen en het maken van huiswerk op het voortgezet onderwijs. Ook hebben we het thema ‘Pruiken en revoluties’ afgesloten met de kennisquiz. Het volgende thema start eind januari.

Woensdag vieren we Sinterklaas in de klas. De surprises mogen dinsdagmiddag tussen 15.30 uur en 16.30 uur worden gebracht, zodat ze mooi kunnen worden uitgestald. Donderdag a.s. zijn de kinderen vrij. De leerkrachten hebben dan een studiedag.

Deze week is er geen huiswerk in verband met de feestdagen.

De klassendienst van deze week: Joris en Yaren. Volgende week: Julian en Madeleine. Fijne en gezellige week allemaal!