WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

HET WILGENTAKJE

AGENDA

Dinsdagmiddag 27/11 – Pietenbingo voor de bovenbouw

Woensdag 28/11 – Pietenfeest voor de onderbouw

Donderdag 29/11 – Schoenzetten

Dinsdag tussen 15.15- 16.00 uur- Bovenbouw surprises in de klas brengen

Woensdag 5/12 – Zou Sint op school komen?

Donderdag 6/12 – Studiedag, alle kinderen vrij

Vrijdag 7/12 vanaf 19.30 uur – OAC Kerstversieren


REGEL VAN DE WEEK


Er is maar één die praat, zodat luisteren beter gaat.

Goed Gedaan:

Blij met jezelf

WILGENHOEK IN BEELD

WEEK 48 – NOVEMBER 2018

Gevraagd- van de OAC

Te leen gevraagd voor donderdag 20 december – een partytent.               Ouders die vrijdagavond 7 december, vanaf 19.30 uur, kunnen helpen met Kerst versieren.

Tennisles – van groep 3 en 4

Tot de kerstvakantie hebben de kinderen van groep 3 en 4 tennisles.

We vragen u om uw kind op die data tussen 8.15 en 8.25 uur bij de sporthal te brengen. De leerkrachten zullen daar aanwezig zijn vanaf 8.15 uur om de kinderen op te vangen.

GROEP 1 GEEL

meester Mitch, juf Someya

Afgelopen week was het een beetje een vreemde week. Meester Mitch was maandag ziek en gelukkig kon juf Someya dit opvangen. Op dinsdag was meester Mitch net als vorige week in groep 4 om juf Cindy op te vangen. Dit zal in ieder geval tot Sint nog zo zijn en hopelijk is ze dan snel weer terug op school. Gelukkig was juf Meta beschikbaar en hebben de kinderen een prachtige Sint en/of Piet schilderijen gemaakt. Afgelopen vrijdag hadden we een verassing voor de kinderen als afsluiting van het sprookjesthema. In samenwerking met groep 7 hadden zij voor ons een geweldige sprookjes-vossenjacht rondom de school gemaakt. Alles wat we geleerd hadden de afgelopen weken, kwam nu perfect terug.

Woensdag is het Pietenochtend, de kinderen mogen dan natuurlijk verkleed komen. Graag wel een gezond tien-uurtje mee geven, dit is lekker als afwisseling voor al het snoepen.

Volgende week woensdag vieren we de verjaardag van Sinterklaas en de dag daarop (6 december) zijn de kinderen vrij omdat er een studiedag is. De kinderen dan fijn spelen met de cadeautjes die ze gekregen hebben.

Donderdag 29 november gaan we ons (gym)schoentje zetten.

De kinderen die nog geen tekening of brief gestuurd hebben aan de Sint, mogen dat deze week nog doen via de brievenbus op de gang bij de ingang. Zoals afgesproken met de kinderen, mag ieder kind één tekening maken.

Fijne week!

GROEP 1/2 GROEN

juf Antoinette, juf Mieke

Afgelopen maandag hebben we gekeken naar een sprookjesvoorstelling van groep blauw, het was superleuk! De volgende dag zijn we meteen aan de slag gegaan met Sinterklaaswerkjes. We maken tekeningen, liedjes en allerlei taal- en telspelletjes rondom Sinterklaas. In de klas lopen nu Pieten en Sinten rond die in de Sinthoek spelen. Juf Jeanette maakt met de oudsten een Sint of Piet, de jongsten maken de stoomboot op zee met Sint en Piet.

Woensdag is het Pietenochtend, de kinderen mogen dan natuurlijk verkleed komen. Neem een gezond 10-urtje mee, dit is een lekkere afwisseling tussen het snoepen van alle pepernoten.

Donderdag 29 november gaan we ons schoentje zetten. Je mag een oude schoen meenemen of we nemen een gymschoen uit de bak op school.

We hebben met mediawijsheid gesproken over wat de kinderen zelf belangrijk vinden (i.v.m. eigen identiteit). De meeste kinderen vonden een lieve papa en mama wel het belangrijkste, hoewel cadeautjes krijgen bij sommigen een goede tweede was!

Een paar kinderen hebben al een brief in de brievenbus op de gang gedaan, die door de postpiet geleegd wordt. Zou er antwoord op komen? De brief mag op school of thuis gemaakt worden. Met ‘Goed gedaan’ gaan we aan de slag met: trots zijn op jezelf.

Afgelopen week en deze week helpt Jasmijn (oud-leerling) ons in de klas, zij doet bij ons een snuffelstage.

Volgende week woensdag vieren we de verjaardag van Sinterklaas en de dag daarop (6 december) zijn de kinderen vrij omdat er een studiedag is. Zo kunnen de kinderen lekker de hele dag spelen met de cadeautjes die ze gekregen hebben.

GROEP 1/2 BLAUW

juf Meta, juf Eva

Afgelopen dinsdag hebben wij de prestentatie van het Sprookjesproject gedaan, het was superleuk! De volgende dag zijn we begonnen met het thema Sinterklaas. In de klas lopen nu Pieten en Sinten rond die in de Sinthoek spelen. Ook wordt er druk gewerkt aan boten, Pieten en andere knutsels. Juf Jeanette maakt met groep 2 een Piet of een Sint. En we maken letters met speculaasklei en we bouwen stoomboten van constructiemateriaal.

Naast de huishoek hebben we ook een posthoek in de klas waar de kinderen een brief aan Sint of Piet kunnen schrijven, tekenen of stempelen. De eerste brieven zijn al gepost. Woensdag is het Pietenochtend, de kinderen mogen dan natuurlijk verkleed komen.

Donderdag 29 november gaan we ons schoentje zetten, je mag een oude schoen meenemen. Kinderen die geen schoen mee hebben mogen de gymschoen uit de bak op school neerzetten.

Volgende week woensdag vieren we de verjaardag van Sinterklaas en de dag daarop (6 december) zijn de kinderen vrij omdat er een studiedag is. Zo kunnen de kinderen lekker de hele dag spelen met de cadeautjes die ze gekregen hebben.

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

We zijn vorige week begonnen met een nieuwe kern, kern 4. De eerste letter die we geleerd hebben is de ‘w’ van wip. En vandaag leren we de ‘o’ van het woord zon.
Het thema sprookjes gaat langzaam over in Sinterklaas. Het sprookjeskasteel is gekocht door Sinterklaas.
De huishoek is omgetoverd tot een Sinterklaashoek, waar de kinderen kunnen rijmen, verlanglijstjes schrijven en het splitsen kunnen oefenen met de schoorsteen.
We hebben vorige week een muziekles gedaan met de boomwhackers. De kinderen hebben daarbij ritmes geklapt met hulp van Sinterklaaswoorden.

Morgen is er wel weer tennis. Vanaf nu weer elke week tot de kerstvakantie. De laatste les mogen de ouders het eerste kwartier komen kijken.

Woensdag is het Pietenochtend. De kinderen mogen dan als ze willen als Piet verkleed komen.

Donderdag is het schoenzetten, graag allemaal hiervoor een schoen mee naar school nemen.

Wat een top klas is groep 4! Ondanks dat juf Cindy ziek is en alles nu vaak een beetje anders gaat, wordt er hard en fijn gewerkt.  Juf Cindy wordt uiteraard wel gemist. Om haar te laten weten dat we aan haar denken hebben we vrijdag met de moeder van Nikki allemaal een lieve boodschap op een mooie kaart gezet. Asha stuurt deze kaart naar juf Cindy.

Verder zijn we de gezellige Sinterklaastijd ingestapt. We hebben vorige week een tekening gemaakt van het Pietenhuis, daarbij gluurden we door het sleutelgat. Wat geniet deze klas van het zingen van Sinterklaasliedjes. We hebben ook een nieuw lied geleerd; De sinterklaasblues! Aanstaande woensdag is de Pietenochtend. Kinderen die het leuk vinden mogen zich als Sint of Piet verkleden en zo naar school komen. De hele ochtend gaan we door de school weer allemaal gezellige spelletjes doen. Donderdag mogen de kinderen hun schoen zetten. Wilt u de kinderen een schoen (voorzien van naam) meegeven van thuis?

Afgelopen week hebben we twee nieuwe spellingsregels geleerd; fiets (Je kunt niet goed horen of je een s/z of f/v vooraan schrijft. Deze woorden moet je onthouden) en schroef (sch en schr schrijf je altijd zo). Vraag uw kind er maar eens naar en kijk of je samen woorden kunt bedenken die hiermee te maken hebben.

Dinsdag is er weer tennisles!

Fijne week allemaal!

GROEP 5

 juf Judith, juf Simone, juf Emma

Vorige week hebben we de meeste oudergesprekken al gevoerd. Deze week hebben we er nog maar een paar te doen. Wat kunnen de kinderen in onze groep goed verwoorden hoe het met ze gaat, waar ze trots op zijn en wat ze lastig vinden. Daar kunnen wij weer trots op zijn! We zijn bezig geweest met het knutselen van Pietjes. Ze zijn nog niet af, maar wat hebben ze er leuk en hard aan gewerkt. Ouders, dank jullie wel voor de hulp!

Donderdag gaan we onze schoen zetten. Neemt iedereen een extra schoen mee? Op 5 december vieren wij Sinterklaas in de klas. De lootjes hiervoor zijn al getrokken en de bedoeling is dat iedereen een surprise maakt (graag geen viezigheid). De kinderen hebben op het lootje geschreven wat ze graag willen hebben. De afspraak is geen snoep als hoofdcadeau (snoep als aanvulling kan wel). Bij het cadeau zit een gedicht van minimaal 8 regels. (‘beste’ en ‘groet’ horen daar niet bij.)

Klassendienst: Lisanne en Levi P. Volgende week zijn Fabian en Roos aan de beurt.

GROEP 6

juf Tamara, juf Annemieke

Alle oudergesprekken zijn geweest. Wat hebben de kinderen duidelijk laten weten waar ze trots op zijn, wat ze lastig vinden en hoe zij het in het algemeen vinden in groep 6.

Sinterklaas staat voor de deur. Donderdag gaan wij schoen zetten in de klas. Wilt u eraan denken om uw kind donderdag een schoen mee te geven?

Lukt het allemaal met de mooie surprises? Wij vieren Sinterklaas op woensdag 5 december. Wilt u er rekening mee houden dat wij liever geen viezigheid in/op de surprise hebben.  Het cadeautje moet in totaal €3,50 kosten. De afspraak is dat er geen snoep gekocht wordt als hoofdcadeau (het hoofdcadeau aanvullen met snoepgoed mag wel). Verder is het de bedoeling dat bij iedere surprise een gedicht zit van minimaal 8 regels (zonder aanhef en afsluiting). Verder wil ik jullie vragen duidelijk de naam te vermelden op de surprise en op het gedicht (vastgemaakt aan de surprise). Dit om onduidelijkheden te voorkomen. Dinsdag 4 december moeten de surprises naar school worden gebracht in een vuilniszak. Woensdag staan de surprises in de klas klaar om te worden bewonderd (papa’s en mama’s natuurlijk even kort welkom om een klein kijkje te nemen, let wel op! Wij willen echt om 8.30 uur beginnen).
Donderdag 6 december zijn de kinderen vrij i.v.m. de studiedag.

Kort op een rijtje:
Donderdag 29 december: schoen mee;
Dinsdag 4 december: surprise op school (brengen kan tot 16.30 uur); Woensdag 5 december: Sinterklaas op school;
Donderdag 6 december: kinderen vrij.

Klassendienst deze week: Hein en Roos. Volgende week: Finn en Lente

Fijne week allemaal!

Bijna alle rapportgesprekken zijn geweest en wat waren het een leuke gesprekken. Corpus was een echt dagje uit, leuk en leerzaam. De vossenjacht was leuk, maar koud. Gelukkig maakte dat de meeste kinderen echt niet uit.
De hele week zijn wij op het digibord bezig geweest met het spannende spel Mediamasters. Helaas konden we de finale vanwege een storing bij Mediamasters niet spelen. Hopelijk lukt dat deze week nog.

Donderdag moeten de kinderen een extra schoen meenemen, ze mogen dan hun schoen in de klas zetten.
Op 5 december vieren wij Sinterklaas in de klas. De lootjes hiervoor zijn al getrokken en de bedoeling is dat iedereen een surprise maakt. (graag geen viezigheid). Op het lootje hebben de kinderen geschreven wat ze graag willen hebben. Het cadeau mag €3,50 kosten, niet meer en niet minder. De afspraak is geen snoep als hoofdcadeau (snoep als aanvulling kan natuurlijk wel). Bij het cadeau zit een gedicht van minimaal 8 regels (Beste…  en groet horen daar niet bij.) De surprises worden dinsdagmiddag in een vuilniszak op school gebracht. Het gedicht zit in een envelop aan de surprise vast en de naam van degene voor wie het is staat op de envelop. Als ze dan woensdag op school komen staat alles klaar en zouden de ouders ook nog even kunnen komen kijken.
Donderdag 6 december is de klas vrij vanwege een studiedag.

De klassendienst deze week: Beki en Lucas, volgende week zijn Courtney en Hayden aan de beurt. Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

Vorige week hebben we Media Masters gespeeld. Helaas konden we door een storing op de site niet de finale spelen. Deze week kan dat als het goed is wel. Complimenten voor alles vlogs! Iedereen heeft ontzettend zijn best gedaan.

Aanstaande woensdag gaan de kinderen van groep 8 helpen bij de Pietenochtend van de onderbouw. De kinderen begeleiden de hele ochtend een spel, knutsel of een groepje kinderen. Succes!

Donderdag mogen we onze schoen zetten. Nemen jullie allemaal een schoen mee? Op dinsdag 4 december kunnen de surprises na schooltijd tot 16.30 uur worden gebracht, zodat ze mooi uitgestald kunnen worden. De envelop met het gedicht zit aan de surprise vast. Het gedicht is minimaal 8 regels lang.

Op 6 december zijn alle kinderen vrij i.v.m. een studiedag.
De klassendienst: Nout en Lola. Volgende week: Joris en Yaren. Fijne week allemaal!