WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

HET WILGENTAKJE

AGENDA


vrijdag 19 oktober – Studiedag, alle kinderen vrij

week 43 – Herfstvakantie

week 44 – Luizencontrole

woensdag 31 oktober – Lampionnen knutselen

week 45 – Wecycle

REGEL VAN DE WEEK


Wees netjes en ruim je rommel op een nette school is top.

WILGENHOEK IN BEELD


Bedankt OAC ouders voor de sfeervolle herfstversiering!

WEEK 42 – OKTOBER 2018

Voorschoolse opvang- van de directie

Helaas is na inventarisatie gebleken dat er te weinig animo is om VSO te organiseren op de Wilgenhoek. We zullen op aa het einde van het schooljaar wederom een inventarisatie doen wanneer er vanuit de KinderOpvang Haarlem personeel beschikbaar is.

Dringende oproep – van juf Pauline

Wie kan er bij de Carpet Right (naast de Aldi) 2 rollen tapijt ophalen voor de kleutergroepen?
Alvast bedankt!

Tennisles – van groep 3 en 4

Na de herfstvakantie starten de tennislessen van groep 3 en 4. De data waarop getennist wordt zijn als volgt: dinsdag 30 oktober, dinsdag 6 november, dinsdag 13 november, dinsdag 27 november, dinsdag 4 december en dinsdag 11 december.

We vragen u om uw kind op die data tussen 8.15 en 8.25 uur bij de sporthal te brengen. De leerkrachten zullen daar aanwezig zijn vanaf 8.15 uur om de kinderen op te vangen.

Voor in de herfstvakantie – reclame via Sportfever

Sportfever organiseert al ruim 10 jaar voetbalkampen in de herfstvakantie, waar vele kinderen met plezier heen gaan. Sportfever organiseert op dinsdag 23 en woensdag 24 oktober een voetbal2daagse bij DSS.
Van 8:30 tot 14:30. Met als thema Brazilië, het land van bekende voetballers als Neymar, Douglas Costa en Marcelo. Wil jij ook werken aan je techniek in de herfstvakantie? Kom naar de voetbal2daagse en meld je aan via sportfever.nl .
Als u nog vragen heeft kunt u terecht bij events@sportfever.nl

4XWijzer – van het team 

Het eerste thema ‘mijn lichaam’ zit er bijna op en aanstaande vrijdag gaan we die samen met Marco Bastmeijer, evalueren. Deze week zullen we middels een toets, een werkblad of gesprek ophalen hoeveel de kinderen qua kennis opgehaald hebben en wat er is blijven hangen van de leerkrachtlessen, en natuurlijk de eigen onderzoeken en opdrachten.

We hebben veel kinderen gezien die de ruimte hebben gepakt en geweldig leuk en zinvol gewerkt hebben. Ook hebben we kinderen gezien die de ruimte hebben gepakt en wat minder zinvol hebben gewerkt.  En natuurlijk hebben we ook kinderen gezien die de ruimte niet durfden te pakken of dat gewoon erg moeilijk vonden. Prachtig om met de leerkrachten te onderzoeken hoe we dat in het tweede thema weer mee verder kunnen en met de kinderen op zoek te gaan hoe ze het best tot leren kunnen komen.

Het tweede thema start op 5 november en heet ‘Er was eens’…! We werken dan aan sprookjes, het heden ten opzichte van het verleden, pruiken en revoluties etc. etc.

GROEP 1 GEEL

meester Mitch, juf Someya

De tijd lijkt wel omgevlogen. We zijn alweer gestart met de laatste week voor de vakantie. De herfsttafel begint steeds meer kleur te krijgen, de kinderen mogen nog steeds herfstspullen meenemen!
Ook al leek het afgelopen week meer op zomer dan op herfst, toch zijn we volop met de herfst en de daarbij horende letter “H” bezig.

Deze laatste week gaan we ons vooral bezig houden met ‘verzorging’ voor het thema 4xWijzer. Op onze themamuur hangen al een tandenborstel en een tube tandpasta, wat kunnen we er nog meer erbij hangen voor verzorging?

Wat leuk dat kinderen hun lievelingsboek mee hadden en dat ouders bij ons wilde komen voorlezen. Er zit een herfstwandeling aan te komen waar nog het een en ander voor geregeld moet worden. Hierover krijgt u deze week via Digiduif nog informatie.

GROEP 1/2 GROEN

juf Antoinette, juf Mieke

We ronden deze laatste week voor de herfstvakantie het thema ‘Mijn lijf’ af. De werkjes gaan donderdag mee naar huis, graag een grote tas meegeven!

We hebben afgelopen week een kringactiviteit gedaan met het fruit van het 10-uurtje: een fruitwedstrijd! De foto’s komen op klasbord. Leuk om te zien dat iedereen een gezond 10-uurtje mee had.

Met het heerlijke weer van vorige week hebben we donderdagmiddag nog heerlijk in de zijtuin kunnen spelen.

We hebben de lievelingsboeken van de kinderen bekeken en gesproken over vriendschap, het thema van de Kinderboekenweek. We hebben al een paar ouders gehad die kwamen voorlezen in de klas. Wie het leuk vindt kan zich nog inschrijven.

De eerste week na de vakantie staat in het thema van de herfst. De kinderen mogen herfstmateriaal meenemen, daarmee gaan we de bak van de zand/watertafel vullen.

Vrijdag 2 november gaan we met de klas een herfstwandeling maken. Wij zoeken ouders om ons te rijden, meer informatie volgt.

Maandag na de herfstvakantie worden de kinderen weer gecontroleerd op hoofdluis. Meisjes graag geen ingewikkelde vlechtjes in doen, dat bemoeilijkt de controle!

GROEP 1/2 BLAUW

juf Meta, juf Eva

Het is alweer de laatste week voor de herfstvakantie waarbij we ook het thema ‘Mijn lijf’ gaan afsluiten.

Deze week hebben we gezien en besproken hoe eten in je lichaam tot poep vermaakt wordt: de spijsvertering. We hebben er filmpjes over gezien en opdrachten over gemaakt. De woorden die voorbij kwamen waren o.a. slokdarm, maag, dunne en dikke darm. We hebben ook naar onze darmen geluisterd met een stethoscoop in de kring, wat een geluid maken je darmen!!!

Met Engelse les hebben we het over het voelen met je hoofd en lichaam gehad: happy, sad, surprised, hot, cold, hungry, thirsty, tired.

We hebben het deze week nog over de verzorging van ons lijf, maar donderdag mogen alle werkjes mee naar huis. Graag een extra plastic tas meegeven. We hebben met veel plezier aan dit thema gewerkt.

Er kunnen deze week nog boeken meegenomen worden voor de Kinderboekenweek. Elke dag lezen we ze voor en afgelopen week heeft Luuk een presentatie gehouden over zijn lievelingsboek. Het boek ging over dino’s en daar kan Luuk beter over vertellen dan juf.

Met ‘Goed gedaan’ hebben we gesproken over trots zijn op jezelf. Elk kind mocht op de stip gaan staan en vertellen waar hij of zij trots op was. Als een kind dit moeilijk vond, werd het door ons geholpen door te benoemen waar hij of zij trots op kon zijn. Leuk om te zien hoe de kinderen elkaar complimenten gaven.

De eerste week na de vakantie staat in het thema van de herfst. De kinderen mogen herfstmateriaal meenemen, daarmee gaan we de bak van de zand/watertafel vullen. Hierna gaat ons tweede thema van 4xWijzer beginnen, dit zal gaan over sprookjes. Wat natuurlijk prima aansluit bij de herfst.

Vrijdag 2 november gaan we met de klas een herfstwandeling maken. Wij zoeken ouders om ons te rijden, meer informatie volgt.

Komende vrijdag is er een studiedag dus dan zijn alle kinderen vrij en daarna heerlijk genieten van een fijne herfstvakantie. Veel plezier allemaal.

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

We zijn hard aan het oefenen in kern 2 van Veilig Leren Lezen. We hebben vorige week al de letters n, t en ee geleerd. En we hebben bij deze kern ook spelletjes gedaan om samen te kunnen oefenen met deze nieuwe letters en woorden lezen: een zoemspel en een spaarspel. Deze week leren we ook de letters b en oo.
Met rekenen zijn we begonnen met oriënteren op de getallenlijn tot en met 20. We oefenen ook nog met meer, minder en evenveel. En we oefenen met splitsen van hoeveelheden.
Met 4xWijzer hebben we vorige week een filmpje gezien over hoe een kunstgebit gemaakt werd. En daarna zijn we zelf een kunstgebit gaan maken.

Na de herfstvakantie start op dinsdag de tennislessen voor groep 3 en 4. Graag die dag in makkelijke sportkleding naar de hal komen!

Nog één weekje en dan is het alweer herfstvakantie! Wat hebben we een mooi ritme opgebouwd met elkaar: we werken hard, zijn lief voor elkaar en elke dag is weer een feestje!

We krijgen steeds meer door hoe we in schriftjes moeten werken en er wordt al steeds meer zelfstandig gewerkt. Fijn!

Met 4xWijzer hebben we ontzettend veel geleerd over ons gebit! Asha (mama Nikki) kwam een poetsles verzorgen, maar ook de kinderen leren elkaar heel veel op de presentatie-stip! Leuk om te zien en te horen!

Deze week maar een korte week, want vrijdag hebben de leerkrachten een studiedag.

Na de herfstvakantie start op dinsdag de tennislessen voor groep 3 en 4. Graag die dag in makkelijke sportkleding naar de hal komen!

Iedereen alvast een fijne vakantieweek toegewenst!

GROEP 5

 juf Judith, juf Simone, juf Emma

Herfstvakantie? Nu al? Wat gaat het snel. Wilt u alstublieft de rapporten meegeven naar school?

Na de herfstvakantie gaan we weer AVI leesniveau testen. Een goede beheersing van technisch lezen is een basisvoorwaarde om het begrijpend en studerend lezen onder de knie te krijgen. Uw kind kan deze vaardigheid krijgen door te blijven oefenen. Dat doen we natuurlijk in de klas, maar ook graag thuis lekker hardop voorlezen! En vergeet niet het juiste gebruik van de leestekens, zoals juf heeft gezegd 🙂 .

Toets Engels: we hebben vandaag Engelse woordjes mee naar huis gekregen om te oefenen; donderdag 1 november hebben we er een toetsje over.

De doelen voor het blok van rekenen staan op klasbord. Klokkijken is voor veel kinderen nog steeds heel lastig zien we.

De doelen voor spelling: woorden met ei; woorden met aai, ooi en oei; woorden met au; woorden met een lange klank aan het einde van de klankgroep (molen); woorden met een lange klank aan het einde van het woord (panda) en woorden met een korte klank aan het eind van een klankgroep (mollen).

De doelen voor taal: woorden op alfabetische volgorde zetten; tegenwoordige- en verleden tijd; synoniemen en uitdrukkingen.

Klassendienst week 42; Jules en Saar.
Na de vakantie, week 44: Alec en Oscar.
Week 45: Sylvester en Hannah.

Vrijdag aanstaande hebben we een studiedag. Wij wensen iedereen een heel fijne herfstvakantie-week toe!

GROEP 6

juf Tamara, juf Annemieke

Wat hebben de kinderen het afgelopen week goed gedaan. Donderdag heeft de opa van Roos bij ons in de klas voorgelezen uit zijn eigen boek. De kinderen waren heel erg onder de indruk. Een echte schrijver in de klas.
Vrijdag kwam juf Pauline nog een keer in de klas. We hebben elkaar een massage gegeven uit vertrouwen en omdat de sfeer in de klas een stuk beter was deze week. Wij werken nu met de 10-minuten strategie, 10 minuten stil en zelfstandig werken om daarna even te mogen bewegen/zingen. Dit werkt erg goed en alle kinderen zijn enthousiast. Het werken gaat een stuk beter en iedereen is hierdoor sneller klaar, waardoor we tijd over houden.

Deze week sluiten we het thema van 4xWijzer af. Wat hebben we veel gedaan en wat was het in het begin moeilijk. Voor iedereen was het heel erg zoeken, zowel voor de juf als voor de kinderen. We zijn enthousiast!

Let op! Vrijdag zijn alle kinderen vrij, de leerkrachten hebben een studiedag. Verder wordt er verwacht dat wij vanaf de volgende zwemles allemaal een lange broek, een lange mouwen shirt, sokken en schoenen meenemen. Dit zal de komende weken zo blijven. We gaan survivalzwemmen. Sommige kinderen vinden het erg spannend, maar we hebben er ook wel zin in.

De klassendienst van deze week: Jakob en Femme.
Na de vakantie zijn: Jean-Safino en Fleur aan de beurt.

Fijne week allemaal en alvast een hele fijne vakantie!

De laatste week voor de vakantie. Wat gaat de tijd snel! Vrijdag zijn de kinderen lekker vrij en donderdag sluiten we 4xWijzer af. Wat een leuk project was dit en wat kan deze klas goed werken! Voor Corpus hebben we nu iets meer dan €150,- opgehaald. We sparen door tot na de vakantie en dan kijken we of er genoeg is. Zo niet, dan besteden we het geld aan iets anders wat leuk voor de klas is. Wat dat is, zullen we democratisch als klas beslissen.
De klassendienst is Courtney en Tycho.

Na de vakantie zijn Faerzan en Noor aan de beurt.
Fijne week allemaal en alvast een hele fijne vakantie!

GROEP 8

juf Manon

Deze week krijgt uw kind de uitslag van de NIO in een gesloten envelop mee naar huis. De toets telt niet mee voor het definitieve schooladvies van uw kind.

Ons eerste thema van 4xWijzer wordt donderdag a.s. afgesloten. Het was even wennen om op een heel andere manier dan we gewend zijn te werken, maar wat heeft iedereen zijn best gedaan!

Vrijdag is er geen school in verband met de studiedag. De kinderen moeten hun huiswerk daarom deze week op donderdag ingeleverd hebben. Deze week is er alleen maakwerk.

De klassendienst van deze week: Kian en Levien.
Na de vakantie: Hinde en Floor.
Alvast een hele fijne vakantie!