WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

HET WILGENTAKJE

AGENDA

Week 4 en 5 – Cito weken
Di. 22-1 – MR Vergadering
Woe. 23-1 – Start Nationale Voorleesdagen
Ma. 28-1 – Start 4xWijzer-thema 3
Vr. 8-2 – Kinderdisco, zie flyers op de deuren
Za. 9-2 – Ouderdisco, zie flyers op de deuren


 

REGEL VAN DE WEEK

Iedereen voelt zich het best, als niemand wordt gepest.

GOED GEDAAN

Wat voel ik?

WILGENHOEK IN BEELD

week 4 – 21 januari  2019

De Nationale Voorleesdagen gaan van start.

Komt u ook voorlezen in de klas van uw kind(eren)?? Maak svp zo spoedig mogelijk een afspraak met de leerkracht, in de onderbouw hangen lijsten naast de deur.

Woensdag komt in de groepen 1 tot en met 4 Harald Timmer, schrijver van de “Wiebelmannetjes”, voorlezen.

Afwezig – van meester Danny

Meester Danny is maandag en dinsdag in Londen voor het bezoek aan een onderwijsinnovatiebeurs. Vanuit Spaarnesant kijken we met interesse naar het onderwijs van de toekomst en laten we ons graag inspireren. Hierin neemt de Wilgenhoek geen pioniersrol maar willen we graag gebruik maken van beproefde successen.

Woensdag is hij ook afwezig in het kader van een directieoverleg.

Te laat komen  – van de directie

Te laat komen? Het gebeurt écht te veel. Elke dag in iedere groep wel een aantal kinderen. Per week ebt er veel effectieve leertijd weg. Om 8.30 uur beginnen we! Iedereen zit dus op dat moment in de klas. Als je om 8.30 uur nog eens de trap op moet lopen, je jas uit moet doen, je spullen op moet hangen, je tas ergens neer moet zetten en je eten en drinken in de bakken moet doen? Tja, dan kom je dus niet op tijd!

Laarzen in de klas- van het team

Joepie! Morgen misschien sneeuw 🙂 .
Om de klas lekker droog te houden graag laarzen bij de kapstok zetten en eventueel pantoffels mee voor in de klas.

Voor de rest van de winter het volgende verzoek. Als kinderen rubber laarzen of snowboots dragen buiten, dan verzoeken wij u om de kinderen in de klas schoenen of pantoffels laten aan te doen.

Typecursus – Via juf Judith

Zoals u al eerder in het Wilgentakje heeft kunnen lezen, willen we de leerlingen vanaf groep 6 de mogelijkheid bieden de naschoolse typecursus van Typetuin te volgen.
Startdatum: vrijdag 15 maart 2019, 13.30 uur.

Zij verzorgen 8 lessen van een uur verspreid over ongeveer 13 schoolweken. Voor meer informatie en hoe in te schrijven zie de uitgebreide informatiebrief die u eerder heeft ontvangen via Digiduif. Nog even kort: de kosten: €175,–
1. Inschrijven via https://www.typetuin.nl. Klik rechts bovenaan op “aanmelden”.
2. Kies voor “klassikaal” en vul bij ”vind locatie in de buurt” de postcode van de leslocatie in.
3. De cursus van jouw keuze verschijnt rechts naast het kaartje.
4. Niet de juiste cursus? Klik dan het bolletje aan van de cursuslocatie van jouw keuze.
5. Klik op “schrijf in voor deze cursus”.
6. Rond de inschrijving verder af.

Heb je vragen over de cursus of lukt het aanmelden niet? Neem gerust contact op via support@typetuin.nl of 013-5220579

Goed om eens naar te kijken– Via de media

Vanaf groep 3 horen wij dat de kinderen hier al mee bezig zijn… Misschien goed om onderstaande link eens te bekijken.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4579371/zorgen-bij-ouders-om-verslavende-game-fortnite-doodmoe-van-die

GROEP 1 GEEL

juf Someya, meester Mitch

Deze week starten de Nationele Voorleesdagen. Komt u ook een keer voorlezen bij ons in de klas? Op de deur hangt een inschrijflijst.

Deze week komt Luuk, oud-leerling, bij ons in de klas zijn snuffelstage lopen. Misschien een extra meester voor de toekomst, dat zou natuurlijk wel leuk zijn!

Afgelopen week is Isa op de Wilgenhoek gestart.
Ook hebben we voor het eerst muziekles van juf Rozemarijn gehad. Zij leerde ons het liedje hoofd-schouders-knie en teen in het Afrikaans. Tot de zomervakantie zullen wij om de week les van haar krijgen.

Vanaf volgende week start alweer het derde thema van 4xWijzer. Voor de huishoek zijn wij nog op zoek naar een klein tentje om met lakens een iglo van te kunnen maken. Is er iemand die een klein of een-persoons tentje thuis heeft dat wij drie weken mogen lenen?

GROEP 1/2 GROEN

juf Antoinette, juf Mieke

Afgelopen week hebben we het gehad over rustig worden als je druk in je hoofd bent. Hoe kan je dat doen? Liggend op de grond hebben we hiermee geoefend.
Tijdens de lessen mediawijsheid hebben we ook naar ons eigen gevoel gekeken. Op het digibord kwamen steeds verschillende plaatjes/ situaties en keken welk gevoel je hierbij kreeg. En dat is niet altijd voor iedereen hetzelfde. Bijvoorbeeld: een plaatje van een lief poesje: veel kinderen zeiden: ‘ahhhhh lief’ maar een paar kinderen dachten aan hun overleden poes.
Met Engels hebben we ‘the house’ aangevuld met: wall, bedroom, bathroom, living room and kitchen.

Dinsdag hadden we de eerste muziekles en die vonden we erg leuk. Juf Rozemarijn werd weer met open armen ontvangen. We hebben een Afrikaans liedje geleerd en met boomwhackers muziek gemaakt. In juni gaan we weer voor de ouders optreden, maar misschien hoort u binnenkort het liedje wel al thuis want we gaan de liedjes van juf Rozemarijn ook in de klas vaak oefenen.

We zijn ook gestart met de nieuwe werkles: een sneeuwpop maken, met kleine blokjes voorbeeld nabouwen, eigen keuze werkje uit de kleur en vormkast, Mini Loco, een taalwerkje op eigen niveau en een tel-/rekenwerkje op eigen niveau. De kinderen kunnen al steeds beter zelfstandig een werkje maken.

Woensdag hadden Meester Mitch en Meester Luca de gymzaal vol gezet met materiaal en kinderen mochten heerlijk klimmen en klauteren maar moesten oppassen voor de haaien in het water; dus niet met je voeten op de vloer! (het vroegere apenkooien maar zonder een tikker. En ze konden ringhockeyen; slalommen om pilonnen met een stok en een ring. ) Er staan foto’s op klasbord.

Hoera, de winter lijkt nu toch een beetje in Nederland aan te komen! Het komt goed uit dat we het thema ‘Winter’ op de planner hadden staan. Elke dag kijken we op de thermometer hoe koud het is en zetten we dat in een grafiek.
De letter van de week is de W. We maken in de werkles sneeuwpoppen van papier en tijdens ANK iglo’s van papiermaché (groep 2) en karton en piepschuim (groep 1 ).

Deze week beginnen de Nationale Voorleesdagen. (23 januari t/m 2 februari). We nodigen ouders (of opa ’s en oma’s) uit om te komen voorlezen uit jullie favoriete voorleesboek. Er komt een inschrijfformulier bij de deur, de tijden zijn 8.50 en 13.00 (behalve maandagmiddag, i.v.m. gym en woensdagochtend).

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

We zijn afgelopen week begonnen met de werklessen. Alles in het teken van nabouwen en voorbeeldkaarten namaken. Deze week gaan we hiermee verder.
De winter lijkt er buiten nu echt aan te komen. Dit komt goed uit want deze week gaan we rustig aan naar het thema van 4xWijzer “Brrrr koud”, dat volgende week gaat beginnen. We gaan inventariseren wat winter is en waar je dan aan denkt. We beginnen alvast met het borduren van een papieren wintermuts. Winterspullen om de klas aan te kleden mogen worden meegenomen.

Deze week hebben we het over ons huis gehad met Engelse les, we hebben bedroom, diningroom, livingroom, bathroom en kitchen geoefend. Dinsdag was de eerste muziekles met juf Rozemarijn, we hebben ‘Hoofd, schouders, knie en teen” gezongen in het Afrikaans.
Tijdens de lessen mediawijsheid hebben we ook naar ons eigen gevoel gekeken. Op het digibord kwamen steeds verschillende plaatjes/ situaties en we keken welk gevoel je erbij kreeg. En dat is niet altijd voor iedereen hetzelfde. Bijvoorbeeld: een plaatje van een goudvis in een kom: veel kinderen zeiden : ‘ahhhhh lief, terwijl anderen het niet leuk vonden want de kom was klein en had geen plantjes. Zo ontstonden er mooie gesprekken.
Volgende week zijn het Nationale Voorleesdagen (23 januari t/m 2 februari).
We nodigen ouders (of opa ’s en oma’s) uit om te komen voorlezen uit jullie favoriete (prenten)boek. Graag aanmelden op de lijst naast de deur.

Joepie! Morgen misschien sneeuw :-).
Om de klas lekker droog te houden graag laarzen bij de kapstok zetten en schoenen of pantoffels mee voor in de klas.

GROEP 3

juf Ruth, juf Marjan

Vanaf deze week is juf Marjan op maandag in groep 3 en is juf Ruth de overige vier dagen in groep 3.
Vorige week hebben we kern 5 afgerond. We starten nu met kern 6. In deze kern komen de laatste letters aan bod.

We hadden vorige week ook voor het eerst muziekles van juf Rozemarijn. Daarbij leerden we een liedje waarbij we ritmes maakte met de ritmestokjes.

Deze week starten we met de Cito toetsen. En we starten woensdag 23 januari met de Nationale Voorleesdagen. We krijgen daarom woensdag een schrijver in de klas die komt voorlezen.
Morgen zal er een lijst hangen voor als er nog ouders zijn die het leuk vinden om voor te komen lezen.

Deze week zijn klassendienst Jochem en Olivier

Deze week starten juf Simone en juf Annemieke in groep 4. Heeft u behoefte aan een kennismakingsgesprek of wilt u graag iets vertellen over uw kind? Op maandag en dinsdag kunt u een afspraak maken met Simone (simone.de.vries@spaarnesant.nl) en op woensdag, donderdag en vrijdag met Annemieke (annemieke.van.maanen@spaarnesant.nl).

Vorige week zijn we in groep 4 gestart met begrijpend lezen. Het was best een moeilijke les, maar iedereen ging enthousiast aan de slag. Met schrijven starten we deze week in een nieuw werkboek en de Cito toetsen staan op het programma. Een drukke week, maar genoeg tijd om ook met de nieuwe muzieklessen van juf Rozemarijn aan de slag te gaan. Op woensdag 23 januari beginnen de Nationale Voorleesdagen. Wie vindt het leuk om in de klas te komen voorlezen? Aanmelden bij juf Simone.

Klassendienst deze week zijn Sep en Isabel en volgende week zijn het Annabelle en Stijn.

Graag deze week allemaal je rapport inleveren. Fijne week!

GROEP 5

juf Judith, juf Emma

Wie schrijft zich in, via Digiduif (Intekenformulieren) om bij ons in de klas voor te lezen? U neemt gewoon een leuk boek mee dat u graag wil promoten en dat past bij deze leeftijdsgroep. U leest vervolgens een stuk voor. De tijd die hier voor staat is 15 à 20 minuten.
Alle momenten zijn nu nog beschikbaar: woensdag 23-1 (10.35 – 10.50 uur); donderdag 24-1 (8.30 – 8.45 uur); vrijdag 25-1 (8.30 – 8.45 uur); maandag 28-1 (13.00 – 13.15 uur); dinsdag 29-1 (13.00 – 13.15 uur); woensdag 30-1 (10.35 – 10.50 uur); donderdag 31-1 (8.30 – 8.45 uur); vrijdag 1-2 (8.30 – 8.45 uur)

Deze week zijn we gestart met de Citotoetsen. We doen elke dag een Cito. Deze week en volgende week nemen we ook de DMT’s en Avi’s af.

Groep 5 en 6 hebben besloten om wegens deze drukte het derde thema van 4xWijzer een week later te laten starten. Het thema start op 4 februari a.s. en is ‘Oost en west Nederland’.

Van donderdag 31 januari t/m 6 februari 2019 draait de Poëzieweek in onze groep rond het thema vrijheid.

Klassendienst: Saar en Fedde. Volgende week: Tobias en Jade.

GROEP 6

 juf Tamara

Vorige week was juf Annemieke voor de laatste keer op woensdag in de klas. Gelukkig gaan we haar, zeker de komende weken, nog een aantal keer zien in de klas. Vanaf deze week zullen er namelijk een aantal workshops zijn waarbij we gaan werken aan onze sociale vaardigheden en het klassenklimaat.  Meer uitleg hierover volgt op de informatieavond.

De voorleesdagen starten vanaf woensdag 23 januari. Vanaf vandaag staat er op Digiduif een inschrijflijst open voor ouders die het leuk vinden om 15 minuten te komen voorlezen. Dit is van 8.30 – 8.45 uur. Opa’s en oma’s zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Deze week zijn we gestart met de Citotoetsen. We maken elke dag een Cito. Deze week en volgende week nemen we ook de DMT’s en Avi’s af.

Groep 5 en 6 hebben besloten om, wegens deze drukte, het derde thema van 4xWijzer een week later te laten starten. Het thema start op 4 februari a.s. en is ‘Oost en west Nederland’.

Klassendienst deze week: Mees en Sverre.  Klassendienst volgende week: Hein en Finn.
Fijne week allemaal.

GROEP 7

juf Lisan, juf Robin

Deze week zijn we gestart met de Citotoetsen. We maken elke dag één of twee Cito’s. Deze week en volgende week nemen we ook de DMT’s en Avi’s af.

Op woensdag 23 januari starten de Nationale Voorleesdagen. Wie wil er bij ons in de klas komen voorlezen? We starten om half 9 tot iets voor negen uur. Opa’s en oma’s zijn natuurlijk ook welkom.

Vandaag hadden we Rap-les, volgende week nog een les Graffiti en dan zit het er weer op. Denk aan de aanmeldformulieren voor de gratis na schoolse workshops, want vol is vol!

Lucas, Faerzan en Zoë hebben deze week theebeurt. Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

We zijn begonnen met de Citotoetsen. Deze week staan rekenen en begrijpend lezen op het programma. Succes allemaal!

Vrijdag a.s. krijgt u via Digiduif een uitnodiging om in te schrijven voor het adviesgesprek. Bij dit gesprek is uw kind aanwezig.

Morgen gaan we op bezoek bij het Mendel College. We vertrekken om 8.30 uur vanaf school en we zijn rond 11.30 uur weer terug. We gaan lekker lopen.

Op woensdag 23 januari starten de Nationale Voorleesdagen. Wie vindt het leuk en gezellig om bij ons in de klas te komen voorlezen tussen 8.45 en 9.00 uur? Inschrijven kan via Digiduif.

De klassendienst van deze week: Frederieke en Jonas. Volgende week: Olav en Kian. Fijne week allemaal!