WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

HET WILGENTAKJE

AGENDA


week 37, 38, 39 – Start gesprekken

Maandag 17 sept. – Schoolfotograaf

Dinsdag 18 sept. – MR vergadering

Woensdag 19 sept. – Studiedag, alle kinderen vrij

5 t/m 9 nov. – Wecycle

REGEL VAN DE WEEK-                                                                                              Iedereen hoort erbij en uniek dat zijn wij.

GOED GEDAAN-                                                                                                              Wennen

WILGENHOEK IN BEELD


Groep 5 en 6 kunnen zich nog inschrijven voor naschoolse muzieklessen tegen gereduceerd tarief. Lees meer.

Wat een prachtige samenwerkingsopdracht van de kleuters van groep blauw!

WEEK 38 – SEPTEMBER 2018

Voorschoolse opvang – via de directie

U heeft deze week nog om aan te geven of u interesse heeft in Voorschoolse opvang op de Wilgenhoek. Uitgebreidere informatie treft u in het Wilgentakje van vorige week.  Op dit moment is de animo nog zeer beperkt.

Danny naar Kenia  – van de directie

Vanuit Spaarnesant (onze overkoepelende stichting) worden jaarlijks twee schooldirecteuren in het najaar uitgenodigd om mee te doen aan het project Teachers4Teachers. In het voorjaar krijgen leerkrachten de kans om mee te doen.

Dit jaar ben ik gevraagd om deel te nemen aan de tiendaagse werkreis naar Kenia.  Ik zal daar met een groep van 35 andere directeuren in de regio ‘Kwale County’ workshopdagen organiseren, schooldirecteuren bij elkaar te brengen en desgewenst coachen. Een geweldig en zeer intensief avontuur waarmee ik hoop dat we daar iets kunnen bijdragen, maar waarbij ik uiteraard ook zelf veel ga beleven en meemaken. Inmiddels weet ik dat mijn werkveld op twee uur rijden van ons hotel is dus de ritten naar de scholen zullen al een belevenis op zich zijn. Ik verheug me enorm op het zien van de scholen en het onderwijs aldaar.  Er liggen ambitieuze eisen vanuit de Keniaanse overheid maar de realiteit is dat een gebrek aan levensmiddelen en materialen maakt dat mensen heel inventief en pragmatisch moeten zijn. Iets waarvan ik zeker van hoop iets mee te nemen naar De Wilgenhoek.

Ik zal woensdag 26 september naar Mombasa vliegen en zal maandag 8 oktober weer terugkeren in Nederland. In de tussenliggende tijd is Judith op directievlak uw aanspreekpunt, ze is extra dagen vrijgeroosterd zodat ze de directietaken goed kan overnemen.

U kunt een filmpje van twee minuten bekijken over T4T. Ik zal de kinderen uiteraard betrekken bij deze reis en ze achteraf mooie verhalen vertellen!
 

Kinderpostzegels – van het team

Vanaf woensdag 26 september t/m 3 oktober 2018 is het weer zover: de Kinderpostzegelactie.Ruim 160.000 kinderen gaan dit jaar langs de deuren. Ook onze leerlingen uit groep  7 en 8 doen mee. Hun missie: 400.000 kinderen helpen aan een goed thuis.

Voor kinderen, door kinderen, dat is het motto van de Kinderpostzegelactie. Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in zodat andere kinderen het beter krijgen. Ze gaan langs de deuren om postzegels en andere leuke producten te verkopen. En dat al generaties lang.

De Fabeltjeskrant op Kinderpostzegels
Dit jaar staan de bekende personages van De Fabeltjeskrant op de zegels! Deze iconische televisieserie bestaat namelijk 50 jaar. Koopt u ook deze leuke postzegels, bijbehorende kaarten of andere leuke producten, zoals de shopper met tekst van Pippi Langkous, het blikje met vrolijke emoji‐pleisters of het heerlijke theepakket bij een van onze leerlingen?

Kind‐gemist‐briefje
Hebt u onze leerlingen aan de deur gemist? Geen nood, met het kind‐gemist‐briefje dat u in de bus vindt, kunt u alsnog een bestelling plaatsen in de webshop. Vergeet niet om gebruik te maken van de vermelde code! Op deze manier wordt de opbrengst van uw bestelling bij het totaal opgehaalde bedrag door onze school geteld.

Stichting Kinderpostzegels
De missie van Stichting Kinderpostzegels is helder: ze geven kinderen kansen op een betere toekomst. Kinderen zitten barstensvol energie, maar zijn tegelijk kwetsbaar. Hoe mooi zou het zijn als ieder kind het beste uit zichzelf kan halen? Dat het niet uitmaakt in welke situatie, plaats of omstandigheden het opgroeit… Lees meer op  www.kinderpostzegels.nl

GROEP 1 GEEL

meester Mitch, juf Someya

Afgelopen week hebben we vooral gewerkt aan groepsvorming. Onze bijtjes en puzzelstukjes zijn hier voorbeelden van. Op de informatieavond hebben we gekeken naar wat de kinderen allemaal beleven in groep geel. Ik heb jullie toen gevraagd eens na te denken over eventueel een klassenouder en een computerouder. Wie zouden zich hiervoor op willen geven? Voor de computers gaat het maar om één uurtje per week in overleg met uw eigen agenda.
Met Joe als hulp hebben we voor onze Engelse lessen gekeken naar boerderijdieren. Het was heel leuk dat Joe ons hier zo goed bij kon helpen.
Tijdens de gymles konden we ons helemaal uitleven met alle toestellen die meester had klaargezet. Bij juf Someya zijn we donderdag voor het eerst gestart met schrijfdans. Na een leuk verhaal mochten we eindelijk bewegen op muziek. We hebben een prachtige vulkaan gemaakt! Kom maar eens kijken na schooltijd. Op vrijdag was juf Pauline er en hebben we geknutseld, want hoe leuk is het om nog mooie mannetjes te maken en die bij de vulkaan te.

Deze week hebben we op maandag een voorstelling en de schoolfotograaf. Woensdag zijn de kinderen vrij i.v.m. studiedag. De laatste startgesprekken zijn ook deze week. Fijne week!

GROEP 1/2 GROEN

juf Antoinette, juf Mieke

Fijn dat er zoveel ouders aanwezig waren op de informatieavond. Er hebben zich twee luizenouders opgegeven: Nancy (moeder van Daniël) en Femke (moeder van Nelson). Ook zijn er twee computerouders, die op woensdag een half uurtje met kinderen uit onze groep op de computers op de gang gaan werken; Marloes (moeder van Kaat) en Marijke (moeder van Florine).

We zijn nog wel op zoek naar twee klassenouders! Wie heeft een paar keer per jaar tijd (kan ook thuis) om o.a. ouders te regelen voor vervoer naar een uitje?

Op de gang hangt een groepswerk, een pauw. In hun ‘handje’ staat waar de kinderen trots op zijn.

Met Engels hebben we geoefend: my family, mother and father, mom and dad, brother and sister, grandma and grandpa.

Elke week doen we een les uit de methode voor sociaal-emotionele vorming ‘Goed gedaan’, deze week gaat het over wennen.

GROEP 1/2 BLAUW

juf Meta, juf Eva

We hebben deze en vorige week gewerkt aan een groepsopdracht . De kinderen hebben per tweetal een puzzelstuk ingekleurd met vetkrijt en ecoline. Toen alle puzzelstukjes af waren hebben we de puzzel met elkaar gemaakt. Het eindresultaat ‘wij passen goed bij elkaar’ hangt boven de kapstokken van ons lokaal.

Met de methode “Goed gedaan” voor sociale vaardigheden hebben we deze week een les gehad over luisterhouding: Je kan goed duidelijk maken wat je wilt als je naar elkaar kijkt en goed naar de ander luistert. Les 2 ging over het wel of niet door elkaar praten. Wat gebeurt er dan?

Vorige week heeft juf Jeanette ons geholpen. Juf Jeanette komt ons elke week op vrijwillige basis helpen, fijn! Ook hebben wij twee keer in de week een stagiar: Luca. Luca doet SPW en helpt in alle groepen van de onderbouw. We zijn blij met zoveel extra hulp!

De klassenouders voor dit jaar zijn Marieke (moeder van Josephine) en Willem (vader van Mick). De moeder van Owen wil de luizencontrole doen. Alvast bedankt. Wij zoeken nog één of twee ouders/ grootouders die enkele kinderen willen begeleiden bij de computers.

Vandaag zijn we op de foto geweest bij de schoolfotograaf en hadden we ook nog een theatervoorstelling in de gymzaal. Woensdag is er geen school i.v.m. een studiedag voor alle leerkrachten van ‘Spaarnesant’.

Nog één weekje dan gaan we van start met 4x wijzer. Thema ‘mijn lijf’. In groep blauw starten we de eerste week met de buitenkant van ons lijf. Heeft u boeken, verkleedkleren (jongens en meisjes) sieraden etc. ook andere leuke materialen zijn ze van harte welkom.

Liva is haar gympjes kwijt. Ze zitten in een groen gymtasje met haar naam erop. Iemand iets gezien?

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

 

Wat fijn om vorige week zoveel gezichten en betrokkenheid tijdens de informatieavond te zien. Als klassenouders hebben we dit jaar de moeder van Simon en de moeder van Sven. Zij zullen contact met jullie opnemen als er ouderhulp nodig is voor de klas.
We hebben afgelopen week hard geoefend met de letters m en s. Vandaag en morgen oefenen we nog met de eerste vier letters die we hebben geleerd met spelletjes. Vandaag deden we bijv. wandel wissel uit met letters en woordjes. De kinderen liepen met een kaartje waar een paar letters en woorden op stonden, wanneer de muziek uit ging lazen ze dit kaartje voor aan een ander kind en wisselden ze van kaartje en liepen weer verder. Kern Start ronden we af en er komt dus weer een stukje van de letterboom mee naar huis. En we beginnen deze week met een nieuwe kern.

Met rekenen zijn we verder gaan oefenen met de oriëntatie op de getallenlijn en de telrij. Niet alleen in ons werkboekje, maar ook met een spel op het schoolplein, waarbij juf steeds een getal in de telrij vergat. De kinderen moesten dan naar het juiste getal rennen.
In het kader van ik en de ander zijn we in het Engels aan elkaar gaan vragen; hoe de ander heet en vertelden we onze naam.

Zoals beloofd even de email adressen van ons in het Wilgentakje;
juf Ruth: ruth.heyster@obsdewilgenhoek.nl
juf Annemieke: annemieke.van.maanen@obsdewilgenhoek.nl.

Na de gymles ontdekten we dat Lisa haar gymtas kwijt is. Is er per ongeluk een tas met het verkeerde kind meegegaan? Wil u hem dan mee geven zodat kunnen we zorgen dat de net nieuwe gympjes, shirt en broek weer terug komen.

Vrijdag 28 september gaan we op schoolreis naar Natuur Speeleiland. We hebben voldoende ouders die rijden en sommige blijven er. De auto indeling krijgen jullie donderdag 27 september mee naar huis. We wensen jullie een fijne week.

Vandaag was de schoolfotograaf op school. Hopelijk staan we er allemaal weer mooi op!

Met spelling werken we met de categorie: Je schrijft het woord zoals je het hoort: Dat kunnen lange klanken zijn zoals in haas, korte klanken zoals in kip, dubbelklanken zoals in poes en woorden met twee medeklinkers vooraan of achteraan, zoals slak en hert.

Ook in groep 4 blijft het super belangrijk om te blijven lezen! Ook al is er een goed leestempo, het is zeer belangrijk om leeskilometers te maken!! Juf heeft met bijna iedereen al een stukje gelezen en er was best veel weggezakt… Dus op naar de bieb!

Met rekenen zijn we bezig met het herkennen van verdwijnsommen 15-15 = en bijna-verdwijnsommen 15-14=, tellen in sprongen van 10, 5 en 1 met getallen t/m 100 (dit tekenen we in boogjes).

Donderdag was juf Sophia voor het eerst in de groep. Sophia is tweedejaars pabo-studente en zij zal iedere donderdag bij ons in de klas zijn en ook lessen geven. Gezellig!

Indien er telefoonnummers of e-mailadressen zijn gewijzigd t.o.v. vorig jaar, graag even doorgeven! I.v.m. de privacywet mogen wij de lijst niet meer in de gang hangen.

De klassenmoeders van dit schooljaar zijn Asha (moeder van Nikki) en Lisa (moeder van Jenoah). Zij zijn aanspreekpunt voor de groep.

Woensdag is er geen school i.v.m. een studiedag voor alle leerkrachten van het Spaarnesant.

GROEP 5

 juf Judith, juf Simone, juf Emma

Fijn dat bijna iedereen op de informatieavond aanwezig was. De oudergesprekken lopen ook allemaal, het groepje draait lekker, dus hier tevreden juffen. Dank jullie wel voor de betrokkenheid. Ook bijna alle groene formulieren van AVG zijn ingevuld teruggegeven en het schoolreisgeld is betaald. Voor degenen die dat nog zijn vergeten: graag ZO SNEL MOGELIJK! J Heeft iedereen de noodnummerlijst gecontroleerd afgelopen dinsdag? Dan is het weer up-to-date voor ons.

Onze klassenouders voor dit jaar zijn: de moeder van Veere (Hanneke) en de moeder van Tobias (Willemijn).

Vandaag is de schoolfotograaf langs geweest. Hopelijk staan ze er weer prachtig op!

Woensdag is er geen school i.v.m. een studiedag voor alle leerkrachten van het Spaarnesant.

Voor donderdag hebben we nog twee auto’s te weinig voor het uitje naar Kunstfort bij Vijfhuizen. Wie meldt zich nog aan via Formulieren op Digiduif?

Klassendienst: Jelmer en Jade. Volgende week: Malou en Amelie.

GROEP 6

juf Tamara, juf Annemieke

De tijd vliegt als je het leuk hebt. Week 2 is om gevlogen. Wat hebben we weer veel geleerd deze week. Ook hebben we voor het eerst huiswerk mee gekregen. Dit is toch wel een beetje spannend. Wanneer moet het allemaal mee terug, hoe gaan we dat dan doen, etc. Het is de bedoeling dat alle kinderen het dinsdag gemaakt weer mee terug nemen naar school. Houden jullie het een beetje in de gaten?

Verder hebben we deze week voor het eerst gezwommen. Het was echt heel erg leuk en de kinderen waren super enthousiast. Het was een vermoeiende vrijdagochtend, maar ze vonden het zo leuk dat we eigenlijk nu al uit kijken naar volgende week.

Vandaag zijn alle mooie gezichtjes van groep 6 weer op de foto geweest. En zijn we begonnen met het kennis maken met het eerste thema van 4x Wijzer. Spannend, maar ook heel erg leuk.

De klassendienst van deze week: Xavi en Sallie                                        De klassendienst van volgende week: Jurre en Morris

Wat een goede opkomst bij de informatie avond. Bedankt daarvoor! Wat gaat de week snel. We hebben weer veel geleerd, flink geoogst en mooie matjes gemaakt.

Vandaag was de schoolfotograaf op school. Morgen zouden we naar de Haarlemmmerhout gaan maar dat wordt dinsdag 25 september. We vertrekken om 8.30 uur met de bus naar de Hout. We zoeken nog minimaal twee ouders die kunnen en willen begeleiden. Morgen is het de eerste dag voor juf Nadine. Woensdag zijn alle kinderen vrij en donderdag maken we kennis met het eerste thema van 4 x wijzer. Donderdag is ook de soeples in de schooltuin, de week daarna is het alweer de laatste les. Deze laatste les gaan we de tuin helemaal leeghalen.

Volgende week is het de week van de pauze hap, wij zorgen voor een extra snack tijdens de kleine pauze.

Het huiswerk komt weer op Klasbord.

De klassendienst van deze week is Kyara en Felix.

GROEP 8

juf Manon

Deze week worden de kinderen voorbereid op het eerste thema van 4 x wijzer. In de klas worden de opdrachtkaarten besproken en wordt aan de kinderen uitgelegd hoe we gaan werken. Spannend!
Woensdag a.s. zijn de kinderen vrij i.v.m. een studiedag van Spaarnesant.

Op maandag 24 september start de week van de pauzehap. De kinderen krijgen elke dag een kleine snack tijdens de pauze. Dit is echter niet genoeg, dus neem je tussendoortje gewoon mee.
Op vrijdag 28 september mogen de kinderen zelf een lekker en verantwoord tussendoortje mee naar school nemen en gaan we praten over wat de kinderen hebben meegenomen.

Op woensdag 26 september starten we met de verkoop van de kinderpostzegels. Hierover meer in het volgende Wilgentakje.

Belangrijk om te weten: op vrijdag 28 september hebben we geen gym i.v.m. de schoolreis van groep 6 en 7.

Het huiswerk van deze week staat op Klasbord. De Klassendienst van deze week: Wahb en Dorus Volgende week: Bas en Magali.

Fijne week allemaal!