WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

HET WILGENTAKJE

AGENDA


Week 4 en 5 – Cito weken
Di. 22-1 – MR Vergadering
Woe. 23-1 – Start voorleesdagen
Ma. 28-1 – Start 4xWijzer-thema 3
Vr. 9-2 – Kinderdisco (info volgt)
Za. 10-2 – Ouderdisco

REGEL VAN DE WEEK


Iedereen hoort erbij en uniek dat zijn wij.

GOED GEDAAN


Wat voel ik?

WEEK 3 – Januari  2019

Bibliotheek – via de bieb commissie

Wie kan helpen als biebouder op vrijdagochtend 8.30 uur bij groep 3 en 4? Elke week of om de week een half uurtje (met een andere ouder) groep 3 en 4 helpen met een boek ruilen. Meer informatie bij Petra Groot, p.groot@planb.nl

Gevraagd – via groep groen

Wie heeft er voor groep groen een iglo tentje (Ikea) te leen?

Schaken – via Judith

We weten allemaal hoe goed schaken is voor je hersenen maar het is ook heel leuk! Dat hebben al heel veel kinderen in Haarlem en omgeving ontdekt. Vanaf begin februari start er weer een nieuwe serie van 16 schaaklessen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Er zijn in totaal zeven locaties waar schaakles wordt gegeven, bijvoorbeeld in basisschool Zonnewijzer 2 (Planetenlaan 168) op vrijdagmiddag van 15.30 tot 16.45 uur. Het is voor zowel beginners als gevorderden. De gemeente en andere sponsoren ondersteunen dit initiatief van stichting Buurtschaak waardoor de eigen bijdrage beperkt kan blijven. Voor meer informatie over de andere locaties, tijden, kosten en aanmeldingen zie www.buurtschaak.nl .
P.S. op zondagmiddag 10 februari wordt het jaarlijkse schoolschaaktoernooi gespeeld, aanmelden kan binnenkort.

EHBO cursus – via Judith

– De workshop Eerste hulp aan kinderen gaat door! Op 5 februari vindt deze workshop plaats, van 19.00 -22.00 uur. Ook interesse?

€25,- per persoon. Na afloop krijgen de deelnemers het certificaat: ‘Workshop eerste hulp aan kinderen.’ U kunt zich nog inschrijven via: https://bhvinc.nl/shop Vervolgens gaat u naar ‘bestel hier onze workshop EHBO aan baby’s en kinderen.’ Voor vragen kunt u mailen naar info@bhvinc.nl of bellen naar 06-48155285.

Disco – via de OAC

Vrijdag 8 februari is de kinderdisco! Wij hebben er enorm veel zin in.
Wie vindt het leuk om deze avond te fotograferen?
Het is de bedoeling dat je de hele avond aanwezig bent om foto’s van het feest te maken.
Mocht je je op willen geven of meer willen weten stuur dan een mail naar: nathaliedesiree@hotmail.com.

GROEP 1 GEEL

meester Mitch, juf Someya

Heerlijk nog zo een extra dagje vrij voor de kinderen na de vakantie! Het team van de Wilgenhoek heeft maandag een studiedag gehad om het nieuwe 4xWijzer thema voor te bereiden. Afgelopen week zijn er drie nieuwe leerlingen in groep geel gestart: Kees, Tobias en Luc. Het was weer even wennen de eerste dagen, maar we hebben veel leuke spelletjes gespeeld. Ook hebben woensdag juf Somyea en ik onze verjaardag gevierd. Bedankt voor alle felicitaties en cadeautjes. We hebben er een heel fijne dag van gemaakt met onze verkleedkleding.
Vandaag is Isa bij ons gestart. Wat fijn dat er ook een meisje is bijgekomen.
Juf Meta stond vandaag voor de laatste keer in groep geel, zodat meester Mitch groep 4 kon opvangen. Morgen starten we voor het eerst met de muziekles van juf Rozemarijn.
Fijne week!

GROEP 1/2 GROEN

juf Antoinette, juf Mieke

Iedereen is weer lekker uitgerust en met goede zin op school! We hebben het met de kinderen gehad over goede voornemens: veel kinderen hadden minder snoepen, meer groente en fruit eten op het lijstje staan. Hun kamer opruimen en mama en papa helpen werden ook genoemd. De kinderen hebben allemaal een mooi ‘dit ben ik ‘ tekening gemaakt en weer gezellig samen gespeeld.
Met Engels hebben we ‘my house, door, window, coat rack and roof’ geleerd. Ook: ‘how many windows do you see’ enz.
We hebben het liedje ‘Knock, knock, knock, who is there? Knocking on the door?’ gezongen.
We hebben een oefening gedaan: teken een cijfer of een vorm op iemands rug. Die moet dan op een wisbordje tekenen wat hij heeft gevoeld. En we hebben de cijferloop gedaan. Juf en daarna een kind liep de vorm van een cijfer en de anderen moesten raden welk cijfer het was.
Morgen, dinsdag, beginnen de muzieklessen van juf Rozemarijn. Om de dinsdag zal juf Rozemarijn een muziekles verzorgen, de andere dinsdag herhalen we de muziekles in de klas.

GROEP 1/2 BLAUW

juf Meta, juf Eva

Het was goed iedereen weer te zien na de vakantie, we hadden er weer zin in! We zijn rustig gestart. Nog even geen projecten of andere drukte, gewoon lekker in het ritme komen. We hebben gesproken over de leuke dingen die we in de vakantie hebben gedaan en dinsdag een liedje over het circus gezongen. Met de kinderen die het leuk vonden hebben we vuurwerk getekend en daarna zijn we er met ecoline erover heen gegaan, het werd prachtig!
De Goed Gedaan les ging deze week over gevoelens; je kunt je bang, verdrietig, blij of boos voelen. Wat kan je doen als je heel boos bent? (Een paar keer diep ademhalen bijvoorbeeld, of een rustig plekje zoeken). Wat doe je als je verdrietig of bang bent? (Je laten troosten door papa of mama en vertellen wat er is).
Deze week beginnen we met de nieuwe werklessen. Alles staat in het teken van nabouwen of namaken met voorbeeldkaarten.

GROEP 3

juf Ruth, juf Annemieke

 

Na een heerlijke vakantie zijn we vorige week het jaar goed begonnen. We mochten dinsdag meteen naar een voorstelling in de Toneelschuur. Dank aan iedereen die heeft geholpen om er te komen.
Met lezen zijn we begonnen met het herhalen van de ‘ie’ en hebben daarna de ‘l’ geleerd. Deze week oefenen we met de ‘ou’ en gaan we de ‘uu’ leren en dan sluiten we deze kern al weer af.
Met rekenen hebben we geoefend met de buurgetallen tot 50. Dus wie zijn de buren van 32 (31 en 33). Ook hebben we verder geoefend met pijlsommen erbij en eraf en de splitsingen tot 10. Deze week doen we een sommendictee, optellen en aftrekken tot en met 5 en leren we sommen met 10 en iets erbij.
Nu we in het tweede halfjaar zitten krijgen we ook weer muziekles van juf Rozemarijn. Om de week zal ze op dinsdag bij ons in de klas zijn. Morgen is de eerste les.
We gaan ook beginnen met klassendienst. De kinderen zijn al gewend om kleine klusjes te doen als ze hulpje zijn. Met klassendienst zullen ze na schooltijd helpen met vegen en eventueel kwasten schoonmaken. De kinderen zijn daardoor iets later naar buiten. Deze week zijn Ian en Sven aan de beurt. Volgende week zijn dat Jochem en Olivier

Na een heerlijke kerstvakantie zit de eerste schoolweek er alweer op. Uitgerust hebben alle kinderen er weer zin in. Helaas kan juf Cindy er nog niet zijn. Ondanks de wisselende gezichten voor de klas, blijven de kinderen lief en gezellig en blijven ze goed hun best doen, dik compliment!
Vorige week is de tafel van 3 aanbod gekomen bij de rekenles. Mooi moment om deze tafel thuis regelmatig (weer) even te oefenen. Volgende week starten we met de Citotoetsen. Ga die week lekker op tijd naar bed, zodat je uitgerust op school komt.
Voor het volgende thema van 4xWijzer hebben we (goed omgespoelde) 1 liter melkpakken nodig. Daarnaast zijn we op zoek naar een aantal verrekijkers (die door de kinderen gebruikt mogen worden) om vogels te spotten bij ons in de buurt. En als je in een omgeving komt waar je grote veren van bijvoorbeeld ganzen of meeuwen kunt vinden, wil je er dan een paar meenemen voor het nieuwe thema?
Fijne week voor iedereen!

GROEP 5

 juf Judith, juf Simone, juf Emma

En opeens is de kerstvakantie alweer voorbij. Wij wensen iedereen nog een gezond, gezellig en gelukkig 2019 toe.
Blok 4 van rekenen is alweer begonnen. De doelenkaart van dit blok staat alweer op Klasbord, zodat u ook weet waar we mee bezig zijn. Deze week gaan we de regels mol-len, mo-len en eend herhalen, want heel veel kinderen vinden het lastig om deze regels toe te passen. We krijgen deze week topografie van Nederland: provincies en hoofdsteden mee om te leren. Heeft u digitaal oefenmateriaal? Ga dan met deze onderwerpen aan de slag.  De toets is maandag 28 januari dus iedereen heeft ruim de tijd om te leren!
De nationale voorleesdagen zijn van woensdag 23 januari t/m vrijdag 1 februari. Net als vorig jaar bieden we familieleden de mogelijkheid om bij ons in de klas te gaan voorlezen. U kunt u nu al inschrijven op Digiduif onder Intekenformulieren. We vinden het ontzettend leuk als u daar tijd voor maakt!
Klassendienst deze week: Noah en Isha. Volgende week: Saar en Fedde.

GROEP 6

juf Tamara, juf Annemieke

Het was echt weer even wennen zo na de vakantie, maar we zijn weer goed gestart.
Deze week zijn we alweer begonnen aan blok 4 van rekenen. Het gaat vooral om cijferend optellen en aftrekken. Met spelling zijn we hard aan het oefenen met de werkwoord vervoegingen. We moeten werkwoorden in de tegenwoordige tijd schrijven, met de juiste vervoeging. Dit is nog best wel lastig, want wanneer is nu een d aan het einde en wanneer dt of een t. Op klasbord zal ik even laten zien hoe wij het aanleren.
De Citotoetsen komen er bijna aan. Wij starten hiermee in de week van 21 januari. In de klas zijn wij hier nog mee aan het oefenen. Ook zitten er oefenbladen in de weektaak. Mochten de kinderen deze niet af hebben aan het einde van de week, dan zal ik deze meegeven, zodat ze er eventueel thuis mee verder kunnen oefenen.
We gaan voor een goed en gezellig jaar! Fijne week allemaal.
Klassendienst deze week: Jean-Safino en Lars. Klassendienst volgende week: Sverre en Mees

De eerste week van het nieuwe jaar zit erop. We zijn nog steeds bezig met het maken van een werkstuk en hebben foto’s gemaakt in de stijl van Rembrandt.
Dinsdag hebben we dansles. Les 2 van de vier ‘meet de street’ lessen. Zoals ik op Klasbord schreef zijn er na-schoolse lessen. Deze lessen zijn kosteloos. Een inschrijfformulier voor deze lessen komt binnenkort mee naar huis.
Helaas is het niet meer mogelijk voor de kinderen die af willen zwemmen voor diploma B of C omdat dat tijdens de zwemles op vrijdag te doen. De gemeente wil alleen nog de kinderen die geen A diploma hebben de mogelijkheid bieden. Ze zien het zwemmen als soort gymles.
Op vrijdag gaan we de komende weken theedrinken. Alle kinderen nemen een theekopje mee naar school, die hier dan blijft staan. Eens in de zeven weken zijn er 3 kinderen die voor de thee, suiker of honing en wat lekkers voor bij de thee zorgen (zelf bakken mag). Josephine, Eline en Noor bijten het spits af.
Vanaf 23 januari zijn er weer de nationale voorleesdagen. Wie wil er bij ons in de klas komen voorlezen?
Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

Na een heerlijke lange vakantie hebben we een goede start gemaakt. We hebben op de presentatiestip verteld over de vakantie, prachtige wintertafereeltjes getekend en we hebben gedanst en gezongen op de ‘Morning Song’.
Vandaag zijn er docenten van het Schoter bij ons in de klas geweest om te vertellen over hun school. Op dinsdag 22 januari gaan we op bezoek bij het Mendel College. We vertrekken om 8.30 uur lopend vanaf de Wilgenhoek en we zijn rond 11.30 uur weer terug op school. Er kunnen 3 ouders met ons mee. Indien u interesse heeft kunt u contact met mij opnemen.
We starten in de week van 21 januari met de Citotoetsen. In de eerste toetsweek worden de toetsen van rekenen en begrijpend lezen afgenomen, die nog meetellen voor het definitieve schooladvies. De uitnodiging voor de gesprekken ontvangt u over een aantal weken via Digiduif.
Dinsdagmiddag vier ik mijn verjaardag in de klas. We gaan die middag iets gezellig met elkaar doen.
De klassendienst van deze week: Magali en Hannah. Volgende week: Frederieke en Jonas. Fijne week allemaal!