WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

HET WILGENTAKJE

AGENDA


Ma. 8 juli – musical groep 8
Di. 9 juli – groep 8 uitzwaaien
Woe. 10 juli –  doorschuif vanaf 10.30 uur
Do. 11 juli – Laatste schooldag, continurooster tot 14.00 uur
11.00 uur WilgenTalentenTheater
Lunch – alle kinderen krijgen een lekker broodje van de OAC
Vrij. 12 juli t/m zondag 25 aug. – Vakantie

REGEL VAN DE WEEK:


Wees netjes en ruim je rommel op, een nette school is top.

GOED GEDAAN

Wensen en dromen.

WILGENHOEK IN BEELD:


Showtime! Groep 8 heeft al 2 mooie shows weggegeven maar vanavond staat de ouverture op het programma voor de ouders. De spanning is al voelbaar in de nu nog lege zaal…

week 28 – 8 juli 2019

Vakantie – van het team

Vandaag is de laatste week van dit schooljaar aangebroken. De laatste dag van groep 8. Het laatste Wilgentakje. Een en al afscheid!

We willen u allemaal hartelijk danken voor uw hulp, ondersteuning en betrokkenheid. We zorgen er samen voor dat de kinderen met plezier naar school gaan. Daarom ontvangt u deze week een klein aardigheidje waarmee we zeker in uw memory zullen blijven! 😉

Over zeven weken starten we weer opnieuw. Maar eerst zes heerlijke weken vakantie.
Geniet ervan, rust lekker uit en dan zien we jullie weer op 26 augustus.

Save the date – van het team

Op dinsdag 3 september, in de tweede schoolweek van het komende jaar, staat de informatieavond gepland.
Alle leerkrachten ontvangen u om kennis te maken en te vertellen welke zaken komend jaar gaan spelen. Ook organiseren we weer een informatiemarkt met kraampjes waarin we ons als school presenteren. Omdat we als school behoorlijk in beweging zijn, denken we dat het zeker leuk is als u daar bij bent.

De vakantiebieb – van het team

Twee wilgentakjes geleden werd er aandacht besteed aan lezen in de vakantie.

We willen u nog extra wijzen op de vakantiebieb!
En ook in de luisterbieb staat een aantal gratis boeken tijdens de vakantie.

Gratis, van de openbare bibliotheken en de nationale bibliotheek, voor iedereen.
Je hoeft dus geen lid te zijn van de bibliotheek!

Veel lees- en luister plezier!

GROEP 1 GEEL

juf Someya, meester Mitch

De laatste schoolweek is alweer aangebroken. De kinderen waren vandaag een extra dagje vrij. Afgelopen week leek het wel een echte feestweek! We zijn niet één, maar twee keer naar de speeltuin geweest. Donderdag hadden we de hele speeltuin voor ons alleen. Onze klassenouders hadden dit weer geweldig voor ons geregeld. Na de speeltuin hadden we een heus pannenkoekenfeest op school. Alsof het allemaal nog niet gek genoeg was mochten we ook nog naar de musical van groep 8 kijken, omdat groep geel deze vandaag moet missen.

Ook vrijdag zijn we lekker even naar de speeltuin geweest. Ditmaal met alle andere kleuters. De kinderen hebben alvast kunnen spelen met hun nieuwe vriendjes voor volgend schooljaar. Deze week zijn er ook enkele bijzonderheden. Morgen is een gewone dag. We gaan alvast in de klas wat dingen schoonmaken en opruimen. Woensdag is de doorschuif. De dag begint normaal tot 10.00 uur. We zullen dan eerst nog even eten en om 10.3o uur gaan de kinderen tot 12.00 uur alvast kennismaken met hun nieuwe leerkracht en klas.
Donderdag hebben de kinderen continurooster. De school is dan open tot 14.00 uur. In principe hoeven de kinderen alleen een tussendoortje en drinken mee te nemen, maar is uw kind nou een grote eter, dan graag toch een boterhammetje meegeven.

Via deze weg willen wij u nogmaals danken voor de fijne samenwerking en het gezellige, leerzame schooljaar! Hele fijne vakantie allemaal en we zien elkaar weer na de vakantie!

GROEP 1/2 GROEN

juf Antoinette, juf Mieke

Vrijdag hebben we een heerlijke ochtend gehad in de speeltuin.
Fijn dat zoveel ouders speelgoed hebben meegenomen voor de jaarlijkse schoonmaak. Wie nog wil, kan zich aanmelden bij de juffen. In september worden alle kasten van binnen goed schoongemaakt.
We hebben het vorige week gehad over wensen en dromen: vertel je lievelingsdroom aan elkaar. Vandaag hebben we besproken welke slimme oplossing je kan bedenken als je een probleempje hebt. Bijvoorbeeld: wat kan je doen als je bang bent?
Omdat het speellokaal bezet is, gymden we vandaag voor één keer buiten met de hele groep.

Woensdag hebben we van 10.30 tot 12.00 uur een doorschuif, groep 2 gaat naar groep 3 en de nieuwe kleuters en de huidige groep 1 kunnen met elkaar kennismaken in de groep van meester Mitch en juf Mieke.
Woensdag graag een grote plastic zak mee, want alle werkjes, gymtassen en luizenmantels gaan mee naar huis.

Donderdag mogen de kinderen verkleed naar school komen en hoeven geen 10-uurtje mee te nemen want ik, juf Antoinette, neem deze dag op een feestelijke manier afscheid van groep groen. Voor de lunch krijgen de kinderen een lekker broodje te eten van de OAC ( grote eters graag een extra broodje mee).
We wensen iedereen een hele fijne zomervakantie!

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

Hier is dan alweer het laatste Wilgentakje van dit schooljaar. We hadden een fijn jaar en wat is het weer snel gegaan. De kinderen die het leuk vonden mochten nog werkjes of knutsels maken maar de meeste kinderen wilden eigenlijk gezellig spelen. Deze week is opruimweek. De camping wordt weer huishoek en alle losse spullen worden samen opgeruimd, want de NSO komt in de vakantie bij ons in de klas.

Groep 8 heeft maandag afscheid en dinsdag zwaaien we ze met elkaar uit met een erehaag.

Woensdag hebben we doorschuif van 10.30 tot 12.00 uur. Groep 2 gaat naar groep 3 en enkele kinderen van groep geel en nieuwe leerlingen komen bij ons wennen. Juf Annemieke van groep 3 is al even bij ons in de klas kennis komen maken.

Donderdag is dan de laatste dag om nog lekker met elkaar te spelen. We gaan allemaal samen iets lekkers eten (grote eters extra broodje mee) bij de overblijf. Verder nog het WilgenTalentenTheater en daarna zwaaien we elkaar uit om 14.00 uur. Graag extra tas voor de overgebleven werkjes.

Lieve allemaal, bedankt voor het fijne jaar en geniet van een heerlijke vakantie.

GROEP 3

juf Ruth, juf Marjan

Alweer de laatste week voor de zomervakantie. Wat hebben we een leuk en leerzaam jaar gehad in groep 3.
Vandaag hadden we de musical van groep 8 die nu onze school gaat verlaten. Morgen gaan we in de ochtend ons eigen jaar gezellig afsluiten in de speeltuin.

Woensdag hebben we de doorschuif. Dan gaan de kinderen kijken in groep 4 bij hun nieuwe juf of meester.

Donderdag hebben we nog het WilgenTalentenTheater met de hele school. Donderdag is ook onze laatste dag in groep 3. Daarna is het heerlijk zomervakantie. Wij wensen iedereen een fijne en zonnige vakantie toe en veel plezier volgend jaar in groep 4.

Dit is alweer het laatste Wilgentakje van dit schooljaar, wat gaat het toch altijd snel.
Juf Annemieke en juf Simone hebben een super leuke tijd gehad met alle kinderen uit groep 4, het is een ontzettend leuke klas!!
De afgelopen week hebben alle kinderen een ‘groep 4 verhaal’ geschreven waarin ze vertellen over hun jaar in groep 4. Alle verhalen hebben we vandaag samen met nog wat andere werkjes in het plakboek geplakt dat weer meegaat naar groep 5. Woensdag hebbe we de doorschuif en gaan we een kijkje nemen in groep 5. Alle kinderen krijgen na afloop een envelop mee naar huis met een brief voor volgend schooljaar en een vakantieopdracht die na de vakantie weer mee mag naar school!

Donderdag nemen we afscheid van elkaar en zijn juf Simone en Juf Annemieke allebei in de klas. We gaan er een gezellig dag van maken. Denken jullie deze week allemaal nog om de extra plastic tas?!

Vorige week hebben de kinderen van de overblijf een briefje mee gekregen voor nog één keer een high lunch.
De datum op het briefje klopt niet, het gaat om dinsdag 9 juli. Het briefje hangt ook op de klassendeur!

Deze week zijn we allemaal klassendienst en zorgen we er met elkaar voor dat de klas klaar is voor de grote schoonmaak!
Lieve allemaal, bedankt voor de fijne tijd en geniet van een heerlijke zomervakantie.

GROEP 5

juf Judith, juf Emma

Serieus? Nu al? De laatste week is aangebroken. Wat gaan we de kinderen missen na een heel fijn schooljaar met elkaar te hebben gehad. We zijn er klaar voor! Klaar voor de vakantie en klaar om naar een nieuwe groep te gaan. Hannah gaat helemaal naar een nieuwe groep, want die blijft nog een jaartje in groep 5. Wat een geweldige tijd hebben we samen gehad. Dankjulliewel kids!

Maandag 8 juli – kijken naar de musical van groep 8
Dinsdag 9 juli – afscheid met klassenouders
Woensdag 10 juli – pauze in het park met spel en doorschuif
Donderdag 11 juli – gewoon gym, continurooster tot 14.00 uur (drinken meenemen en als je een grote eter bent nog een extra boterham) en laatste schooldag.
Klassendienst: Jade en Hannah.

Iedereen een lekkere vakantie en bedankt voor de fijne samenwerking

GROEP 6

 juf Tamara

De laatste week is begonnen. Wat hebben wij dit jaar veel gedaan en wat hebben we veel van elkaar mogen leren. Juf Robin is komende woensdag voor het laatst in de klas en juf Tamara sluit het jaar donderdag af. Even op een rijtje de activiteiten voor aankomende week:

maandag – musical groep 8
dinsdag – uitzwaaien groep 8
woensdag – doorschuif
donderdag – schooltuinen, WilgenTalentenTheater en continurooster

Voor de schooltuinen ben ik nog op zoek naar ouders/opa’s/oma’s/oppas/etc. die het leuk vinden om nog één keer mee te gaan. Wij vertrekken om 8.30 uur en zijn rond 10.00 uur weer terug op school.

Denken jullie allemaal aan extra plastic tassen deze week? Donderdag is het handig als iedereen twee plastic tassen mee neemt. Eén voor de schooltuinen en één voor schoolspullen.

Dan rest ons nog één ding: Lieve allemaal, bedankt voor het gezellige en leerzame jaar en geniet van de vakantie.

GROEP 7

juf Lisan

Vandaag hadden we de musical van groep 8 en een lekkere tea ter afsluiting van de overblijf van dit jaar. Morgen gaan we lekker met elkaar picknicken in het park, nadat we afscheid van groep 8 hebben genomen. Woensdag is de doorschuif en donderdag een continurooster en het WilgenTalentenTheater. Vrijdag is de eerste dag van een welverdiende vakantie!

Even terugblikken op groep 7: Schoolreis (klimmen en paintball), de stagejuffen Nadine en Jet, schoolzwemmen, fietsexamen, tutorlezen, Cito’s, voorlopig advies, het Zwanenmeer, de voorstelling, Kerstkoor, voetbal- en korfbaltoernooi, Keniaanse dansers, 4XWijzer, schooltuinen en nog veel meer!

Ik wil hierbij Mascha en Gaby heel erg bedanken voor het klassenouderschap en natuurlijk ook alle ouders die geholpen hebben in de klas en met uitjes. Natuurlijk alle lof voor de kinderen van groep 7 dat het zo’n gezellig, maar ook zeer productief jaar was.
Lieve allemaal, geniet van een welverdiende vakantie, veel plezier in groep 8 en bedankt voor het geweldige jaar!

GROEP 8

juf Manon

Vandaag heeft groep 8 de musical! We hebben keihard geoefend de laatste maanden en we gaan er een echt spektakel van maken!

Morgen mogen de kinderen om 10.00 uur op school komen. U bent tussen 10.50 uur en 11.50 uur welkom in de koffiekamer om met Danny terug te blikken op de afgelopen 8 jaar. Om 11.50 uur neemt groep 8 afscheid van de hele school. Tijdens dit afscheid wil ik u vragen achter het hek te blijven staan zodat de groep rustig afscheid kan nemen van elkaar. Ik geef u dan een seintje wanneer u het plein op kunt komen om de laatste foto’s te maken. Hierna begint voor groep 8 officieel de vakantie!

Lieve ouders, bedankt voor uw vertrouwen het afgelopen schooljaar. Ik heb een topjaar gehad! Een hele fijne vakantie. Geniet lekker en hopelijk komen we elkaar nog eens tegen.