WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

HET WILGENTAKJE

AGENDA


Wo. 3 juli 08:30 CJG Coach Leentje is beschikbaar voor opvoedkundige vragen!

Ma. 8 juli – musical groep 8

Woe. 10 juli – doorschuif (wenochtend)

Do. 11 juli – laatste schooldag, zie extra info

GOED GEDAAN:


Wensen en Dromen

WILGENHOEK IN BEELD:

De Wilgenhoek avond4daagse

Wat een prachtige routes hebben we gelopen vorige week!

Hulde voor Marije en Ingrid (OAC) die dit allemaal voor ons hebben geregeld!!

Donderdag was de afsluiting, wat een blije gezichten hebben we gezien, iedereen straalde, zowel de kinderen als de ouders. Wat ons betreft volgend jaar weer!

week 27 – 1 juli 2019

Laatste schooldag – van het team

Donderdag 11 juli is de laatste schooldag. We hebben dan continurooster tot 14.00 uur.

Onze Wilgenhoektalenten zullen deze ochtend optreden voor de hele school. Ze hebben heel hard geoefend!

Alle kinderen krijgen een lunch van de OAC, ben je een grote eter neem dan zelf nog een boterham mee. Om 14.00 uur start de grote vakantie!

Gevonden voorwerpen

Zo aan het eind van het jaar blijft er weer heel veel op school achter: vesten, truien, T-shirts, doppers, haarbanden en heel veel handschoenen.

Haal het uiterlijk deze week op, want komend schooljaar beginnen we weer met een lege gevonden-voorwerpen-mand!

Sportdag – juf Mieke en juf Fanny

We zijn alweer een week verder, maar toch willen wij nog even iedereen bedanken die zich heeft ingezet om de sportdag tot een groot succes te maken!
Een aantal mensen hebben geholpen bij het opschrijven van scores, dankzij die mensen kunnen wij nu uit elke groep de jongen en het meisje die de beste score behaald heeft benoemen.

Bij het verspringen:
Groep 3: Ian (2.30m) en Skye (2.20)
Groep 4: Thijmen en Melchior waren even ver (3.10m) en Kato (3.00m)
Groep 5: Fedde (3.20m) en wel vijf meiden met de hoogste score Lieve, Jade, Anne, Malou en Noor hadden allemaal 2.60m gesprongen.
Groep 6: Finn (3.60m) en Dionne (3.40m)
Groep 7: Tycho (3.80m) en Courtney (3.00m)
Groep 8: Joris (3.60m) en Frederieke (3.40m)

De middenbouw, 60 meter sprint:
Groep 3: Mees (11.63sec) en Isa (12.72sec)
Groep 4: Melchior (10.44sec) en Kato (11.38sec)
Groep 5: Fedde (9.91sec) en Jade (10.44sec)

De bovenbouw 80 meter sprint:
Groep 6: Finn (12.69sec) en Dionne (14.19sec)
Groep 7: Nio (13.13sec) en Zoë (14.09)
Groep 8: Olav (12.44sec) en Frederieke (12.53sec)

De middenbouw heeft ook nog een score gekregen bij het fluitspeer werpen:
Groep 3: Mees (15m) en drie dames met 10 meter: Zoë, Sietske en Skye.
Groep 4: Jesper (23m) en Puck (20m)
Groep 5: Fedde (30m) en Noor (24m)

Dit waren de beste scores van de klassen, maar iedereen heeft het heel goed gedaan!
Nogmaals iedereen heel erg bedankt voor alle hulp!!

Alvast voor de start van het nieuwe jaar – van het team

Uw kind gaat naar een nieuwe groep na de zomervakantie. Dat betekent dat er weer nieuwe spullen mee naar school genomen mogen worden. Alvast ter info:

Groep Groen en Blauw
– gymschoenen (zonder veters) in een groen schooltasje
– een rugtas
– een Wilgenhoek T-shirt
– bakje en beker 10 uurtje en trommeltje en beker overblijf

Groep 3
– etui
– gymtas met sportkleding: een aparte sportbroek, T-shirt, sokken en zaalschoenen

Groep 4 en 5
– 23-rings multomap voor 4xWijzer, met tabbladen
– etui
– gymtas met sportkleding: een aparte sportbroek, T-shirt, sokken en zaalschoenen

Groep 6
– 23-rings multomap voor 4xwijzer, met tabbladen
– etui
– agenda
– gymtas met sportkleding: een aparte sportbroek, T-shirt, sokken en zaalschoenen
– zwemkleding

Groep 7
– 23-rings multomap voor 4xWijzer, met tabbladen
– etui
– agenda
– rekenmachine
– huiswerkmapje en opbergmapje
– gymtas met sportkleding: een aparte sportbroek, T-shirt, sokken en zaalschoenen
– zwemkleding (voor het tweede half jaar)

Groep 8
– 23-rings multomap voor 4xWijzer, met tabbladen
– etui
– agenda
– passer
– rekenmachine
– geodriehoek
– huiswerkmapje
– gymtas met sportkleding: een aparte sportbroek, T-shirt, sokken en zaalschoenen

GROEP 1 GEEL

juf Someya, meester Mitch

De laatste twee schoolweken zijn ingegaan, wat was het warm afgelopen week. We hebben daarom lekker veel met water gespeeld. Wat is het jaar omgevlogen hè?
Afgelopen vrijdag heeft uw kind het rapport meegekregen en hopelijk bent u net zo trots op uw kind als wij. Voor eventuele vragen kunt u bij ons terecht.

Deze week ronden we de laatste knutsels en werkjes af, zodat deze vrijdag mee naar huis kunnen. Wilt u dan weer een extra tas meegeven aan uw kind?

Aanstaande donderdag maken we er een echte feestdag van, alvast ter afsluiting van het schooljaar. Volgende week is namelijk al zo’n drukke en volle week, daarom hebben we ervoor gekozen om dit deze week te doen. Alle ouders die het leuk vinden om mee te gaan naar de speeltuin, zijn van harte uitgenodigd. We gaan om 9.00 uur naar speeltuin lopen en we zullen om 12.00 uur weer naar school gaan. We vragen u om dan afscheid te nemen, zodat we onze feestdag op school voort kunnen zetten. De kinderen hebben alleen een tussendoortje en drinken nodig deze dag. De lunch wordt verzorgd door ons. Bij een feestdag hoort natuurlijk ook een feestoutfit. Niets is te gek, dus als uw kind zich lekker wil verkleden, vinden wij dit alleen maar heel erg leuk! Kijk wel even of het vies mag worden in verband met de speeltuin.

Wilt u na schooltijd even bij mij langs willen komen om een bak met speelgoed mee naar huis te nemen om het schoon te maken thuis? Als iedereen een bak doet is voor het volgend schooljaar alles weer lekker fris.

Nog één aandachtpuntje, we willen u vragen om uitnodigingen voor verjaardagspartijtjes niet in het bijzijn van andere kinderen uit te delen. Sommige kinderen, die nooit worden uitgenodigd, zijn dan heel verdrietig!

We maken er twee gezellige weken van en hopelijk tot donderdag!

Let op: maandag 8 juli zijn alle kleuters van groep geel vrij!!

GROEP 1/2 GROEN

juf Antoinette, juf Mieke

We zijn aan de laatste twee weken voor de vakantie begonnen. We ronden het thema ‘zomervakantie/op reis’ af, de knutsels gaan de laatste week mee naar huis.

A.s. vrijdag 5 juli gaan we naar speeltuin Burcht ter Cleeff. U kunt uw kind daar rond 12.00 ophalen. Lukt dat niet, dan gaan de kinderen mee terug naar school.

We hebben een les gedaan met betalen voor de camping. Een kind kost 1 euro, een volwassene 4 euro en een gast 2 euro. Hoeveel moet ik betalen voor 2 volwassenen en 2 kinderen? Een flinke rekenklus, je mag het met speelgoedgeld uittellen. Dat hebben we in groepjes gedaan.

Met Engels hebben geleerd dat onze handpop Tom met zijn ‘suitcase on holiday’ gaat. In zijn koffer zaten zijn kleren, die we ook in het Engels hebben geoefend.

We willen u vragen om uitnodigingen voor verjaardagspartijtjes niet in het bijzijn van andere kinderen uit te delen. Sommige kinderen, die nooit worden uitgenodigd, zijn dan heel verdrietig!

Er is het afgelopen jaar veel gewerkt en gespeeld. Na de vakantie houden we een schoonmaakavond maar we willen u vragen om a.s. woensdag of donderdag alvast de bakken met constructie speelgoed mee te nemen en schoon te maken. Vele handen maken licht werk. Wel graag terug voor de zomervakantie. Alvast bedankt!

Morgen nemen we afscheid van meester Tim, zijn kleuterstage zit erop! Hij zal ook zijn laatste gymles geven. Wilt u zorgen dat uw kind een hemdje aan heeft of meegeeft. Woensdag gymmen we niet.

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

De laatste loodjes. We zijn langzaam aan het afronden. Veel kinderen zijn moe, de fut is eruit mede natuurlijk door het warme weer en de avond4daagse. Wel enorm knap van de kinderen. Het is de laatste week van de werklessen en we maken de knutselwerkjes af, die dan mee naar huis gaan.

Vrijdag gaan we naar speeltuin Burcht ter Cleeff. Dit is geregeld door onze klassenouders, bedankt hiervoor. Om 12.00 uur mogen de kinderen in de speeltuin opgehaald worden. Lukt dit niet geef dit dan aan ons door, dan lopen de kinderen met ons weer mee naar school.

In de kring hebben we echo (in de tunnel) gespeeld. Goed luisteren en nazeggen. Voor veel kinderen best moeilijk om goed te luisteren.

We willen u vragen om uitnodigingen voor verjaardagspartijtjes niet in het bijzijn van andere kinderen uit te delen. Sommige kinderen, die nooit worden uitgenodigd, zijn dan heel verdrietig!

Er is de afgelopen jaar veel gewerkt en gespeeld. Na de vakantie houden we een schoonmaakavond maar we willen u vragen om a.s. woensdag of donderdag alvast de bakken met constructie speelgoed mee te nemen en schoon te maken. Vele handen maken licht werk. Wel graag terug voor de zomervakantie. Alvast bedankt!

GROEP 3

juf Ruth, juf Marjan

We zijn de laatste twee van dit schooljaar in gegaan. Onze rekenmethode hebben we afgelopen week afgerond met de laatste toets. We gaan deze twee weken met rekenen wat dingen herhalen en veel rekenspelletjes doen.

Met Veilig Leren Lezen zijn we halverwege kern 11. We hebben moeilijke samengestelde woorden leren lezen en verkleinwoorden die uit drielettergrepen bestaat zoals bij jongetje. Deze week oefenen we daar mee verder en oefenen we ook drielettergrepige woorden die beginnen met be-, ge- en ver-, zoals bij bevallen, gevallen en vervallen.
We hebben afgelopen week ook geleerd dat je met woorden kunstwerken kan maken. We maken nu zelf een woordtekening, de resultaten worden erg leuk.

In onze ijssalon wordt er druk geoefend met het betalen met geld en het daarbij horen wisselen.

Volgende week hebben juf Ruth en juf Marjan een dag geruild. Dan zal juf Ruth er op maandag zijn en juf Marjan op woensdag. Die woensdag is dan tevens ook de doorschuifochtend.

Volgende week dinsdagochtend gaan we met de klas gezellig naar de speeltuin om zo ons jaar in groep 3 gezellig af te sluiten.

De laatste twee weken van dit schooljaar zijn aangebroken, wat is het toch snel gegaan! Steeds meer methodes zijn uit en de schriften en werkboekjes mogen dan ook mee naar huis. Omdat alles tegelijk mee naar huis nemen wat veel is, delen we elke dag iets uit. Graag elke dag een extra tas mee naar school voor de spullen!

De flessenpoppen hebben goed kunnen drogen en deze week gaan we ze mooi aankleden met allemaal verschillende stofjes!

Met rekenen gaan we deze week verder oefenen met geldsommen en met taal leren we hoe je een opdracht kan geven. Donderdag hebben we voor de laatste keer gymles van meester Daan. Hij gaat volgend jaar volledig op zijn andere school werken. We gaan meester Daan missen!

Klassendienst deze week zijn Stijn en Nikki en volgende week zijn het Isabel en Thijmen.
Fijne week allemaal!

GROEP 5

juf Judith, juf Emma

Deze week zal juf Emma woensdag voor de groep staan, volgende week maandag staat juf Judith voor de groep.

Het programma voor volgende week:
Maandag 8 juli – kijken naar de musical van groep 8
Dinsdag 9 juli – afscheid met klassenouders
Woensdag 10 juli – pauze in het park met spel en doorschuifochtend
Donderdag 11 juli – gewoon gym, continurooster tot 14.00 uur (drinken meenemen en als je een grote eter bent nog een extra boterham) en laatste schooldag

Klassendienst: Isha en Noor. De laatste week zijn Jade en Hannah aan de beurt.
Fijne week!

GROEP 6

 juf Tamara

Wat was het warm vorige week. We hebben ’s middags lekker rustig aan gedaan. De laatste twee weken van dit schooljaar zijn aangebroken. Het is voorbij gevlogen. Vanaf nu is het handig als alle kinderen iedere dag een extra plastic tas mee nemen voor spullen die mee naar huis kunnen.

Hebben jullie lekker genoten van de zelfgemaakte kruidenboter? We gaan nog twee keer naar de schooltuinen dit jaar. Ook op de laatste donderdag kunnen we gelukkig nog komen in de ochtend.

Maak er een mooie week van.

GROEP 7

juf Lisan

Heel groep 7 heeft vorig week “afgezwommen” voor het A diploma, om Becky te ondersteunen. Toppertjes zijn jullie, want ze heeft het gehaald!

Nog twee weken een dan start na een welverdiende vakantie groep 8! Het was toch spannend wie ze volgend jaar zouden krijgen, stiekem toch een beetje zoals verwacht is het toch juf Manon geworden samen met meester Milan.

Deze week is een rustige week.

Maar de week erop is het weer drukker.
Maandag 8 juli – kijken naar de musical van groep 8.
Dinsdag 9 juli – lunch/picknick in het park.
Woensdag 10 juli – doorschuifochtend
Donderdag 11 juli – continurooster en laatste schooldag.
Voor de picknick op dinsdag komt er een lijst in de gang te hangen wie wat meeneemt aan eten.

De laatste theebeurt is voor Josephine, Renzo en Noor
Tot zo ver, fijne week

GROEP 8

juf Manon

De allerlaatste schoolweek voor groep 8 is aangebroken. We hebben nog een week les en dan komen we alleen nog terug voor de musical en het afscheid.

Donderdagmiddag gaan we een verkorte versie van de musical aan de kleuters laten zien in onze outfits die we tijdens de musical dragen. Zorg dat je je outfit meeneemt! De voorstelling begint om 13.30 uur.

Vrijdag is onze laatste échte schooldag. We gaan op deze dag alle spullen opruimen dus neem een grote tas mee! Ook gymmen we vrijdag voor het laatst, maar wel op een ander tijdstip.
’s Middags wordt het podium opgebouwd voor de musical. Alle ouders die zich hebben opgegeven om te helpen zijn om 13.00 uur welkom.

Op maandag 8 juli komen de kinderen op de normale tijd op school in hun outfit van de musical. Zorg dat je je make-up en schmink al gedaan hebt, want we hebben geen tijd om dit op school te doen. Om 8.30 uur beginnen we met een doorloop van de musical om kennis te maken met het podium. Hierna volgt direct de musical voor groep 3 t/m 8. Om 12.00 uur zijn de kinderen van groep 8 uit en ze hebben dan de middag vrij.
’s Middags zijn alle kinderen met hun ouder(s) en broertjes/zusjes weer welkom op school vanaf 17.20 uur. Het buffet begint om 17.30 uur op het achterplein. Overige familieleden die komen kijken naar de musical mogen vanaf 18.45 uur via het achterplein het speellokaal binnen. De musical begint om 19.00 uur. Voor verdere informatie en tijden verwijs ik u naar de brief over het afscheid van groep 8.

Op dinsdag 9 juli mogen de kinderen om 10.00 uur op school komen. Om 11.50 uur nemen we afscheid van de hele school. Tijdens dit afscheid wil ik u vragen achter het hek te blijven staan zodat de groep rustig afscheid kan nemen van elkaar. Ik geef u dan een seintje wanneer u het plein op kunt komen om de laatste foto’s te maken. Hierna begint voor groep 8 officieel de vakantie!

De allerlaatste klassendienst van dit schooljaar: Nout en Lola. Fijn week allemaal!