WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

HET WILGENTAKJE

AGENDA


Ma. 24 juni t/m do. 27 juni – de Wilgenhoek Avond4daagse

Do. 11 juli – laatste schooldag continurooster tot 14.00 uur;
WilgenTalentenTheater

REGEL VAN DE WEEK:


We herhalen alle schoolafspraken.

WILGENHOEK IN BEELD:

Wat een feest was het afgelopen vrijdag. Veel hulp, geweldige organisatie en ontzettend veel blije sportende kinderen!

week 26 – 24 juni 2019

Indeling nieuwe schooljaar – van de directie

In de bijlage de groepsindeling voor komend schooljaar. De leerlingen hebben zojuist ook gehoord welke juf of meester ze volgend jaar krijgen.

groepsindeling 19-20

Tropenrooster? – Van de directie

Als het kwik omhoog schiet rijst al snel de vraag of we een tropenrooster gaan hanteren. We zullen dat echter niet snel doen en zeker niet als de voorspellingen nog wisselend zijn. Het zal de komende dagen waarschijnlijk erg warm worden in het zuiden van het land maar in het noordwesten wordt het aanzienlijk koeler. Zoals ook vermeld in het stukje over de avond4daagse zullen we voor deze activiteit per dag bekijken of het verantwoord is de loop door te laten gaan voor die dag. Daarvan houden we u via Socal Schools op de hoogte.

Daarnaast zijn we ons bewust van de gevolgen bij het instellen van een tropenrooster. Voor veel werkende ouders is opvang regelen geen sinecure.

We zullen ons programma op warme dagen natuurlijk wel aanpassen. We nemen meer tijd en ruimte voor verkoeling en we stimuleren de kinderen lekker veel te drinken. Als de warme dagen aanhouden organiseren we voor de hele school vast nog een waterfeest!

Avondvierdaagse – van de OAC

Vandaag start de Wilgenhoek avond4daagse. Met bijna 140 aanmeldingen hebben we ons record van vorig jaar al verbroken en daar zijn we best een beetje trots op.

Voordat we vandaag van start gaan, willen we u nog het één en ander meedelen. Tevens kunt u de routes per dag terug vinden in de bijlages.

De eerste twee routes lopen voor een groot gedeelte door het bos. Gezien de verwachte warmte is aan u de keuze of u 8 of de 4 km loopt. Vanaf woensdag is de voorspelling dat het iets koeler gaat worden in het westen van het land.
Denkt u aan voldoende water? We evalueren per dag of we de tocht moeten aflasten voor de dag erna met het oog op de verwachte hitte.

We verzamelen elke dag om 18:15 uur en vertrekken uiterlijk om 18:30 uur. Bij elke route wordt het verzamelpunt aangegeven. Wilt u zich aanmelden, zodat wij weten of iedereen aanwezig is en kunnen gaan lopen. Bij terugkomst is afmelden niet nodig.

De eerste dag krijgen de kinderen die voor het eerst mee lopen en diegene die er één gekocht hebben, een bidon die gevuld kan worden met water. Deze bidon mag elke keer gevuld weer meegenomen worden voor onderweg. De ervaring leert dat de kinderen over het algemeen voldoende te snacken mee nemen tijdens de avond4daagse. We hebben in de routes wel een eventueel pauze moment ingelast, maar wij verzorgen, in tegenstelling tot andere jaren, geen snack/drinken meer voor onderweg. Daarvoor hebben alle kinderen nu een bidon. Wilt u erop letten dat eventueel afval/papiertjes/e.d. weer mee naar huis gaan en niet in de duinen terecht komen?

De laatste dag vertrekken we vanuit de Wilgenhoek en komen we daar ook weer aan. Let op: de laatste dag heeft een andere starttijd. De 4 km vertrekt om 19:00 uur (18:45 uur verzamelen) en de 8 km vertrekt om 18:15 uur (18:00 uur verzamelen) zodat we aan het eind samen op de Wilgenhoek arriveren. Vanaf het Marnixplein worden de lopers begeleidt door een fanfare. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd om het laatste stukje mee te lopen.

We eindigen op de Wilgenhoek met een versnapering en een drankje voor zowel jong als oud zodat we feestelijk de eerste editie van de Wilgenhoek avond4daagse met zijn allen kunnen afsluiten.

Eventuele wijzigingen krijgt u via Socialschools, maar wij gaan ervan uit dat alles loopt zoals gepland en het weer zich van zijn beste kant laat zien

Routes:

Maandag     ‘Wed’
routebeschrijving 4 km Wed 2019
routebeschrijving 8 km Wed 2019

Dinsdag       ‘Middenduin’
routebeschrijving 4 km Middenduin
route beschrijving 8 km Middenduin 2019

Woensdag   ‘Bleek en Berg’
routebeschrijving 4 km Bleek en Berg 2019
routebeschrijving 8 km Bleek en Berg 2019

Donderdag  ‘Wilgenhoek’
route beschrijving Wilgenhoek 4 km. 2019
routebeschrjving Wilgenhoek 8 km. 2019

Educatief Minecraften  – van Danny

Danny is op zoek naar een ouder die kan meedenken en wellicht iets kan inrichten op het gebied van Minecraft. Er is de mogelijkheid om met meerdere leerlingen tegelijk op educatieve manier gebruik te maken van een ‘Wilgenhoek Minecraft omgeving’.

Wie heeft er affiniteit, durft het aan en denkt er mee?

Lezen in de vakantie – via juf Ingrid 

Veel kinderen verliezen een deel van hun leesvaardigheid in de zomervakantie, dit wordt de ‘zomerdip’ genoemd.  De app ‘Pelle op reis’ speelt hierop in. Door deze app te laten spelen tijdens de vakantie, kunt u helpen deze dip te voorkomen.

Meer informatie: www.pelleopreis.nl 
Of in deze brochure:  PelleOpReis

Ook kan uw kind bij de bibliotheek meedoen met zomerlezen. Bij alle vestigingen van de Bibliotheek Kennemerland kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar een stickerboekje ophalen. Voor ieder gelezen boek verdienen ze een sticker en als het stickerboekje vol is, kunnen ze een cadeautje ophalen in de bibliotheek!

GROEP 1 GEEL

juf Someya, meester Mitch

Wat was het een leuke week! We zijn begonnen aan het nieuwe thema: ‘Vakantie’. Er werd hard gewerkt en de resultaten zijn erg leuk.

Het belooft een warme week te gaan worden. Het is verstandig om uw kind voor het naar school gaan goed in te smeren en eventueel zonnebrand mee te geven in de tas voor ’s middags.

A.s. vrijdag krijgen de kinderen hun rapport mee naar huis. Als u dit wenst, kunt u nog een afspraak maken voor een gesprek. Begin volgend jaar worden alle ouders uitgenodigd voor een startgesprek.

Let op: maandag 8 juli zijn alle kleuters van groep geel vrij!!

GROEP 1/2 GROEN

juf Antoinette, juf Mieke

De sportdag is weer super goed verlopen, dankzij de vele hulp(groot)ouders. Het weer hielp ook enorm mee en de kinderen waren behoorlijk moe aan het eind van de dag.

Het belooft een warme week te gaan worden. Het is verstandig om uw kind voor het naar school gaan goed in te smeren en eventueel zonnebrand mee te geven in de tas voor ’s middags.

A.s. vrijdag krijgen de kinderen hun rapport mee naar huis. Als u dit wenst, kunt u nog een afspraak maken voor een gesprek. Begin volgend jaar worden alle ouders uitgenodigd voor een startgesprek.

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

De muziekvoorstelling was een groot succes. Bedankt juf Rozemarijn!

We zijn hard aan het werk met het thema reizen, er is een echt reisbureau en een receptie in de klas. Ook kunnen we lekker in de tent in de reishoek spelen. We knippen en plakken erop los en er zijn natuurlijk ook werklessen. We knippen en plakken bijvoorbeeld zonnebloemen van klein naar groot en van hoog naar laag. Goed opletten dus.

Afgelopen vrijdag hebben we een top sportdag gehad, super georganiseerd!

Maandag 1 juli staat Juf Meta voor de groep en donderdag 4 Juf Eva.

Het worden tropisch warme dagen. Wij spelen lekker veel buiten, daarom is het verstandig de kinderen ’s morgens in te smeren voor ze naar school gaan.

Vandaag is juf Francis met ons meegelopen omdat ze de Pabo verkort wil gaan doen. Gezellig hoor!

Aanstaande vrijdag krijgen de kinderen hun rapport mee naar huis. Als u dit wenst kunt u een afspraak maken voor een gesprek.

GROEP 3

juf Ruth, juf Marjan

Wat fijn om te zien dat vrijwel alle ouders er waren tijdens onze muziekvoorstelling. En wat hebben de kinderen goed laten zien wat ze allemaal geleerd hebben van juf Rozemarijn dit jaar.

We zitten met onze hoofd al een beetje in de zomer. De kinderen hebben heerlijke ijsjes geknutseld en we hebben in de klas een ijssalon waar de kinderen bij elkaar ijsjes kunnen kopen en zo meteen oefenen met rekenen met geld.

Met rekenen oefenen we de laatste dingen nog en sluiten we af met de laatste rekentoets van dit jaar.

Met taal gaan we oefenen met drielettergrepige verkleinwoorden als worteltje en lange dubbelwoorden.

De muziekvoorstelling was een groot succes! Een mooie afsluiting van alle lessen van juf Rozemarijn.

De laatste weken van groep 4 zijn ingegaan en vrijdag gaat het rapport mee naar huis!

Voor een tekenopdracht gaan we leuke foto’s maken van de kinderen en hebben we gekke hoedjes, brillen en sjaals nodig. Alle gekke verkleedkleren van thuis mogen mee naar school deze week! Na het maken van de foto’s gaan ze meteen weer mee terug naar huis!

Met rekenen gaan we deze week rekenen met geldsommen en leren we hoe we met een liniaal moeten werken. Voor spelling staat het laatste dictee op het programma en herhalen we de regels van panda, molen en specht.

Veel plezier met de avond4daagse deze week.

Klassendienst zijn Sep en Floor en volgende week zijn dit Stijn en Nikki. Fijne week allemaal.

GROEP 5

juf Judith, juf Emma

Op het moment van schrijven zijn we nog aan het nagenieten van de sportdag. Enthousiaste, sportieve en genietende kinderen. Wat heeft iedereen het goed gedaan vrijdag. Enorm trots op de sportiviteit (lees tevens sociaal gedrag) van deze kids!

De muziekpresentatie is morgen, dinsdag 25 juni om 9.00 uur. Loop alstublieft buitenom, over het schoolplein naar de speelzaal.

De spreekbeurten zitten er bijna allemaal op. Wat hebben we genoten van de enthousiaste, trotse kinderen die hun leerzame verhalen hebben gepresenteerd. Top!

Woensdag hebben we de topotoets. Nog even goed oefenen! De avi’s zullen deze week nog afgenomen worden.

Klassendienst: Mels en Malou. Volgende week: Isha en Noor. Fijne week!

GROEP 6

 juf Tamara

Groep 6 heeft een goede week gehad.

Vandaag zijn wij gezellig naar het park geweest voor een spel ‘levend stratego’.

Morgen staat er een muziekvoorstelling op het programma.

Verder doen we het in verband met het warme weer rustig aan. Fijne week allemaal

GROEP 7

juf Lisan

Deze week zijn de voorlopig adviesgesprekken gestart en daarbij wordt ook alvast het rapport meegegeven.

Dinsdag hebben we weer portrettekenles van meester Rutger. De kinderen moeten hiervoor foto’s/plaatjes meenemen die verknipt mogen worden.

Vrijdag zwemt de hele klas samen met Beki af voor het A diploma, s.v.p. zomerbroek met lange pijpen, zomershirt met lange mouwen en schoenen mee om in te zwemmen.

Dinsdag 9 juli willen we tijdens de lunch als afscheid van groep 7 picknicken in het park. Meer informatie hierover volgende week.
Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

Vandaag hebben we van meester Fons een les programmeren gekregen. Het was heel leerzaam. Hannah en Denzel hebben een presentatie gegeven over de website die ze hebben gemaakt. Goed gedaan jongens!

Morgen is onze muziekvoorstelling om 14.30 uur in het speellokaal van de Wilgenhoek. Via het achterplein kunt u het speellokaal bereiken. Komt u gezellig kijken?

De kinderen krijgen morgen weer tekenles van een tekendocent. Ze gaan het werk waar ze vorige week mee zijn begonnen afmaken.

Vorige week hebben de kinderen de kaartjes voor de musical en een brief over het afscheid mee naar huis gekregen. De lijst voor het buffet hangt bij het lokaal van groep 8.
We zijn elke dag hard aan het oefenen voor de musical, maar we hebben pas een aantal keer met de hele groep kunnen oefenen omdat veel kinderen afspraken met artsen hebben in de middag. Het zou fijn zijn als die afspraken zoveel mogelijk in de ochtenden gemaakt kunnen worden, omdat het best lastig is om goed te oefenen als we kinderen missen. Wij hopen op uw begrip!

De klassendienst van deze week: Sanne en Morris.
Volgende week: Nout en Lola. Fijne week allemaal!