WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

HET WILGENTAKJE

AGENDA


Ma. 24 juni t/m do. 27 juni – De Wilgenhoek Avond4daagse, verzamelen om 18.00.

De eerste 3 avonden vertrekken we van verschillende startpunten en de laatste avond vanuit school. Verdere info krijgt u later deze week.

Do. 11 juli – laatste schooldag continurooster tot 14.00 uur; WilgenTalentenTheater

REGEL VAN DE WEEK:


Deze weken herhalen we alle bekende regels

WILGENHOEK IN BEELD:

Met deze mooie dagen is het heerlijk spelen met modder, zand en water in de zijtuin!

week 25 – 17 juni 2019

Groepsindeling 2019/2020 – directie

Op de omliggende scholen wordt er nog druk gezocht om vacatures in te vullen maar zoals het er naar uitziet hebben we op de Wilgenhoek het plaatje rond! Daar zijn we blij mee al beseffen we ons dat de situatie ook zo maar weer kan veranderen. Van een definitieve formatie durven we niet meer te spreken.

De indeling ligt nu bij de MR en zal naar verwachting komende week maandag bekend gemaakt worden bij u en de kinderen.

Sportdag (herhaalde info) – juf Mieke en juf Fanny

Vrijdag 21 juni is onze sportdag; wat fijn dat zoveel ouders zich hebben opgegeven om te helpen!

Even alvast wat informatie:

  • De kinderen komen deze dag gewoon om 8.30 uur naar school en lopen met de groep naar het sportveld.
  • Graag gekleed komen in (sport)broek, gympen en groen school t-shirt (te koop bij juf Pauline).
  • Graag zelf (voldoende) drinken en wat te eten meenemen voor het 10-uurtje.
  • Er wordt zonnig weer voorspeld, smeren jullie zelf de kinderen thuis in?
  • De kinderen kunnen om 12.15 uur opgehaald worden op het Pim Mulier sportcomplex, tegenover het Mendelcollege.
  • Ouders die zich hebben aangemeld, krijgen begin deze week via Social School apart een bericht.

GROEP 1 GEEL

juf Someya, meester Mitch

We zijn druk bezig geweest met het knutselen van de cadeaus voor vaderdag. Waren de papa’s er blij mee?

Deze week is meester Mitch op kamp en is juf Someya drie dagen in groep geel (maandag, woensdag en donderdag) en juf Marjan de andere twee dagen (dinsdag en vrijdag).

Heeft u voor ons nog tijdschriften en (reclame)folders? Deze graag deze week meegeven voor een leuk werkje!

Ouders die behoefte hebben aan een afrondend gesprekje kunnen bij ons langskomen om hiervoor een afspraak te maken.

Let op: maandag 8 juli zijn alle kleuters van groep geel vrij!!

GROEP 1/2 GROEN

juf Antoinette, juf Mieke

De camping staat klaar in de huishoek, met daarnaast een reisbureau om een mooi reisje naar de zon te boeken.
Deze week beginnen de werklessen rondom het thema ‘zomer’. We gaan zonnebloemen seriëren (van klein naar groot), een speeltuin maken van lego of duplo, spelen met kinetisch zand, bouwen met blokjes op een plattegrond en in een koffer plaatjes plakken van wat je allemaal mee wil nemen op vakantie. Daarvoor hebben we nog wel een heleboel folders waarin zomerartikelen staan nodig van bijvoorbeeld Hema, Blokker of Xenos. Wie kan er een paar meenemen?
Wie heeft er nog iets waarmee we onze camping compleet kunnen maken?

Vorige week hebben we met Engels de woorden: sad, angry, happy and scared herhaald. Ook hebben we geleerd: snail and grasshopper. Daarna hebben we naar een grappig filmpje gekeken waarin deze woorden voorkomen.

Reminder: Morgen om 14.45 uur is de muziek voorstelling! Dan zingen de kinderen samen met groep blauw liedjes die juf Rozemarijn het afgelopen half jaar heeft aangeleerd. Om 14.30 gaat de zaal open. Onze groep zal aan de linkerkant van de zaal staan/zitten. Wilt u ook aan de linkerkant gaan staan/zitten.

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

We hebben een start gemaakt met het thema ‘zomer/op reis’. We hebben samen de huishoek leeggehaald en gekeken wat we kunnen gebruiken voor de camping. Er zijn al leuke spullen meegenomen. We wachten nog op een tentje, dan is de camping compleet. Naast de camping is de receptie gemaakt met een oude laptop en een telefoon. Deze is spontaan ontstaan en maakt het extra leuk. De receptie kan ook dienen als reisbureau. We kunnen alle kanten op.

Deze week starten we weer met de werklessen, alle activiteiten staan in het teken van het thema ‘zomer’.

De knutsel wordt een handdoek met een reeks van drie kleuren, naar keuze verven of weven. Daarop tekenen we onszelf in zwemkleding.

Donderdag hebben we afscheid genomen van juf Lisa. Haar stage bij ons zit er alweer op.

GROEP 3

juf Ruth, juf Marjan

We zijn afgelopen week alweer begonnen met kern 11 van VLL. Hierbij zijn we begonnen met het leren lezen van woorden die eindigen op -ig en -lijk zoals bij weinig en lelijk.
Deze week gaan we woorden leren lezen die eindigen op -ing zoals bij poging, en woorden van drie lettergrepen zoals appeltaart. De zon kinderen gaan deze week aan de slag met meer lettergrepige woorden eindigend op -ste zoals bovenste, en woorden die eindigen op -tie zoals politie.

Met rekenen gaan we beginnen met ‘over het tiental rekenen’. En we zijn veel met geld aan het oefenen, deze week vooral met 1 euromunten en briefjes van 10.

Van de huishoek maken we een ijssalon waarbij de kinderen kunnen oefenen met geld.

Denkt iedereen nog aan zijn rapport? Graag uiterlijk deze week mee naar school.

Morgen om 9.00 uur geven we onze muziekvoorstelling in de speelzaal. U komt toch ook?

Hebben alle vaders genoten van het vaderdagcadeau?

Vandaag zijn we begonnen met het afnemen van de eerste tafeldiploma’s en hadden we een toets van begrijpend lezen. Met rekenen zijn we gestart met het laatste blok en leren we digitaal klokkijken met hele en halve uren, rekenen tot en met 500 en maken we een begin met deelsommen.

Vandaag stond er ook weer een les Engels op het programma en hebben we het over ‘my family’ gehad.
Morgen om 9.00 uur staan we allemaal klaar in de speelzaal voor onze muziekvoorstelling, u komt toch ook??

Alle zomerse schilderijen van de slippers zijn af en hangen prachtig in de klas, kijken mag altijd!!

Heeft iedereen zijn rapport mee naar school genomen?

Klassendienst van deze week zijn Melchior en Ona en volgende week zijn het Sep en Floor.
Wij sparen nog steeds lege wijnflessen.
Fijne week allemaal!

GROEP 5

juf Judith, juf Emma

Deze week graag de rapporten week inleveren.
Vorige week hadden we een kort weekje. En nu nog maar enkele weken te gaan voor de zomervakantie begint.

Deze week vinden de laatste presentaties plaats. De kinderen hebben dit jaar een hoog niveau aan presentaties laten zien! Heel erg knap en enorm leerzaam voor zowel de presentator als de luisteraar.

Vrijdag hebben we sportdag. De kinderen worden in de ochtend gewoon op school verwacht, waarna we met de hele klas naar het sportveld zullen lopen.

We zijn goed aan het oefenen geweest met topografie. Daar gaan we de volgende week mee verder. Je kunt goed oefenen op: www.topografie-nederland.nl. Deze week krijg je hierover huiswerk mee. Volgende week woensdag 26 juni krijgen we hier een overhoring over. Succes met oefenen thuis.

Dinsdag 25 juni geven we samen met groep 6 een muziekvoorstelling. De tijd is nog niet bekend. Hier komen wij zo snel mogelijk via klasbord op terug.

Klassendienst: Tobias en Levi P. Volgende week zijn Mels en Malou aan de beurt.

GROEP 6

 juf Tamara

Wat hebben we veel eten mee genomen uit ons eigen tuintje. Ook hebben we les gehad over onkruid. Wisten jullie dat je sommige soorten ook kan eten? Volgende week kunnen we waarschijnlijk weer veel meenemen. Het is daarom handig als we grote plastic tassen meenemen.

Er missen nog een hoop rapporten. Willen jullie deze met de kinderen meegeven, dan kunnen we de laatste rapporten van dit schooljaar er weer in gaan stoppen.

Deze week is juf Tamara er maandag, donderdag en vrijdag. Juf Robin is er woensdag. Dinsdag moeten we nog invullen.

Volgende week is het uitje naar het museum. Ik heb helaas nog geen aanmeldingen van ouders die mee kunnen. Zouden jullie mij een mail willen sturen of willen reageren op het klasbord berichtje als je kan komen helpen?

Vrijdag is er sportdag. De kinderen worden gewoon op school verwacht, waarna we met de hele klas naar het sportveld zullen lopen.

Dinsdag 25 juni geven we samen met groep 5 een muziekvoorstelling. De tijd is nog niet bekend. Hier kom ik zo snel mogelijk via klasbord op terug.
Geniet van jullie week.

GROEP 7

juf Lisan

Wat een toppers tijdens de voorstelling van woensdag. We gaan nu verder oefenen voor de volgende voorstelling op dinsdag 25 juni. De muziekvoorstelling is in de middag om 14.30 uur.

Ook gaan wij als klas de laatste weken nog een thema 4xWijzer doen, met als thema: ‘Grieken en Romeinen’. Daar zijn we vandaag mee gestart.

Vrijdag hebben we sportdag en geen gym en zwemmen. We verzamelen hiervoor op school.

Volgende week zijn de voorlopig adviesgesprekken en krijgen de kinderen meteen hun rapport. Ik heb nog niet alle rapporten teruggekregen.

Op vrijdag 28 juni gaat Beki afzwemmen voor haar A-diploma. Zij doet dit niet alleen. De hele klas zwemt met haar mee. Dus iedereen neemt kleding mee om in af te zwemmen (lange zomerbroek, zomers shirt met lange mouwen en schoentjes, dit mogen ook de schoenen van gym zijn) We zwemmen dus als klas af voor het A-diploma!

De theedienst is Nio, Courtney en Beki.
Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

De laatste drie schoolweken van groep 8 zijn aangebroken. Het afscheid komt steeds dichterbij… Afgelopen vrijdag heeft u via Social Schools belangrijke informatie ontvangen over het afscheid van groep 8. De lijst voor het buffet hangt vanaf vandaag bij het lokaal van groep 8.

Morgen en volgende week krijgen de kinderen een speciale tekenles van een tekenleraar. Erg leuk!

Volgende week dinsdag (25 juni) is in de middag onze muziekvoorstelling. Komt u ook gezellig kijken? De precieze tijd volgt.

Vrijdag a.s. hebben we sportdag en geen gym. We verzamelen op school en lopen daarna naar het sportveld. Neem genoeg eten en drinken mee! De laatste gymles voor groep 8 is op vrijdag 5 juli.

De klassendienst van deze week: Denzel en Hera.
Volgende week: Sanne en Morris.
Fijne week allemaal!