WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

HET WILGENTAKJE

AGENDA


Week 22 en 23- afnemen van de Cito toetsen
Ma. 27 mei t/m woe. 29 mei – Kamp gr. 8
Do. 30 mei en vrij. 31 – Hemelvaart, alle kinderen vrij
Di. 4 juni – MR vergadering
Ma. 10 juni – alle kinderen vrij, Pinksteren
Di. 11 juni – alle kinderen vrij, studiedag
Ma. 24 juni t/m do. 27 juni – de Wilgenhoek Avond4daagse

REGEL VAN DE WEEK:


Wij laten merken hoe rustig wij kunnen (samen) werken.

week 22 – 27 mei 2019

Update leerkrachtentekort – van de directie

We hebben op dit moment te maken met een aantal leerkrachten die in de lappenmand zitten en zoals u weet zijn er nauwelijks invalleerkrachten beschikbaar. We krijgen de vacatures nu gelukkig intern nog vervuld maar we maken ons zorgen over de toekomst. De vooruitzichten zijn immers niet best: meer vacatures, minder sollicitanten.

We merken dat er veel Haarlemse scholen zijn die nu al met regelmaat klassen naar huis moeten sturen, een keuze die wij gelukkig nog niet hebben hoeven maken.  We zijn achter de schermen bezig met het maken van een noodplan, wat in zal gaan bij structurele onderbezetting. Belangrijkste doelstelling van dat plan is dat de alle leerlingen in ieder geval een vastgesteld minimum aan lessen ontvangen wat tot gevolgen zal hebben dat we de pijn zullen verdelen. De MR zal zich daar de komende vergadering verder over buigen en met ons meedenken.

Spaarnesant heeft een mooie nieuwsbrief gemaakt over de wijze hoe we daar als stichting pro actief mee omgaan!
Inclusief interviews met Simone, Robin en Danny.

Wilgentakje volgende week:

In verband met de korte week, komt er volgende week géén Wilgentakje.

WilgenTalentenTheater – van juf Pauline

Ook dit jaar sluiten wij het schooljaar weer af met een WilgenTalentenTheater.

Heb je een talent, zoals bijvoorbeeld turnen, zingen, goochelen, bespeel je een instrument of iets anders geef je dan op.
De intekenlijst hangt bij juf Pauline op de deur van haar kantoor.
De audities zijn donderdag 13 en vrijdag 14 juni.

Gevraagd – van juf Pauline, juf Mieke

  • We zijn nog heeeeeeel erg op zoek naar (groot)ouders, grote broers of zussen die kunnen helpen met de sportdag.
  •  (gekleurd) papier, ook stroken zijn meer dan welkom.
  •  Plastic dopjes, kurken en knopen.

GROEP 1 GEEL

juf Someya, meester Mitch

GROEP 1/2 GROEN

juf Antoinette, juf Mieke

De Rupsje Nooitgenoeg-prentenboeken die we aan het maken zijn worden heel mooi, maar het is veel werk! Er wordt veel geknutseld en getekend. Naast het boek zijn de kinderen ook nog mooie vlinders aan het schilderen.

Deze week zijn we weer gaan spelen in de zijtuin. Op klasbord staan de foto’s.

Met Engels hebben we de voorzetsels geoefend: in, on, under, by, behind and in front of. En ook nog een keer de woorden van het prentenboek ‘The very hungry caterpillar’ herhaald. Veel kinderen kennen ze al!

We zijn goed aan het oefenen voor de muziekuitvoering. Op dinsdag 18 juni zullen we om 14.45 uur samen met groep blauw de liedjes voor u zingen.

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

De klas ziet er weer gezellig uit. Alles staat in het teken van Rupsje Nooitgenoeg. Er wordt nog hard gewerkt aan ons prentenboek en het begin er al aardig als een boek uit te zien. Daarnaast mogen de kinderen ook vouwen, knippen, kleuren en verschillende werkjes maken. Eigen keus, het mag wel maar hoeft niet. Met constructie worden ook mooie vlinders en rupsen gemaakt
De kinderen kunnen deze week nog verder met het verven van een vlinder. Je verft de ene kant, klapt het papier dubbel en dan goed wrijven. Altijd leuk om dan de gespiegelde vlinder te zien. De geplakte vlinder bewaren we in de tekenmap. De werklessen zijn weer klaar, vooral het maken van de kralenplank viel niet mee.

In de kring hebben we vier op een rij gespeeld maar nu de jongens tegen de meisjes. Strategisch neerleggen van de plaatjes. Wat kunnen de kleuters toch al fanatiek spelen. Gelukkig hebben we allebei een keer gewonnen. We hebben ook zinnen in aantal woorden gehakt en dan moesten we amen naar de juiste goede zin zoeken.

De afgelopen week zijn we weer gaan spelen in de zijtuin en we hebben hiervan genoten. Ander speelgoed en materialen is altijd leuk.

Op dinsdag 18 juni om 14.45 uur, zullen we samen met groep groen de liedjes van de muzieklessen voor u zingen.

GROEP 3

juf Ruth, juf Marjan

We hebben afgelopen week gewerkt aan onze kunstwerken voor het Teylers Museum. Wat hebben de kinderen hier hard aan gewerkt en wat zijn ze mooi geworden. Alle kinderen hebben vrijdag een informatiebrief over dit project gekregen en twee kaartjes voor het museum om de kunstwerken te bewonderen.

We hebben afgelopen week geleerd om woorden te lezen als taken en takken. Best lastig: wanneer lees je de korte klank en wanneer de een lange klank. Hier gaan we komende week mee verder oefenen.

We hebben afgelopen week ook al de Cito spelling gedaan. Deze week gaan we Cito begrijpend lezen maken en AVI-lezen. Volgende week gaan we Cito rekenen doen.

Dit was echt een goede gezellige week. Maandag weer even terug naar alle afspraken en vanaf ‘s middags liep het prima.

We zijn hard aan het werk. Grotere getallen schrijven en noemen, klokkijken, tafels steeds herhalen, moeilijke woorden gebruiken in een zin, een eigen verhaaltje met inleiding, middenstuk en afsluitende zin en natuurlijk de aanstaande muziekuitvoering doornemen. We hebben genoten van elkaar en met elkaar. Veel gelachen en hard gewerkt. Fijn!! Het was een grote verrassing om juf Cindy heel eventjes in de klas te zien. De kinderen waren er blij om.

De werkstukjes voor het Teylers Museum zijn bijna klaar en gaan dinsdag naar het museum.

Komende korte week gaan ook wij starten met de Cito-toetsen. We hebben bewust gekozen dit een weekje te laten wachten in verband met de afgelopen tijd. Nu zijn we er weer klaar voor. Uitgeruste kinderen is heel prettig in dit soort weken. Bij twijfel of een kind ziek wordt: laat hem/haar zo mogelijk in de ochtend naar school komen en geef aan dat het kind ’s middags thuisblijft. Dan voorkomen we dat kinderen meerdere delen op een dag moeten maken om achterstand in te halen.

We wensen jullie een fijne Hemelvaartsweekend met mooi weer.
Klassendienst: Mia en Teun

GROEP 5

juf Judith, juf Emma

Vorige week de Cito’s begrijpend lezen. Deze week de Cito’s rekenen. Elke dag een deel. Donderdag en vrijdag zijn we vrij in verband met Hemelvaart. Volgende week dan nog de Cito spelling.

Naast de gewone dingen die met school te maken hebben, hebben we heerlijk geknutseld, getekend, een boekenactiviteit gedaan, presentaties gezien en gezongen over kippen op een stok.

Klassendienst: Amelie en Oscar. Volgende week: Alec en Lisanne.

GROEP 6

 juf Tamara

Dinsdag hadden we de laatste les van juf Evelien. Zij heeft met ons heel mooie kunstwerken gemaakt. We hopen dat jullie het schilderij een mooi plekje geven.

Verder zijn we met de Cito-toetsen gestart. We hebben een begin gemaakt met de Cito begrijpend lezen. Iedereen doet erg hard zijn best en we zijn al goed op weg. De komende twee weken gaan we verder met het maken van de Cito’s.

Afgelopen vrijdag is juf Tamara weer voor het eerst de ochtend in de klas geweest. Langzaam gaan we dit steeds verder uitbouwen. Juf Tamara is blij er weer te zijn.
Komende week is meester Mitch er op maandag en dinsdag en zal juf Tamara woensdag voor de klas staan. Donderdag en vrijdag zijn de kinderen vrij.

Geniet van jullie week!

GROEP 7

juf Lisan

We houden ons deze korte week bezig met de laatste spreekbeurten, de Cito-toetsen rekenen en werkwoord-spelling en de voorstelling.

Het huiswerk voor de komende week is dan ook oefenen voor onze voorstelling. Het lijkt mij een leuk idee om de voorstelling te plannen op mijn verjaardag (woensdag 12 juni). Of dit haalbaar is gaan we de komende week zien. Ik hou jullie op de hoogte.

Deze week vanwege Hemelvaart geen theebeurt. Volgende week zijn Hayden, Jip en Kyara aan de beurt.

Fijne week en een heerlijk Hemelvaartweekend!

GROEP 8

juf Manon

Groep 8 is deze week op kamp in Noordwijk! We hebben er ontzettend veel zin in. Woensdag a.s. verwachten we om 15.00 uur weer op school te zijn. Daarna kunnen de kinderen lekker genieten van een extra lang weekend.

Volgende week gaan we weer verder met het oefenen voor de musical. Dit doen we ZONDER script. Neem nog even de tijd om thuis te oefenen.

De klassendienst van volgende week: Hinde en Floor. Fijne week allemaal!