WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

HET WILGENTAKJE

AGENDA


Week 21, 22, 23- afnemen van de Cito toetsen
Woe. 22 mei – Studiedag, alle kinderen vrij
Do. 23 mei – Gr. 7 en 8 naar de Stopera
Ma. 27 mei t/m woe. 29 mei – Kamp gr. 8
Do. 30 mei en vrij. 31 – Hemelvaart, alle kinderen vrij
Di. 4 juni – MR vergadering
Ma. 10 juni – alle kinderen vrij, Pinksteren
Di. 11 juni – alle kinderen vrij, studiedag
Ma. 24 juni t/m do. 27 juni – de Wilgenhoek Avond4daagse

REGEL VAN DE WEEK:

Iedereen voelt zich het best, als niemand wordt gepest.

GOED GEDAAN

Vrienden

WILGENHOEK IN BEELD

Iedere week is Meester Fons een middag op school om met kinderen te werken aan Robotica. Deze week is er door verschillende groepjes hard gewerkt met Lego WeDo, programmeren in html en het bouwen van een heuse robot.

week 21 – 20 mei 2019

Herhaalde oproep!
Nieuwe leden gevraagd- van de OAC 

Aan de start van het jaar hebben wij op de ouderavond een filmpje kunnen zien over de activiteiten van de OAC. Even als opfrisser, wij organiseren onder andere: het sinterklaasfeest, kerstfestiviteiten, de avondvierdaagse, de kinderdisco, het voorjaarsontbijt en het versieren van de school in de seizoenen.

De OAC bestaat uit tien ouders die helpen met onder andere het organiseren van bovenstaande. Dit jaar gaan er vier leden stoppen. Wij zoeken dus nieuwe enthousiaste leden die het leuk vinden om deze leuke activiteiten samen te organiseren.

Wat kun je verwachten: wij vergaderen vijf tot zes keer per jaar op dinsdagavond. Buiten deze vergaderingen om zitten alle leden in een aantal subcommissies om deze activiteit verder uit te werken, deze uitwerking doen de leden zelf op een moment dat hun goed uitkomt. Verder kom je in contact met alle enthousiaste en gezellige ouders die betrokken zijn bij de school.

Mocht je je aan willen melden of meer willen weten mail dan naar: nathaliedesiree@hotmail.com

Wij hopen op veel enthousiaste reacties!

Van Klasbord naar Social Schools – van Danny

Komend schooljaar zullen we geen gebruik meer maken van Klasbord. We vinden de functionaliteit van Klasbord, het delen van foto’s en video’s, ook terug in Social Schools. Het heeft uiteraard onze voorkeur om alles onder te brengen in een platform.

Klasbord biedt op dit moment voor 4 euro de mogelijkheid aan om een abonnement te nemen waardoor het downloaden van foto’s makkelijker wordt. Zorg dus dat u daar geen gebruik van maakt.

NS kids vrij abonnement – van juf Marja en juf Antoinette

Wist u dat u uw kind t/m 11 jaar voor € 0,01 een vrij reizen abonnement kan aanschaffen! Met de bus krijgt uw kind ook 34% korting. Als uw kind al een OV kaart heeft kunt u het erop laten zetten en anders koopt u voor € 7,50 een vijf jaar geldige persoonlijke OV. Voor meer info kunt u op de NS site kijken.

In september gaan de kinderen van groepen 1, 2, en 3 weer met de trein naar de speeltuin. Kids NS vrij reizen scheelt weer geld voor de trein!

Sportdag- van juf Fanny en juf Mieke

Vrijdag 21 juni wordt de jaarlijkse sportdag gehouden voor de hele school. Hiervoor zoeken we 42 ouders (!!) om groepjes of een onderdeel te begeleiden. A.s. donderdag krijgt u hiervoor een mail waar u zich kunt opgeven. U kunt zich ook aanmelden bij de leerkracht van uw kind.

GROEP 1 GEEL

juf Someya, meester Mitch

Ook in groep geel zijn we gestart met ‘Rupsje Nooitgenoeg’.  We hebben het boek voorgelezen en een rups gemaakt van papier. Knippen op een lijn is nog best moeilijk voor sommige kinderen. Het zou fijn zijn om dit thuis af en toe ook eens te oefenen. Verder hebben we fruit gemaakt; een sinaasappel en een appel vullen we in met gescheurde stukjes papier. En we zijn ook nog een rupsje van klei aan het maken.

En donderdag hebben we  toneelspelletjes gedaan met juf Someya; zoals dieren nadoen, de vloer was lava dus daar mocht je niet op lopen. De kinderen deden heel enthousiast mee.

Maandag en donderdag is juf Someya in groep geel. Juf Pauline is er dinsdag.
Aanstaande woensdag is er een studiedag, dan zijn alle kinderen vrij.

GROEP 1/2 GROEN

juf Antoinette, juf Mieke

We hebben afgelopen week mooie vlinders geschilderd, rupsen geknutseld en bladzijden van het boek ‘Rupsje Nooitgenoeg’ gemaakt.

Meester Tim heeft dinsdag met kleine groepjes rond school een kleine foto-speurtocht gelopen. De kinderen moesten naar verschillen kijken van een oude foto en een huidige foto van school en het Elzenplein. Wat is er anders? Ze hebben ook naar beestjes gezocht. Welke beestjes leven er in de grond? En zo nog meer kleine opdrachtjes. De kinderen vonden dit erg leuk!

We hebben appels van groot naar klein gelegd en kinderen moesten groepjes maken van dezelfde maat appels. We hebben gekeken naar woorden in een zin.

We hebben ‘The very hungry caterpillar’ nog een keer gezien in een animatiefilmpje en de namen van fruit en eten in het Engels geoefend. We hebben ook een liedje geleerd op de melodie van Berend Botje: ‘1,2,3,4,5,6,7 waar is Rupsje Nooitgenoeg gebleven?’

Woensdag is studiedag, dan zijn alle kinderen vrij.

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

Rupsje Nooitgenoeg eet zich een weg door de dagen en wij spelen en werken ons een weg door het thema. Er wordt nog steeds flink geklust aan het boek.

Ondertussen oefenen we voor de muziek presentatie. We hebben u enkele weken geleden via Social Schools hierover geïnformeerd. Heeft u de datum (18 juni) al geblokt in de agenda’s?

We zijn deze week weer lekker in de zijtuin geweest, wat een fijne plek om te spelen!

Woensdag is studiedag, dan zijn alle kinderen vrij.

GROEP 3

juf Ruth, juf Marjan

We zijn afgelopen week begonnen met kern 10 van Veilig Leren Lezen. We hebben woorden geleerd met –ieuw, -eeuw en –uw, zoals in: kieuw, leeuw en schuw. Deze week gaan leren hoe we tweelettergrepige woorden met open lettergreep lezen. Dat zijn woorden als bomen en nagel. En we oefenen met het schrijven van woorden met de kleefletters l en r zoals: wolf en berg.

Met rekenen zijn we begonnen met de getallenlijn tot 100. Daarbij springen in sprongen van 10 over de lijn.

Ook zijn we gestart met ons project voor het Teylers Museum. De kinderen hebben in tweetallen een woord bedacht voor het leesplankje en zijn dat groot aan het uitbeelden. Deze week gaan we ermee verder. De kaartjes voor het museum waren blijven liggen, dus die komen deze week alsnog mee.

Woensdag is studiedag, dan zijn alle kinderen vrij.

We hebben de afgelopen week de tafels flink door elkaar geoefend en het gaat steeds beter, knap hoor! Met spelling starten we deze week met een nieuw blok en leren we de regel van lachen: in sommige woorden hoor je g, maar schrijf je ch. De woorden met ch moet je onthouden.

Met taal leren we woorden bij het thema ‘sprookjes’ en oefenen we met synoniemen. Door het mooie weer is het soms wat warmer in de klas en hebben de kinderen veel dorst. Een extra fles water mee naar school mag altijd!

Woensdag is studiedag, dan zijn alle kinderen vrij. Juf Annemieke staat de komende twee weken voor groep 4.

Klassendienst deze week zijn Stijn en Puck en volgende week zijn dat Mia en Teun. Wij sparen lege wijnflessen!!
Fijne week allemaal!

GROEP 5

juf Judith, juf Emma

In groep 5 zijn we bezig met het maken van een eigen leesplankje. Donderdag is de kunstenaar weer in de groep die de leerlingen helpt bij het maken van deze leesplankjes. De resultaten zijn erg leuk om te zien!

Groep 5 start deze week met de Cito van begrijpend lezen en rekenen, dus vroeg onder de wol, dan kunnen wij goed uitgerust starten. Afgelopen week hebben wij alle sommen herhaald dus dit gaat goed komen.
Komende woensdag 22 mei, is er studiedag vergeet dit niet.

Deze week houden Noor en Levi P. op donderdag,  en Levi H. en Saar op vrijdag hun spreekbeurt. Heel veel succes met oefenen deze week en wij kijken naar de spreekbeurten uit!
Klassendienst deze week: Lieve en Sylvester. Volgende week zijn dat: Amelie en Oscar.

GROEP 6

 juf Tamara

Groep 6 had deze week een echte ontwerpweek. Zowel voor het Teylers Museum als voor juf Evelien was het nodig eerst een ontwerp te maken. Schetsen, compositie veranderen, inschatten hoe het er met verf uitziet en grootte inschatten waren goede oefeningen. Het werkstuk voor het museum wordt een ouderwets leesplankje, gemaakt door leerlingen van groep 5 en 6. Juf Evelien geeft les in het ontwerpen met een ‘out of the box’ blik.

Met rekenen zijn we veel bezig geweest met combineren van verschillende soorten bewerkingen. Euro’s in combinatie met breuken, euro’s in een verhoudingstabel, cijferend aftrekken, vermenigvuldigen. Pittig soms… maar het lukte toch.

Binnenkort hebben we een muziekvoorstelling. Daarvoor oefenen we ook nog regelmatig.
Komende week staan in de klas: maandag en dinsdag Meester Mitch,  vrijdag juf Tamara.                                                                                        Woensdag is studiedag, dan zijn alle kinderen vrij.

Namens Juf Robin: een hele fijne week (die was ik vorige week vergeten..) En natuurlijk ook van juf Annemieke en juf Tamara.

GROEP 7

juf Lisan

Wat was de kijkmiddag een succes!Ik zag een hoop trotse ouders en leerlingen!

Deze week is een drukke week. Maandag is juf Jet er, zij heeft stageweek. Dinsdag starten we met de Cito’s en krijgen we een workshop dans van het Nationaal Opera en Ballet om ons voor te bereiden op de voorstelling van donderdag.
Woensdag zijn de kinderen vrij, dan hebben wij een studiedag.
Donderdag gaan we in de middag naar ‘het Zwanenmeer’ in Amsterdam. We vertrekken om 12.15 met de bus. Iedereen eet dus op school. Om 16.30 uur zijn we weer terug op school.
Vrijdag hebben we gym en zwemmen en is de theebeurt voor Felix, Bindy en Eline.

Voor de Cito’s graag op tijd naar bed en een waterfles op tafel.
Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

Deze week krijgt groep 8 het laatste schoolrapport mee naar huis. Het rapport hoeft niet meer terug naar school.

Morgenochtend krijgen we een workshop dans van het Nationaal Opera en Ballet om ons voor te bereiden op de voorstelling ‘Het Zwanenmeer’ van aanstaande donderdag. Makkelijk zittende kleding is aan te raden. Donderdag blijven alle kinderen over omdat we om 12.15 uur met de bus richting Amsterdam gaan. We zijn om 16.30 uur weer terug op school.

Woensdag a.s. zijn de kinderen vrij in verband met een studiedag.

Deze week krijgen de kinderen hun kampboekje mee naar huis. In dit boekje staat belangrijke informatie over het schoolkamp. De kinderen worden op maandag 27 mei om 8.20 uur op school verwacht. Om 8.45 uur worden de tassen ingeladen en daarna vertrekken we op de fiets naar Noordwijk. We verwachten op woensdag 29 mei om 15.00 uur weer op school te zijn. De kinderen zijn daarna lekker een paar dagen vrij zodat ze kunnen uitrusten.

De klassendienst van deze week: Kian en Levien. Fijne week allemaal!