WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

HET WILGENTAKJE

AGENDA


Di. 7 mei – workshop ‘Growt- Fixed mindset’
Di. 7 mei – MR vergadering
Di. 7 mei – OAC vergadering
Wo. 22 mei – Studiedag, alle kinderen vrij
Ma. 27 – 30 mei Kamp groep 8
Do. 30 mei – Hemelvaart
Vr. 31 mei – Vrije dag
Di. 11 juni – Studiedag

week 19 – 6 mei 2019

Informatie avond4daagse – van de OAC 

Lees hier alle informatie over de aanstaande avond4daagse!

Laatste kans! Meld je vandaag nog aan.
Di. 7 mei workshop fixed & growt mindset – via Danny

We gaan met het team, onder leiding van Jolijt Voerman, inzoomen op het geven van effectieve feedback aan kinderen. Zeker nu we meer thematisch werken en we kinderen meer begeleiden bij hun leerproces is het geven van goede tips en feedback erg belangrijk. We zijn namelijk als mens nogal geneigd om kinderen te kant op te sturen waarvan wij denken (of geleerd hebben) hoe het hoort of wat goed is..

Tijdens de workshop gaat Jolijt in op wat een growth en fixed mindset inhoudt en welk effect beide mindsets hebben op het (leer)gedrag van kinderen. U leert hoe u een growth mindset kunnen aanleren bij kinderen. Bij het aanleren van een growth mindset hoort ook groeitaal. Wat zeg je dan precies tegen de kinderen?

De teamleden doen dit dinsdagmiddag 7 mei. Omdat ik heb ervaren dat dit zowel voor leerkrachten als ouders leuk is om te horen en mooie inzichten kan geven heb ik Jolijt gevraagd of ze ook voor ouders een workshop kan verzorgen. Die zal ook 7 mei plaatsvinden van 14.00 – 15.00 uur.

Mail Danny (danny.bark@obsdewilgenhoek.nl) en reserveer een plekje!

Voorjaarsontbijt – van de OAC en groep 8

De donderdagochtend voor de meivakantie heeft groep 8 het voorjaarsontbijt georganiseerd. Zoals u wellicht op klasbord heeft kunnen zien is dat een groot succes geworden. We zijn trots op onze groep 8’ers die hier veel tijd en denkwerk in hebben zitten en het toch maar hebben geflikt. Een mooi proces waar de kinderen veel van leren. Ook natuurlijk dank aan de ouders die dit georganiseerd en begeleid hebben! Mooi tradities houden we in ere dus…volgend jaar weer!