WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

HET WILGENTAKJE

AGENDAWoensdag 18 april

Wilgencafe: How2talk2kids
Vrijdag 20 april
Koningsspelen (Workshops)
Maandag 23 tot 25 april
Kamp groep 8
Donderdag 26 april
Studiedag, alle leerlingen vrij
Vrijdag 27 april
Koningsdag, alle leerlingen vrij
Week 18 en 19
Meivakantie

REGEL VAN DE WEEK


Wees netjes en ruim je rommel op, een nette school is top.

WILGENHOEK IN BEELD

Joepie! Het wordt lente! We kunnen weer heerlijk in de zijtuin spelen. 

week 16 – 16 april 2018

Koningsspelen – via juf Fanny (gymdocent)

De Wilgenhoek doet, net als bijna alle scholen, op 20 april mee aan de Koningspelen. We vullen dat echter wel op onze eigen wijze in. Het gesponsorde ontbijt laten we voor wat het is, we hebben dat met het voorjaarsontbijt op een veel fijnere manier al vormgegeven. Een sportdag voor de gehele school plannen we later in het jaar in. Wij geven er de voorkeur aan de atletiekbaan te gebruiken voor onze sportdag en die is tijdens de Koningsspelen niet beschikbaar.

Wat doen we dan wel? De kleuters doen leuke oud-Hollandse spelletjes op het plein, de groepen 6 en 7 gaan ‘ Koningszwemmen’  in de Planeet en de overige groepen krijgen een workshop Kung Fu van Wu Daei  aangeboden. Als kinderen met een oranje tintje gekleed naar school willen komen vinden we dat natuurlijk extra leuk!

Het Wilgenkoor – Van de directie

De leerlingen uit groep 4, 5, 6 en 7 kunnen zich deze week bij juf Pauline opgeven om mee te doen aan het Wilgenkoor. Een  initiatief waarmee we kinderen die het leuk vinden om te zingen in een koor de kans willen geven! Als school met cultuur hoog in het vaandel is een koor natuurlijk een must!

Op 6 dinsdagmiddagen van 14.15 tot 15.00 uur doen de kinderen allerlei zangspelletjes en leren verschillende ze leuke liedjes. Op 4 juli geven jullie een spetterend optreden tijdens de afsluiting van het cultuurproject! Juf Susan (muziekdocent) zal de lessen verzorgen.

Docent Engels -van de directie

Engels geven we van groep 1 t/m 8 en vullen we op een zo goed mogelijke manier in. We hebben gekozen voor een methode waar veel Engelse luistervaardigheid wordt geoefend (via beeld en geluid) maar we zijn ons bewust dat een ‘native speaker’ deze lessen nog beter zou kunnen geven. Daarom willen we verkennen of er iemand te vinden is die oorspronkelijk Engels spreekt en daarbij ook de didactische vaardigheid bezit om lessen in het basisonderwijs te geven. Mocht u iemand kennen of een gouden tip hebben dan hoort Danny het graag!

Sportdag -van juf Fanny, juf Mieke en juf Cindy

Vrijdag 29 juni van 8.30 tot 12.15 uur hebben we de jaarlijkse sportdag voor de hele school. Deze week krijgt u een Digiduif, waarin u zich kunt opgeven als hulpouder. Ook kunt u zich bij de leerkracht opgeven. We hebben veel ouders nodig, dus geef je op om er een sportieve gezellige dag van te maken!!
 

GROEP 1 GEEL

juf Meta, meester Mitch

We zijn de afgelopen week begonnen met de werklessen. Dit ging heel goed! Zelfs de nieuwe kinderen deden goed mee of mochten met de andere kinderen meekijken. Dit keer hadden we een kasteel prikken en plakken bij de werkles. De meeste kinderen vonden het prikken heerlijk om te doen. De kastelen mogen de kinderen zelf versieren en daar gaan we deze week mee verder. Vandaag was de laatste werkles. Deze week gaan we weer verder met nieuwe werkjes zoals zandkastelen maken, bouwen met kleine blokjes en mozaïek voorbeelden namaken. Voor koningsdag maken we een mooie muts, waarbij we gaan oefenen met vouwen. Naast de werklessen zijn we ook hard aan de werk voor Moederdag – maar wat? Dat is nog een verrassing.

Vrijdag hebben we heerlijk gewerkt met scheerschuim. Hier genieten alle kinderen van. Vol overtuiging werden er kronen en kantelen getekend.

A.s. vrijdag doen we op school ook mee met de Koningsspelen. Er worden spelletjes op het voorplein gedaan, gewoon onder schooltijd. Het is leuk als de kinderen oranje kleding, pet of sjaaltje aan hebben.

Op woensdag worden de kinderen door de ouders vaak nog geholpen met omkleden voor de gym. Na de meivakantie willen we hiermee gaan stoppen. De meeste kinderen zijn nu gewend en kunnen het aan- en uitkleden zelf doen.

GROEP 1/2 GROEN

juf Antoinette, juf Mieke

We hebben in de werkles kastelen geknutseld met een ophaalbrug. Groep 2 heeft bij juf Jeanette ridders en prinsessen gemaakt en groep 1 bij juf Jacobine.

We hebben geluisterd naar een verhaaltje over een doof kindje. Finn heeft laten zien welke woorden hij al kent in gebarentaal.

Met Engels hebben we: “Big and little” geleerd. The whale is big, the ant is little.

We hebben het liedje over de Koningsspelen 2018 gezongen en gedanst.

Deze week oefenen we nog even goed voor de voorstelling van a.s. donderdag 14.45 uur.

A.s. vrijdag doen we op school ook mee met de Koningsspelen. Er worden spelletjes op het voorplein gedaan, gewoon onder schooltijd. Het is leuk als de kinderen oranje kleding, pet of sjaaltje aan hebben.

GROEP 1/2 BLAUW

juf Ruth, meester Mitch

We hebben het afgelopen week gehad over wie er nu op het kasteel wonen en hoe een ridder er nou eigenlijk uit ziet. Hoe krijgt hij dat harnas aan? En we hebben schilden/familiewapens bekeken. De kinderen zijn bezig om zelf ook schilden te maken.

Deze week gaan we verder met de mensen op het kasteel. We hebben ook spelletjes met de letter ‘r’ gedaan. Kinderen mogen dingen voor de lettermuur meenemen die met de ‘r’ beginnen.

Morgen is er weer muziekles van juf Rozemarijn en ’s middags heeft groep 2 gymles van juf Fanny. Graag willen wij nog wat eierdozen voor 6 eieren. We hebben er nog niet voor elk kind één.

A.s. vrijdag doen we op school ook mee met de Koningsspelen. Er worden spelletjes op het voorplein gedaan, gewoon onder schooltijd. Het is leuk als de kinderen oranje kleding, pet of sjaaltje aanhebben.

GROEP 3

juf Cindy, juf Marjan

Wat hebben we een gezellige creatieve groep! Na onze mooie kuikens van papier-maché maakten we nu super mooie vrolijke vogels op een tak. Ze hangen in de klas, maar ook in de gang bij de trap en bij de bovenbouw! Juf is supertrots. Nu zijn we bezig met het maken van (fantasie)dieren van pompons. Dit vinden de kinderen zo leuk, dat er al een heleboel kinderen met hun tweede pompon bezig zijn of zelfs thuis pompons aan het maken zijn, leuk!!

Natuurlijk wordt er tussendoor ook nog wel eens gewerkt ;-). Zo gaan we deze week werken met samengestelde woorden en tweelettergrepige woorden. Met rekenen beginnen we aan een nieuw werkboek en gaat het de komende tijd vooral over het goed schrijven van de getallen t/m 100 (de regel = wat je eerst hoort, staat achter). En eerlijk delen: als je 12 snoepjes hebt en er zijn 3 kindjes, hoeveel krijgt iedereen er dan? Dit is beide soms nog lastig. Ook hebben we het over hoe lang dingen duren: als we om 2 uur naar een pretpark gaan en we komen er om 6 uur weer uit, hoe lang ben je er dan geweest? Dit leren we met doortellen. Thuis oefenen is altijd goed!

De kanjers van de week zijn: Lizzy & Stijn!

GROEP 4

juf Eva, juf Judith

Vandaag zijn we naar de Toneelschuur geweest. Top was het! Alle (groot) ouders bedankt voor het rijden.

Met engels hebben we het over furniture gehad. Met geschiedenis zijn we begonnen over de Romeinen. Misschien vind je het leuk om er iets over mee te nemen naar school. Dat vinden we heel leuk, want dan kunnen we het bespreken in de klas. Bij taal hebben we het gehad over: verkleinwoorden, lidwoorden en zelfstandige naamwoorden. Spelling: specht, zwarte mieren, gebak, meeuw en de nieuwe regel is pauw. En voor de moeders: denk erom dat er weer Moederdag cadeautjes liggen in de klas. J

Klassendienst: Jelmer en Noah. Volgende week zijn Saar en Anne aan de beurt. Fijne week!

GROEP 5

juf Ciska, juf Annemieke, juf Simone

Vandaag hebben alle kinderen de samenvatting van aardrijkskunde mee gekregen. De toets is maandag 23 april. Dit is de laatste toets voor de vakantie!

Fijn om te merken dat de kinderen zo flink kunnen werken. We hebben zowel donderdag als vrijdag veel aandacht besteed aan de weektaak. Wat staat erin, hoe plan je dat, en hoe zorg je ervoor dat het vrijdag af is. Natuurlijk zijn er kinderen die dat niet helemaal lukt maar dat is geen probleem. Juf Ciska was deze week afwezig maar is niet helemaal weg hoor. Volgende week komt ze ons helpen op donderdag.

Het nieuwe thema van natuur gaat over eten. Waarom moet je eten, lekker en gezond eten en wat eten de dieren. Altijd een thema dat kinderen aanspreekt. Als afsluiter hebben we vrijdag de Koningsspelen. Wij krijgen een clinic kung fu. Dat doen we buiten. Neem je gymspullen dus mee of kom in trainingspak. Het wordt een fijne week.

Klassendienst zijn Martijn en Dionne.

GROEP 6

juf Robin, juf Liesbeth

Wat fijn dat de afgelopen week de tuintjes er beter bij lagen! U heeft weer kunnen meegenieten via Klasbord.
Deze week zijn we gestart met een nieuw reken hoofdstuk. De onderwerpen die dit hoofdstuk centraal staan zijn plus en min tot 10.000, het werken met een verhoudingstabel, het rekenen met liters en we gaan weer een stapje verder met de breuken. Leuk!

A.s. woensdag vindt ons uitje naar het Teylers museum plaats, waar we o.a. onze mooie kunstwerken zullen gaan bewonderen. We worden om 10.00 uur in het museum verwacht. Fijn als alle hulpouders om 9.30 uur op school zijn, zodat we op tijd kunnen vertrekken. Het makkelijkst is, voor de ouders die mee naar binnen gaan, om te parkeren in parkeergarage de Appelaar. De parkeerkosten kunnen door school worden vergoed. Parkeerbonnetje is dan wel noodzakelijk! Inleveren kan bij Robin. De rondleiding door het museum duurt tot 11.00 uur, dus we zijn ruim op tijd weer terug op school.

En alsof dit nog niet leuk genoeg is, gaan we a.s. vrijdag tijdens de Koningsspelen ook nog een uurtje zwemmen in zwembad De Planeet, samen met groep 7. Neem vrijdag dus je zwemspullen mee naar school!
Juf Liesbeth was vanwege een kleine medische ingreep vandaag niet op school. Ook morgen zal meester Mitch haar nog vervangen. Woensdag is juf Robin weer aanwezig. Klassendienst deze week: Bindy en Jip. Volgende week: Eline en Lucas. Fijne week allemaal

GROEP 7

juf Lisan, juf Sanne

Een aantal kinderen zijn begonnen met afzwemmen, vrijdag na de vakantie is het officiële gedeelte. Het was heel leuk om te zien hoe ze door het gat zwommen. De foto’s staan op klasbord.

Deze week is een rustige week. Vrijdag zijn de Koningsspelen. Wij gaan zwemmen met groep 6. Volgende week is Lisan met groep 8 op kamp. Sanne is er op maandag en op dinsdag en op woensdag zal er een vervanger zijn. Donderdag 26 april is een studiedag en dan is het vakantie. Het huiswerk voor 16 mei is het oefenen van de tafels. Iedereen kent de tafels wel maar ze zouden wat meer geautomatiseerd kunnen worden. Op internet zijn diverse oefensites, maar oefenen tijdens bijv. het avond eten kan natuurlijk ook.

Na de vakantie wordt het huiswerk weer op maandag opgegeven.

We hebben nog niet van iedereen de brief voor de stages teruggekregen. We zouden die voor de inventarisatie wel van iedereen terug willen. We hebben inmiddels wel een paar formulieren terug met of een leuke stage plek of een ander leuk idee betreffende het cultuurproject!

Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

Morgen en woensdag maken de kinderen van groep 8 de (IEP)eindtoets. Succes allemaal! De kinderen mogen een flesje water mee naar school nemen.

Vrijdag a.s. zijn de Koningsspelen. Groep 8 gaat een clinic kung fu doen en daarna gaan ze de kleuters helpen met verschillende activiteiten.

Maandag is het eindelijk zover: ons schoolkamp naar Noordwijk! Alle kinderen worden tussen 8.20 uur en 8.30 uur in de klas verwacht zónder hun bagage. De bagage blijft buiten staan en wordt om 8.45 uur door de kinderen ingeladen in het busje.

Rond 9.00 uur vertrekken we op de fiets naar Noordwijk, waar we drie dagen zullen blijven. Belangrijk voor de eerste dag is dat alle kinderen verplicht een rugzak mee moeten nemen met daarin een tussendoortje en een lunchpakketje voor de eerste dag. Voldoende drinken is ook belangrijk. Op de fiets verbrand je snel. Neem daarom een fles zonnebrand mee in je tas of smeer je thuis goed in. Het is belangrijk dat de fiets van uw kind harde banden, goede remmen, een goed slot en een werkend voor- en achterlicht heeft. Een bandenplaksetje is geen overbodige luxe. We verwachten op woensdag 25 april rond 15.00 uur weer op school te zijn. Daarna kunnen de kinderen heerlijk genieten van een welverdiende vakantie.

Ik heb nog niet alle rapporten ontvangen. Graag deze week mee naar school nemen.

Deze week is er geen huiswerk i.v.m. met de audities, de IEP en de Koningsspelen. Fijne week allemaal!