WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

HET WILGENTAKJE

AGENDA


Don. 18 april – Voorjaarsontbijt
Vrij. 19 april – Goede Vrijdag, gewoon naar school
Vrij. 19 april – groep 1-2 Spelletjes met Sportfever/Oud-Hollands spel circuit.
Za. 20 april t/m zo. 5 mei – Vakantie
Di 7 mei – workshop ‘Growt- Fixed mindset’

REGEL VAN DE WEEK:


Wees netjes en ruim je rommel op, een nette school is top!

GOED GEDAAN

Jezelf de baas

WILGENHOEK IN BEELD

Afgelopen vrijdag hadden de kinderen van groep 3 t/m 8 een tafeltennisclinic van MJ Tafeltennis in het kader van de Koningsspelen. We kiezen ieder jaar voor de kennismaking met een onbekende sport. Zo hebben de kinderen vorig jaar kennis gemaakt met Kung Fu. Wat was iedereen enthousiast!

week 16 – 15 april 2019

Voorjaarsontbijt en opruimen- van de OAC en groep 8

Donderdagochtend is het voorjaarsontbijt. De leerlingen van groep 8 zijn al een paar weken bezig met de organisatie samen met Sitah en Ingrid van de OAC. Ze regelen helemaal zelf het ontbijt voor de lagere groepen, wat een heel leerzaam proces is.

De kinderen mogen in pyjama naar school komen. Vergeet niet om ook gewone kleding mee te nemen in een extra tas. Het is handig als de kinderen woensdag een bord, bestek en een beker voorzien van naam meenemen (s.v.p. in een aparte plastic tas of zak).

Donderdagavond is het opruimen van de voorjaarsversiering  om 19.30 uur.  Iedereen alvast bedankt voor alle hulp.

Aankondiging; di. 7 mei workshop fixed & growt mindset – van Danny

We gaan met het team, onder leiding van Jolijt Voerman, inzoomen op het geven van effectieve feedback aan kinderen. Zeker nu we meer thematisch werken en we kinderen meer begeleiden bij hun leerproces is het geven van goede tips en feedback erg belangrijk. We zijn namelijk als mens nogal geneigd om kinderen te kant op te sturen waarvan wij denken (of geleerd hebben) hoe het hoort of wat goed is..

Tijdens de workshop gaat Jolijt in op wat een growth en fixed mindset inhoudt en welk effect beide mindsets hebben op het (leer)gedrag van kinderen. U leert hoe u een growth mindset kunnen aanleren bij kinderen. Bij het aanleren van een growth mindset hoort ook groeitaal. Wat zeg je dan precies tegen de kinderen?

De teamleden doen dit dinsdagmiddag 7 mei. Omdat ik heb ervaren dat dit zowel voor leerkrachten als ouders leuk is om te horen en mooie inzichten kan geven heb ik Jolijt gevraagd of ze ook voor ouders een workshop kan verzorgen. Die zal ook 7 mei plaatsvinden van 14.00 – 15.00 uur.

Mail Danny (danny.bark@obsdewilgenhoek.nl) en reserveer een plekje!

Gevraagd – van juf Pauline

  • Plastic dopjes, kurken en knopen.

Koningsspelen groep 1 en 2 – van het team

Groep 1 en 2 krijgen op vrijdag 19 april een spelletjes-clinic van Sportfever. En zij zullen met de eigen leerkracht gezellig Oud-Hollandse spelletjes gaan doen.Komen jullie gezellig in het oranje??

GROEP 1 GEEL

juf Someya, meester Mitch

Wat een heerlijke week hebben we gehad! Afgelopen woensdag hebben we (helaas) ons dino-thema afgesloten. Dat deden we met een voorstelling van groep groen in de speelzaal. Aansluitend waren jullie uitgenodigd om in de klas te komen bewonderen wat uw kind allemaal heeft gemaakt en geleerd. Wat fijn dat de opkomst zo groot was. Ik begrijp dat door Social Schools en Klasbord de afgelopen week hierover lichte verwarring is ontstaan. Ik streef ernaar om de communicatie met u zo goed en duidelijk mogelijk te houden, zo blijven de lijntjes tussen ons kort.

Deze week is alweer de laatste week voor de vakantie, maar dat betekent niet dat we een weekje achterover gaan leunen. Er staan deze week nog leuke dingen op het programma. Op donderdagochtend is  het voorjaarsontbijt. Helemaal georganiseerd dóór de kinderen van groep 8 vóór ons. De kinderen mogen dan lekker in hun pyjama naar school komen, dit doen wij als leerkrachten ook! Wel graag de gewone kleding in een tas meegeven, zodat de kinderen zich kunnen omkleden na het ontbijt. Op vrijdag hebben wij onze eigen kleuterkoningsspelen! Kom je gezellig in het oranje?

Na de afsluiting van het thema zijn nog veel werkjes die mee naar huis mogen. Graag deze week een plastic tas voorzien van naam bij een van ons inleveren, dan kunnen wij de werkjes aan uw kind mee naar huis geven.

Fijne week en alvast een fijne vakantie! Tot 6 mei allemaal!

GROEP 1/2 GROEN

juf Antoinette, juf Mieke

We hebben het thema ‘dinosauriërs’ afgesloten met een leuke voorstelling, er staan al veel foto’s en video’s op Klasbord.
We hebben een stukje gekeken van de film Fantasia, over het ontstaan van de wereld en de dino’s.

Deze week richten we ons op Pasen, de kinderen mogen iets meenemen met een ‘P’.

Donderdagochtend is het voorjaarsontbijt. De kinderen mogen in pyjama naar school, geef ook gewone kleding mee in een extra tas. Het is handig als de kinderen woensdag een bord, bestek en een beker meenemen in een tas met overal de naam erop.

Met Engels hebben we geoefend met: on, under, next to, behind en in front of.

‘Goed gedaan’ gaat over jezelf troosten als papa of mama er niet is. Wat zou hij of zij tegen je zeggen als je bang bent of verdrietig?

A.s. vrijdag (Goede Vrijdag) doen wij mee met de Koningsspelen. De kinderen mogen in oranje kleding naar school en wie wil krijgt een geschminkt vlaggetje van juf. We doen van 8.45 tot 9.45 spelletjes op school. Welke ouders vinden het leuk om een uurtje te komen helpen? 2 of 3 is genoeg.
Alvast een fijne vakantie daarna!

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

Het thema dino’s is afgesloten. We kijken terug op een heel leuk thema. Wat zag de klas er mooi uit en wat zijn we met elkaar veel te weten gekomen. De opkomst op de kijkmiddag was groot.

We hebben van Liva kikkerdril gekregen, dit zijn al kikkervisjes zijn geworden. De meeste zijn weer terug naar de sloot maar enkele bewaren we nog in de klas, om de groei te volgen. In de vakantie logeren ze bij juf Meta. Na de vakantie volgen we nog de kikkervisjes maar gaan we ook van start met een nieuw thema; “Rupsje nooit genoeg”.

Donderdag is er voorjaarsontbijt dit wordt door groep 8 georganiseerd {alvast bedankt groep 8). Iedereen mag in zijn pyjama op school komen, wel graag gewone kleren mee in een extra tasje.
Het is handig als de kinderen woensdag een bord, bestek en een beker meenemen in een aparte tas. Graag overal de naam op!!

Vrijdag (goede vrijdag) doen wij mee met de Koningsspelen. De kinderen mogen in oranje kleding naar school en wie wil krijgt een geschminkt vlaggetje van juf. We doen van 10.30 – 11.30 spelletjes op school. De ene helft van de groep heeft een sportclinic georganiseerd door Sport Fever en met de andere helft doen we oud Hollandse spelletjes in de gymzaal. Na een half uur gaan we wisselen. Welke ouders vinden het leuk om een uurtje te komen helpen? Graag woensdag doorgeven.
Alvast een fijne vakantie en lekker uitrusten.

GROEP 3

juf Ruth, juf Marjan

We hebben afgelopen week het thema Piraten afgerond. Leuk om te zien dat er zoveel enthousiaste ouders kwamen kijken in de klas en de kinderen vertelden hoe hard ze gewerkt hebben over piraten. We hebben vrijdag een super leuke tafeltennis clinic gehad.

Deze week is het alweer de laatste week voor de vakantie. Donderdag hebben we het voorjaarsontbijt op school. Graag bord, beker en bestek al woensdag mee naar school nemen. En de kinderen mogen donderdag in hun pyjama naar school komen (gewone kleding graag in de tas meegeven).

Deze week gaan we met taal oefenen met woorden met aai (haai), ooi (hooi) en oei (roei). Een lastige categorie, vooral met spellen. Dus daar gaan we hard mee aan de slag.

Dan wens ik verder iedereen nog een fijne vakantie!

Het laatste weekje voor de vakantie.
We hebben nog een dans geoefend voor de Koningsspelen en een tennistafel clinic gevolgd. Het was een heel fijne week!

Donderdag 18 april hebben we een voorjaarsontbijt op school. Dat wordt door groep 8 georganiseerd. Uw kind hoeft dan alleen een tussendoortje mee (en lunch natuurlijk als je overblijft). Het thema Piraten gaan we woensdag echt afsluiten. Dat is ook de laatste dag dat de ouders in de klas mogen komen kijken. Daarna gaat alles mee naar huis.

We sluiten ook het blok van rekenen af met een toets en wat herhalingen. Na de vakantie gaan we weer in tempo verder.

Dinsdag 7 mei gaan we knutselen voor de tentoonstelling van het Teylers Museum. We zoeken creatieve ouders die ons die middag een uurtje komen helpen! Graag aanmelden bij juf Simone: simone.de.vries@obsdewilgenhoek.nl.
Vast voor in de agenda: 18 juni 09:00 uurmuziekpresentatie in de speelzaal!

Een berichtje van juf Eva: Wat zijn jullie een kanjers! Jullie hebben weer een periode met wat wisselingen maar jullie blijven gewoon dat leuke groepje! Het is altijd een feest om bij jullie te komen invallen! Donderdag ben ik er weer en ik wil graag dat jullie een kammetje meenemen voor een opdracht (gewoon klein kammetje).

Komende week zijn klassendienst Ecrin en Lars. Fijne vakantie allemaal!

GROEP 5

juf Judith, juf Emma

Vrijdag hadden we een leuke clinic tafeltennis. We vonden het allemaal leuk om te doen.

Huiswerk van deze week was een artikel uit de krant halen of andere media. Hier hebben we vandaag uitgebreid over gesproken in groepjes.

We hebben na deze week de laatste ‘Toffe peer’ in het zonnetje gezet. Kinderen zijn lekker bezig met de boekenhoek. Het project is nog steeds niet door een paar kinderen beëindigd. Het is ook zo leuk om hiermee bezig te zijn.

Donderdag aanstaande hebben we voorjaarsontbijt. Bord, beker en bestek graag woensdag al meenemen naar school. Alle kinderen mogen in pyjama op school komen.

De laatste week voor de vakantie. Twee weken lekker even helemaal niets. Geniet er lekker van. Op naar het laatste blok van het schooljaar.

Klassendienst: Noah en Mia. Direct na de vakantie zijn Saar en Fabian aan de beurt voor de klassendienst.

GROEP 6

 juf Tamara

Met drie juffen in één week is het soms best schakelen, maar wat doen de kanjers van groep 6 dit goed! De boekbesprekingen zijn in volle gang en ook aan de werkstukken wordt hard gewerkt.  Zoals u wellicht al weet, is de bedoeling dat de kinderen het werkstuk thuis gaan uittypen en helemaal af maken. Vrijdag krijgen de kinderen de spullen mee naar huis, zodat ze op maandag 13 mei een prachtig werkstuk weer bij juf kunnen inleveren.

Vorige week zijn we voor het eerst naar de schooltuinen geweest. Wat fijn dat er al zoveel ouders zich hebben opgegeven om een keer te helpen! Alleen voor de maand juni zijn we nog driftig op zoek…
Belangrijk is dat de kinderen naast kaplaarzen (of oude schoenen) ook wekelijks een bakje en plastic tas meenemen, zeker wanneer het oogsttijd is. Daar kunt uw kind vast meer over vertellen!

Deze laatste week voor de vakantie wordt er nog hard gewerkt aan de rekentoets, maar hebben we ook een heel leuke activiteit op het programma staan; het voorjaarsontbijt op donderdag! Alle kinderen mogen in pyjama op school komen en thuis ontbijten is niet nodig. Graag wel kleding meenemen, want in je pyjama naar de schooltuinen is niet ideaal 😉 Denk ook even aan het meenemen van bord, beker en bestek.

Voor nu alvast een fijne vakantie gewenst en hopen op (weer) heerlijk weer!

GROEP 7

juf Lisan

De data voor de spreekbeurten zijn bekend. Vanaf 6 tot 24 mei staan alle kinderen ingepland. Iedereen moet een usb-stick meenemen zodat het werkstuk digitaal mee naar huis genomen kan worden. De meeste kinderen zijn klaar met hun werkstuk, maar een aantal moeten het thuis nog even afmaken. Ook hier is natuurlijk een usb-stick voor nodig.

De planning van deze week is weer druk, maar gezellig. Woensdag gaan we op de fiets naar de stad voor een wandeling in het thema van de Tweede Wereldoorlog (hier hebben we inmiddels genoeg ouders voor).

Donderdag hebben we het voorjaarsontbijt dat georganiseerd wordt door de kinderen van groep 8 (volgend jaar mag onze klas het doen!). Hiervoor moeten de kinderen van huis een bordje, een beker en bestek in een tas meenemen.

In de middag is het fietsexamen, begeleiders kunnen zich bij Lisan melden. Let op: we eten tussen de middag allemaal op school, omdat we ’s middags om 13.00 uur het verkeersexamen hebben.

Vrijdag hebben we gym, thee en spelletjes. De thee wordt door Tycho, Flinn en Faerzan geregeld. En dan twee heerlijke weken vakantie. Fijne vakantie allemaal!!

GROEP 8

juf Manon

De audities zijn achter de rug en alle kinderen hebben een rol waar ze blij mee zijn! Fijn! Bedankt juf Lisan en juf Marja!

Afgelopen vrijdag hebben we een clinic tafeltennis gedaan. Het was heel erg leuk! Filmpjes staan op Klasbord.

Nog één weekje en dan is het vakantie. Het wordt een drukke week voor groep 8. De IEP-toets wordt op dinsdag en woensdag afgenomen en duurt de hele ochtend. De uitslag verwacht ik na de meivakantie. Als er sprake is van een heroverweging, dan neem ik contact met u op. De uitslag krijgen de kinderen in een gesloten envelop mee naar huis. Ook krijgen de kinderen van groep 8 na de meivakantie hun rapport mee naar huis. Dit is het laatste rapport in groep 8. Er zijn geen gesprekken meer.

Op dinsdagmiddag komt oud klasgenootje Nessa gezellig langs.
Op donderdag worden de kinderen om 7.30 uur op school verwacht in pyjama en met de boodschappen voor het voorjaarsontbijt. Nemen jullie een bord, beker en bestek voorzien van naam mee in een tas? Ook je gewone kleding meenemen is handig.

Let op: op donderdag eten alle kinderen tussen de middag een broodje op school, omdat we in de middag het verkeersexamen hebben. Om 13.00 uur worden we in Bloemendaal verwacht op het Blekersveld. Het zou fijn zijn als er twee ouders met ons mee gaan om te begeleiden. Graag even contact met mij opnemen.

Op vrijdag gaan we gewoon naar school en hebben we ook weer een ‘normale’ gymles.
De kinderen hebben deze week geen huiswerk door de drukte rondom het voorjaarsontbijt.

De klassendienst van deze week: Bas en Magali. Na de vakantie: Hannah en Frederieke. Fijne vakantie allemaal!