WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

HET WILGENTAKJE

AGENDA

Week 13, 14 en 15 – 4xWijzer, Thema ‘Gevaar’

Woe. 3 april – Mad Science op school, groep 3 t/m 8

Vrij. 12 april – Koningspelen, tafeltennisclinics, groep 3 t/m 8

Vrij. 19 april – Koningspelen deel 2, Spelletjes met Sportfever, gr. 1-2

Do. 18 april – Voorjaarsontbijt

Vrij. 19 april – Goede Vrijdag. Let op, we zijn dit jaar niet vrij!

Ma. 22 april t/m 5 mei – Meivakantie


REGEL VAN DE WEEK:


Er is er maar één die praat, zodat luisteren beter gaat.

GOOED GEDAAN
Kiezen.

WILGENHOEK IN BEELD

De meiden van groep 7 en 8 hebben afgelopen week gevoetbald. Ze hebben super hun best gedaan maar helaas niet gewonnen.

week 14 – 1 april 2019

De Wilgenhoek bakt – van Josephine en Lucas

Afgelopen woensdag hebben de bakkers van de Wilgenhoek hun best gedaan om gevaarlijke en lekkere cupcakes te maken.

De winnaars zijn:
Groep 4 – Ona
Groep 5 – Fabian
Groep 6 – Louise
Groep 7 – Josephine
Groep 8 – Madeleine

Keniaanse dansvoorstelling op school!  – van Danny en Lisan

Op vrijdag 5 april komt de Keniaanse dans- en acrobatiekgroep Tarumbeta workshops en een optreden geven op school. Danny en Lisan hebben ze gezien in Kenia en waren onder de indruk. Nu maken ze een rondtoer langs allerlei scholen in Nederland en komen ook op Wilgenhoek langs!

We vinden het leuk het spektakel ook met u te delen en nodigen u uit om te komen kijken op het plein.  De voorstelling start op het plein rond 11. 00 a 11.15 uur! kunnen wel stellen dat ze gevaarlijke toeren uithalen, dus daarmee maken we toch nog de koppeling aan ons thema ‘Gevaar’.

Drie aanvullende mededelingen:
– De kinderen gaan na de voorstelling nog even terug de klas in maar zullen daarna met mooie verhalen het weekend ingaan!
– Mocht het slecht weer worden wijken we uit naar de zaal en kunnen we helaas geen ouders verwelkomen, dan wordt het te druk.
– De artiesten verkopen ook nog wat curiosa, dus mocht u interesse hebben in iets van ver (tasjes/kettinkjes/kleden) , neem wat cash mee.

 

 Aankondiging; di. 7 mei workshop fixed & growt mindset – van Danny

We gaan met het team, onder leiding van Jolijt Voerman, inzoomen op het geven van effectieve feedback aan kinderen. Zeker nu we meer thematisch werken en we kinderen meer begeleiden bij hun leerproces is het geven van goede tips en feedback erg belangrijk. We zijn namelijk als mens nogal geneigd om kinderen te kant op te sturen waarvan wij denken (of geleerd hebben) hoe het hoort of wat goed is..

Tijdens de workshop gaat Jolijt in op wat een growth en fixed mindset inhoudt en welk effect beide mindsets hebben op het (leer)gedrag van kinderen. U leert hoe u een growth mindset kunnen aanleren bij kinderen. Bij het aanleren van een growth mindset hoort ook groeitaal. Wat zeg je dan precies tegen de kinderen?

De teamleden doen dit dinsdagmiddag 7 mei. Omdat ik heb ervaren dat dit zowel voor leerkrachten als ouders leuk is om te horen en mooie inzichten kan geven heb ik Jolijt gevraagd of ze ook voor ouders een workshop kan verzorgen. Die zal ook 7 mei plaatsvinden van 14.00 – 15.00 uur.

Mail Danny (danny.bark@obsdewilgenhoek.nl) en reserveer een plekje!

GROEP 1 GEEL

juf Someya, meester Mitch

Ein-de-lijk was het dan zover, we mochten starten met het thema dino’s! Ja, het thema is dino’s, want er is een dino uit ons ei gekropen. Helaas heeft hij zich nog niet laten zien, omdat hij een beetje schuw is. In de avond komt hij terug om te eten.

Iedere dag besteden wij aandacht aan het thema, maar alleen op de lange dagen werken we met materialen binnen 4xWijzer.

Ook is deze week voor het eerst Social Schools gestart. Is het iedereen gelukt om de app te installeren?

Ko is afgelopen weekend met meester Mitch mee naar huis gegaan. Toen we vrijdag keken wie de knuffel nog niet op logeren had gehad, kwamen we tot de conclusie dat iedereen al een keer geweest was. Volgens twee kinderen moest meester Mitch hem dan maar meenemen.

Fijne week!

GROEP 1/2 GROEN

juf Antoinette, juf Mieke

De klas verandert langzaam maar zeker in een dinosaurus landschap. Sommige kinderen weten al meer dan de juffen en er worden nemen mooie boeken meegenomen. De kinderen mogen ook plaatjes meenemen voor op de muur. Het is leuk als u ze hierin stimuleert!

Dinsdag had groep 2 de tekenworkshop ‘dino tekenen’, de anderen gingen met meester Tim bewegen op muziek in de gymzaal. De kinderen zijn enthousiast bezig met alle dino-spelletjes en activiteiten.
Vrijdag kwam er een verhalenverteller op school. Hij vertelde over dinosaurussen en maakte er van ballonnen dino’s bij. De kinderen vonden het fantastisch. De foto’s staan op Klasbord.

We zijn begonnen met oefenen voor de voorstelling van 10 april. U komt toch ook? Het begint om 11.30 tot ongeveer 12.00 uur. Aansluitend kunt u in de klas komen kijken naar werk van de kinderen in het dinomuseum.

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

Wat zijn de kinderen enthousiast over het dinoproject! Leuk hoor, er zijn boeken en dino kleurplaten meegenomen… We hebben een themamuur en daar mogen allerlei plaatjes over dino’s op. Als jullie spulletjes of plaatjes hebben mogen ze (graag) mee! Verder zingen we liedjes over dino’s en wordt er hard gewerkt…
Dinsdag had groep 2 een leuke tekenworkshop: dino tekenen.

Wat ook heel leuk is, is dat de kinderen ons verteld hebben dat archeologen die dino’s (onder)zoeken en opgraven eigenlijk paleontologen heten, nou zo leren de juffen dus van de kinderen!!! Wat weten de kinderen al veel over het onderwerp! Luuk heeft een mooie presentatie over dino’ s gehouden, stoer hoor!!! We leerden over de grootste en de kleinste dino’s en dat vleeseters op twee poten rennen en planteneters op vier poten.

Er is een meneer geweest, een verhalenverteller, die tijdens het verhaal heel mooie ballondino’s gemaakt heeft in de speelzaal.
Deze week beginnen we weer met werkles dit zijn de werkjes die we allemaal doen. De activiteiten van 4xWijzer is vrije keus.

Komende vrijdag hebben we een feestje. Alle kinderen mogen verkleed naar school komen want juf Meta viert haar verjaardag.

GROEP 3

juf Ruth, juf Marjan

Wat zijn we enthousiast bezig met het thema ‘piraten’. We hebben vorige week een geweldige voorstelling gehad waar we zelf actief aan mee mochten doen. We hebben geleerd wat piraten zijn en de verschillen en overeenkomsten tussen de piraten van vroeger en nu. In de klas worden er schatkisten gemaakt, piratenrijmwoorden bedacht, informatie opgezocht over papegaaien en piratenfilmpjes gemaakt. Geweldig om te zien.

Met taal/lezen hebben we het gehad over verklein woorden –je, -pje, -tje en woorden met eer, oor en eur. Deze week gaan we ook woorden leren lezen waarbij je de korte klank ziet, maar de lange klank zegt: ja, vlo, nu.

Met rekenen oefenen we hoe je een bepaald bedrag kan betalen, bijv. 12 euro kan met een briefje van 10 en een muntje van 2, of….
En we oefenen met geld het aanvullen tot 10 euro.

Woensdag hebben we ook nog een workshop van Mad Sience.
Klassendienst deze week zijn: Benthe en Mila

Groep 4 is omgetoverd tot een echt piratenlokaal.
We hebben samen een prachtig schip gemaakt, nieuwe woorden geleerd en verhalen geschreven over de hut van de kapitein. Allerlei onderzoekjes vinden plaats: hoe zit het nu met de piraten, bestaan ze nu ook? Hoe vaart een piratenschip? Wat voor schatten hadden de piraten dan gevonden? Hoe is een landkaart gemaakt? Het groepje dat klaar is met zijn onderzoek mag er over vertellen. Zo leren we er allemaal wat van. Afgelopen vrijdag was er een piraat op school. Een hele echte. Hij was de kapitein en piraat Zwartbaard tegelijk. Dat was enorm spannend en leuk. De foto’s staan op het klasbord.

De lente hebben we ook de klas ingehaald; we hebben prachtige vogels van klei gemaakt en geschilderd. De vogels zijn te bewonderen in de kast op de gang!

Met rekenen zijn we flink aan het oefenen met klokkijken (digitaal en analoog) en plus en minsommen tot 100. Oefenen jullie thuis ook met klokkijken?

Vandaag zijn we met spelling gestart met blok 7 en de nieuwe regel van specht: acht, echt, icht, ocht en ucht schrijf je altijd zo!

Woensdag hebben we een show van Mad Science op school.
Klassendienst deze week zijn Lizzy en Sep en volgende week zijn dat Jayden en Natalia. Fijne week allemaal!

GROEP 5

juf Judith, juf Emma

Prehistorie, jagers en boeren, hunebedden, steentijd, ijzertijd of bronstijd en de oerdieren: neem alles mee wat je er over hebt/kunt vinden, zodat we er allemaal iets van kunnen leren.  Op deze manier kunnen we een prachtige informatiehoek maken over alles wat we over dit onderwerp weten.

Woensdag hebben we een Mad Science Show op school en vrijdag komt er een dansgroep uit Kenia een voorstelling geven!

Bij de meeste kinderen zijn de tafels al afgenomen, nog een paar kinderen moeten aan de beurt komen. Blijf wel oefenen met de tafels. Ze komen ook in de toets voor die we deze week weer afnemen.

Klassendienst: Colin en Anne. Volgende week: Roos en Jules.

GROEP 6

 juf Tamara

GROEP 7

juf Lisan

In de klas wordt steeds duidelijker welk thema we met 4xWijzer aan het behandelen zijn: de Eerste en Tweede Wereldoorlog. We hebben al veel informatie aan de muur, op de tafel en de vensterbank. Deze week gaan we de muur van de Tweede Wereldoorlog aankleden. Er mogen dus nog steeds spullen van huis meegenomen worden.
Voor een juf is dit een superthema. Wat zijn de kinderen betrokken en enthousiast. Ik blijf leren van alles wat ze mij kunnen vertellen en wat ze ook leren over hun eigen familie tijdens de oorlog. Heel waardevol!

Woensdag hebben we een Mad Science Show op school en vrijdag komt er een dansgroep uit Kenia een voorstelling geven! We hebben dan geen theebeurt!

Donderdag is het verkeersexamen, de kinderen oefenen op de iPad in de klas het examen. Thuis kan er ook geoefend worden op de site van VVN.

Op 9 april hebben we een excursie naar Eerebegraafplaats Bloemendaal. De tijden zijn nog niet bekend maar hiervoor zoek ik twee à drie ouders die mee kunnen als begeleiders op de fiets. Via Klasbord zal ik de tijden doorgeven, maar alvast aanmelden kan natuurlijk ook per mail.
Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

De brunch was zeer geslaagd! We hebben lekker gesmikkeld van gezonde broodjes en lekker vers fruit. De foto’s staan op klasbord.

Morgen komt er een veteraan in de klas zijn verhaal vertellen. Dit in het kader van ons thema over oorlog.

Woensdag gaan we kijken naar de show van Mad Science. Spannend!

Volgende week dinsdag (9 april) gaan we met de klas naar Eerebegraafplaats Bloemendaal. Het tijdstip horen we nog. We gaan op de fiets en we zoeken nog drie ouders die het leuk vinden om met ons mee te gaan. Graag even met mij contact opnemen.

De klassendienst van deze week: Madeleine en Thibault. Volgende week: Wahb en Dorus.
Fijne week allemaal