WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

HET WILGENTAKJE

AGENDA


Donderdag 29 maart
Voorjaarsontbijt
Vrijdag 30 maart
Goede Vrijdag, iedereen is vrij
Maandag 2 april
2e Paasdag, iedereen is vrij
Woensdag 18 april

Wilgencafe: How2talk2kids

Extra mededeling


Donderdag 29 maart
Vanwege het lange vrije Paasweekend komt er komende week geen Wilgentakje. Geniet van de vrije dagen!

REGEL VAN DE WEEK


Wij laten merken hoe rustig wij kunnen (samen) werken.

WILGENHOEK IN BEELD

Groep 7 en 8 hadden vandaag een leuke leerzame excursie.

week 13 –  26 maart 2018

Reminder tevredenheidsonderzoek – Via de directie

We zijn blij dat al ruim 30% van de ouders van de Wilgenhoek de moeite heeft genomen om het tevredenheidsonderzoek in te vullen! Dat geeft ons een mooie inkijk in waar u denkt dat we als school staan. Is het aan uw aandacht zijn ontsnapt dan hopen we alsnog dat u de tijd vindt om de vragen ook nog te beantwoorden. Dat kan tot 2 april!

Uit betrouwbare bron heb ik begrepen dat u moet rekenen op zo’n 10 minuten huiswerk.  Alvast bedankt!

https://nvl.vbent.org/kvpo/inloggen.php?c=4G4726

Gedragsprotocol – Van het team

Op de Wilgenhoek helpen we kinderen op allerlei manieren om het beste uit zichzelf te halen. Als het gaat om gedrag hanteren we daarvoor in elke klas dezelfde procedures en proberen we voorspelbaar te zijn voor kinderen.

Daarvoor hanteren we op de Wilgenhoek een gedragsprotocol. Daarin staat uitgeschreven hoe we op een positieve en duidelijke manier omgaan met onze leerlingen. We hebben ons gedragsprotocol aangevuld met een stappenplan wanneer er grensoverschrijdend gedrag plaats vindt.

In feite komt het erop neer dat we sneller een officiële waarschuwing zullen geven en reflectieformulieren met de kinderen gaan invullen. Daarmee verwachten we dat het voor kinderen duidelijker wordt dat hun gedrag consequenties heeft. Daarnaast  loopt altijd een traject van ondersteuning en hulp. U wordt als ouder uiteraard  op de hoogte gesteld.

Als u meer wilt weten over het gedragsprotocol en de werking ervan kunt u hem op uw gemak lezen, via deze link. Ook zit Danny woensdag 4 april (om 8.30 uur)  klaar om eventuele vragen te beantwoorden onder het genot van een kopje koffie.

Spaaractie bij de COOP! – aankondiging 

 Tot en met zondag 22 april ontvang je bij Coop, bij aankoop van geselecteerde actieproducten, Doekoe-munten. Hoe meer munten hoe groter het bedrag dat wij kunnen besteden aan sport- en spelmaterialen. Bovendien wint de school die landelijk de meeste Doekoe binnentrekt, een Schoolplein14 van de Johan Cruyff Foundation.

Actie Kweektuin! – van Pauline, Kian en Mees

De Kweektuin is crowdfunding-campagne gestart om een natuurspeelplek te realiseren. Daarvoor hebben zij geld nodig. Dit goede doel willen we graag steunen. Daarom staat er de komende twee weken in de gang, onderaan de trap, een knikkerpot. Raad hoeveel knikkers er in de pot zitten ( 1 x raden is €0,50) en win een lekkere taart. Je mag zo vaak meedoen als je wil. Mees en Kian staan iedere ochtend bij de deur om alles te noteren.

Brein in beeld – aankondiging 

Donderdag a.s. is er vanuit Stichting Brein in Beeld (VUmc) een avond in NEMO, waarin een neurowetenschapper en een ontwikkelingspsycholoog het kinderbrein en bijbehorende ontwikkelingen bespreken. Het publiek kan reageren en vragen stellen. Er zijn nog kaarten te koop.

Zie bijlage:
– Wetenschappers bespreken Luizenmoeder Thema’s

GROEP 1 GEEL

juf Meta, meester Mitch

De werkjes over het tuincentrum zijn klaar en we zijn overgestapt naar Pasen. We hebben enthousiaste knutselaars in de klas want bij elk voorbeeld dat juf laat zien willen de kinderen dit ook gelijk maken. Deze werkjes mogen ze maken maar het hoeft niet.

De afgelopen week hebben we veel gesproken over de Lentekriebels. Verschillen tussen de jongens en meisjes. Uiterlijk maar ook speelgoed, lievelingskleur en kleding. Verder hebben we gesproken over de baby in de buik en vrijdag kwam de moeder van Milo met haar zwangere buik op bezoek en mochten de kinderen voelen of de baby bewoog. Met Engels hebben we lichaamsdelen benoemd en “hoofd, schouders, knie en teen” in het Engels gezongen.

Donderdag is het voorjaarsontbijt. Groep 8 verzorgt dit voor ons. We mogen in onze pyjama naar school komen en kleden ons na het ontbijt om. “Gewone” kleding graag meegeven in een losse tas. Woensdag graag een bord, bestek, beker en eierdopje meegeven met naam erop.

We gaan deze week zingen over de paashaas en veel tellen met paaseieren. Donderdag gaan alle knutsels mee naar huis en vrijdag zijn alle kinderen vrij. Fijne paasdagen allemaal.

Donderdag na Pasen beginnen we met een nieuw thema “ridders en prinsessen”. Van de huishoek willen we een kasteel maken. (heeft iemand spullen of ideeën om de huishoek aan te kleden?)

Verkleedkleren zijn ook welkom, zwaarden zijn op school maar die komen niet standaard in de huishoek.

GROEP 1/2 GROEN

juf Antoinette, juf Mieke
Morgen is de laatste werkles van het thema lente/bloemen en de dagen erna staan in het teken van Pasen.

Donderdag is het voorjaarsontbijt en mogen we in pyjama in de klas eten. Woensdag graag beker, bord en bestek met naam erop, in plastic tas mee naar school.

Vorige week hebben we een spel gedaan met paaseieren: hoeveel paaseieren heeft de paashaas weggehaald? In groepjes mochten de kinderen dit naspelen en uitrekenen (tot 7), ook leuk om thuis mee te oefenen.

Groep 1 heeft tijdens schrijfdans mooie bloemen getekend op een krijtbord, d.m.v. een “liggende 8” steeds te verschuiven.

In tweetallen hebben we geoefend om: STOP, HOU OP! te zeggen, als iemand je plaagt of aanraakt als je dat niet wil. De foto’s staan op klasbord.

Na Pasen begint het thema ridders en prinsessen. Wie heeft er thuis een ridderpak/prinsessenjurk die mee naar school mag en waar ook andere kinderen mee mogen spelen?

 

GROEP 1/2 BLAUW

juf Ruth, meester Mitch

We zijn afgelopen week begonnen met Pasen. Alle kinderen hebben van een cirkel een paasei geknipt om zo het knippen te oefenen. Groep 2 is begonnen het borduren van een ei. Deze week gaan we ermee verder.  Groep 1 heeft vorige week een telspel gedaan toen groep 2 naar gym was. Vandaag heeft groep 2 met eieren een rekenspel gedaan.

Donderdag is het voorjaarsontbijt. Graag woensdag al bord en beker en bestek meenemen. Graag voorzien van naam. En donderdag gaan de werkjes mee, dus een grote tas is handig.

GROEP 3

juf Cindy, juf Marjan

Deze week werken we met verkleinwoordjes als bloempje, huisje en steentje. Dan ronden we deze week alweer kern 8 af en beginnen we volgende week met kern 9. Wat gaat het snel!!

Vanaf nu is er geen digitaal huiswerk meer per kern. Uw kind heeft nu zo’n mooi leesniveau, dat het lezen van woordrijtjes minder belangrijk wordt en het lezen van boekjes juist belangrijker! Het is nu zaak om leeskilometers te maken. Ga gezellig met je kind naar de bibliotheek en laat het leuke boeken kiezen. Zelfgekozen boeken worden graag gelezen!! Mocht u toch met woordrijtjes willen oefenen, dan kunt u via de volgende link bij de woordjes van deze kern komen: http://leestrainer.nl/vll/veiligenvlot/kern8.pdf Door van de 8 een 9 of 10 te maken, komt u bij de woorden van de volgende kern.

Donderdag is het voorjaarsontbijt en ontbijten we met elkaar in pyjama! Graag woensdag bord, beker en bestek in plastic tas met naam meenemen! We gaan donderdag na het ontbijt gewoon gymmen, dus vergeet je gymspullen niet!!  

De kanjers van de week zijn Merijn & Káto.

GROEP 4

juf Eva, juf Judith

U heeft een Digiduif bericht ontvangen over het uitje op maandag 16 april naar de voorstelling : ‘De waanzinnige Boomhut …’. U kunt zich bij de formulieren (van Digiduif) inschrijven als u mee wilt. Tijdens het schrijven van dit bericht zijn er gelukkig al twee auto’s gevuld. Hopelijk volgen er meer. De week van de Lentkriebels ging in onze klas over prettig en niet-prettig vinden en verliefd zijn. Zoals u heeft kunnen zien zijn er weer wat foto’s geplaatst op Klasbord. Heeft u de aanmeldcode niet (meer), loop dan even na schooltijd langs.

Kan iedereen een literpak melk/yoghurt meenemen? We gaan hier onze tuintjes van maken.

Met spelling komt er een nieuwe regel bij: meeuw (eeuw, ieuw en uw schrijf je altijd zo). De regels geit en eend worden weer herhaald. Met rekenen hebben we de kalender besproken (de maanden van het jaar graag ook thuis nog een keer bespreken) en zijn we bezig geweest met geld: gepast betalen en iets kopen, wat geef je en wat krijg je terug (ook leuk om in de praktijk te oefenen toch?). De tafels 2, 3, 4, 5 en 10 kunnen thuis beoefenend worden.

Donderdag is het voorjaarsontbijt en ontbijten we met elkaar in pyjama! Graag woensdag bord, beker en bestek in plastic tas met naam meenemen! Donderdag is er gewoon gym! Klassendienst: Anne en Roos. Volgende week: Isha en Sylvester 

GROEP 5

juf Ciska, juf Annemieke, juf Simone

We hebben vorige week een mooie voorstelling gezien over Dummie de Mummie. De spreekbeurten zijn in volle gang, wat doen de kinderen het goed! Lentekriebels ging over jongens en meisjes en vriendschap.

Dinsdag hebben de kinderen de eerste topo toets. Donderdag krijgen de kinderen de samenvatting van Natuur mee. Het thema gaat over apparaten en de toets is donderdag 5 april. Donderdag is ook het voorjaarsontbijt. Kinderen mogen in hun pyjama komen als ze dat willen. Daarna gaan we kijken naar de voorstelling van groep 6. We hebben hen de afgelopen weken heel goed horen oefenen en zijn benieuwd naar het eindresultaatJ. Er is donderdag daarom geen gym. Fijne paasdagen!

GROEP 6

juf Robin, juf Liesbeth

Aanstaande donderdag is het dan eindelijk zo ver: onze voorstelling om 13:00 uur voor de ouders! Graag allemaal a.s. woensdag de kleding mee, zodat we een officiële generale repetitie op woensdag kunnen houden, mét kleding!

De afgelopen week was het de week van de Lentekriebels. In groep 6 hebben we het o.a. over voortplanting gehad (de zaadcel en de eicel, de groei van de baby en de bevalling). De leerlingen hebben allemaal een blad met interviewvragen mee naar huis gekregen, zodat ze u thuis kunnen interviewen over hun eigen geboorte. Leuk als jullie dit thuis eens bespreken!

Deze week hebben de kinderen alvast hun eerste schooltuin huiswerk; het maken van een naambordje. Vandaag hebben de kinderen een blad mee naar huis gekregen met hierop wat tips voor een goed naambordje. Op ditzelfde blad vindt u aan de achterzijde de informatie over de schooltuinen voor u als ouder. Lees dit even goed door voordat onze eerste schooltuinles op donderdag 5 april van start gaat.

Alvast voor in de agenda: op dinsdag 3 april hebben de kinderen de aardrijkskunde toets hoofdstuk 4. Thuis de samenvatting doorlezen mag, maar is niet noodzakelijk.
Klassendienst: Nio en Faerzan. Volgende week: Froukje en Joshua. Fijne paasdagen allemaal!

GROEP 7

juf Lisan, juf Sanne

Vandaag zijn we naar het Rijksmuseum geweest. De Gouden Eeuw! Wat was het leuk en interessant. Deze week gaan we door met de spreekbeurten, hebben we op donderdag het voorjaarsontbijt en de voorstelling van groep 6 en zijn we op vrijdag en maandag vrij. Het huiswerk is topografie.

Op 5 april hebben we het theoriegedeelte van het fietsexamen. Nu het wat mooier weer wordt, is het zaak om wat meer te fietsen. Laat de kinderen een route bepalen en uitleg geven over de borden en andere tekens die jullie onderweg tegen komen. Een goede training voor het fietsexamen.       

Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

Goed nieuws! Alle kinderen hebben een plekje gekregen op hun favoriete school en niemand is uitgeloot. Gefeliciteerd allemaal!

Vorige week hebben we een drukke week gehad met ‘De week van de Lentekriebels’, een historische wandeling door het centrum van Haarlem en een gezellige klassenbrunch. Ook is bekend welke musical we dit jaar gaan doen. Het is de musical ‘De tent op zijn kop’ geworden. Op 16 april a.s. zijn de audities. Hierover krijgen de kinderen binnenkort meer informatie.

Vandaag zijn we naar het Stedelijk Museum geweest voor de tentoonstelling ‘De Stijl- mijn stijl’. Het was erg leuk en leerzaam en de sfeer was goed.

Donderdag a.s. is het voorjaarsontbijt. Alle kinderen van groep 8 worden om 7.30 uur op school verwacht in pyjama. Nemen jullie zelf ook een bord en bestek mee? Na deze drukte kunnen de kinderen lekkere genieten van een lang weekend.

Er is deze week geen huiswerk i.v.m. de voorbereidingen voor het voorjaarsontbijt.

Op maandag 9 april a.s. gaan we met groep 8 naar het Corrie ten Boomhuis in Haarlem. We vertrekken op de fiets om 9.30 uur en het programma is om 12.00 uur afgelopen. Omdat we later op school zijn eten alle kinderen een broodje op school deze dag.

Indien u het leuk vindt om met ons mee te gaan, kunt u zich via Digiduif-formulieren opgeven.

Op 17 en 18 april is de IEP eindtoets voor groep 8. We maken een week voor de toets een aantal oefenopgaven om te wennen aan de vraagstelling van deze toets.

Fijne paasdagen allemaal!