WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

HET WILGENTAKJE

AGENDA


Week 12- Week van de Lentekriebels

Wo. 20 maart – Schoolvoetbal meisjes 5/6
Ma. 25 maart – start nieuw thema 4xWijzer ‘Gevaar’
Di. 26 maart – koffieochtend CJG
Wo. 27 maart – Schoolvoetbal meisjes 7/8

Do. 18 april – Voorjaarsontbijt

Vrij. 19 april – Goede vrijdag, Let op, we zijn dit jaar niet vrij!

Ma. 22 april t/m 5 mei- Meivakantie

REGEL VAN DE WEEK:


Het is de Week van de Lentekriebels, iedere groep kiest zelf wat hierbij past.

WILGENHOEK IN BEELD

De school is weer helemaal in de lentestemming. Nu het weer nog! Omdat we deze week ook aandacht besteden aan de week van de lentekriebels komt dat mooi samen.  Bedankt versierouders!

week 12 – 18 maart 2019

25 maart van Digiduif naar Social Schools – van meester Danny

Digiduif houdt binnenkort op te bestaan, daarom maken we als school de overstap naar Social Schools. Social Schools biedt als platform veel mogelijkheden. We gaan de komende tijd gebruiken om te bekijken welke we willen gebruiken en op welke manier. Daarvan houden we u op de hoogte.

Wat moet u doen op 25 maart
De app van Digiduif zal niet meer werkzaam zijn per 25 maart. U krijgt in de app wel een notificatie die leidt naar de nieuw te installeren app van ‘ Social Schools 3.0’ .

U kunt deze vinden in de app store of Google Play. U kunt dezelfde inloggegevens blijven gebruiken. Weet u deze niet meer kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen. Social Schools heeft een goede helpdesk die u kunt helpen met eventuele inlog- of gebruiksproblemen. Bij deze een link naar een pagina met veelgestelde vragen

Wat gaat er veranderen?
– Verlof vraagt u aan via Social Schools,
– De jaarkalender staat in zijn geheel in Social Schools
– Het Wilgentakje en mails van de leerkrachten komen ook vanuit Social Schools

Wat blijft er zoals het was?
– We gebruiken vanaf 25 maart nog steeds Klasbord en de website.
– We trachten u nog steeds wekelijks te informeren via de Wilgentak zodat we u niet overspoelen met tussentijdse mails.

Gevraagd – van het onderbouwteam

  • Een handige ouder die een nieuw dek wil maken op onze springkasten
  • Eierdozen( bij voorkeur voor 6 eieren)
  • Kurken
  • IJsstokjes

GROEP 1 GEEL

juf Someya, meester Mitch

We zijn gestart met de laatste voorbereidingsweek voordat we met ons nieuwe 4xWijzer thema gaan beginnen. Reminder: deze week graag uw kind, als hij/zij dit heeft, dino spullen mee naar school geven .

Afgelopen week was een korte week voor de kinderen waar toch veel gedaan werd. Door de weerswisselingen leek het af en toe wel eens storm in de klas, dus hebben we lekker veel bewogen in de gymzaal.

Deze week gaan we in de kring oefenen met de voorzetsels. Denk hierbij aan: op, naast, onder, boven etc. Als u het leuk vindt kunt u hier thuis ook lekker mee spelen.
Ook letten we deze week extra goed op de juiste pengreep. Voor de jonge kinderen is het nog moeilijk om het potlood op de juiste manier vast te houden. Fijn als u hier thuis ook op wil letten!

Tot slot zullen we deze week ook nog aandacht schenken aan de Week van de Lentekriebels.
Fijne week!

GROEP 1/2 GROEN

juf Antoinette, juf Mieke

Afelopen week hebben de kinderen gezellig gespeeld, gewerkt en geknutseld. In de kring hebben we rijm- en beginklankspelletjes gespeeld. En we hebben geleerd hoe je de cijfers 1 t/m 12 in een turfbeeld maakt. Daarna kregen alle kinderen een kaartje. Een cijfer of een turfbeeld ( I, II, III, IIII, etc). Ze moesten elkaar opzoeken zodat ze een paar vormden (bijv. 4 – IIII).

Deze week is het de Week van de Lentekriebels. We gaan het hebben over Waar kom je vandaan? en Dit is jouw lichaam en dat is privé!

Volgende week start het nieuwe 4XWijzer thema. Het onderwerp blijft nog even een verassing, de eerste hint ligt woensdag in de klas. Samen met de kinderen gaan we bedenken wat het zou kunnen zijn…

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

We hebben de afgelopen week heerlijk gespeeld maar er is tijdens de werklessen ook hard gewerkt met Piccolo en Loco. Verder konden de kinderen verven en maken we een ei van papier-maché. Er zijn kinderen die dit heerlijk vinden maar sommige kinderen moeten er soms even aan wennen.

We hebben geoefend met cijfers t/m 12. Op welke manier kun je de aantallen laten zien. Door een getal, streepjes of stippen van de dobbelsteen. De kinderen kregen een kaartje en als de muziek stopt zoek je hetzelfde aantal.

Juf Lisa heeft een Engelse les gegeven over familie en we hebben een tekening gemaakt maar wel met een opdracht. Juf vertelde een kort verhaal en per zin mochten de kinderen het tekenen. Goed luisteren en tekenen maar.
Thijn zei deze week: “Het lijkt wel herfst juf!” Gelukkig wordt het weer deze week wat rustiger.

We hebben deze week de Week van de Lentekriebels. We gaan het hebben over privé. Volgende week start het nieuwe project. (Het onderwerp was nog geheim…) Deze week komt er al iets om op te broeden…

Gevraagd: keukenrollen, wc-rollen(niet teveel)

GROEP 3

juf Ruth, juf Marjan

We zijn afgelopen week begonnen met een nieuwe blok met rekenen. Daar zit een stukje herhaling en extra oefening in met de splitsingen tot 10. We hebben het gehad over de dubbelsommen 2+2= 4 en de bijna dubbelsommen 2+3= 5. Deze week gaan we met oppervlakten aan de slag: hoe vaak gaat een kleine wei in de grote wei?

Met lezen hebben we afgelopen week geleerd dat een -d- aan het eind gelezen wordt als -t-, zoals bij bed. En woorden die eindigen met -b- lezen we als een soort -p- zoals bij web. Best lastig voor sommige kinderen. Moet je opeens iets anders lezen dan er staat.
Deze week komen daar ook woorden bij die eindigen op -nk, als bij bank. Dat word weer veel oefenen.
Deze week is het ook de Week van de Lentekriebels.

Jeetje, wat gaan we goed in groep 4. Met rekenen hebben we alweer een blok afgesloten en deze week staat de toets op het programma. Met taal zijn we veel aan het oefenen met lidwoorden en zelfstandig naamwoorden en met spelling hebben we het over de regel van gebak: in woorden die beginnen met ge-, be- of ver- hoor je een u, maar je schrijft een e.
Onze Picasso tekeningen zijn prachtig geworden, kom ze gerust bewonderen in de klas.

Gym in de middag was voor iedereen heerlijk. Veel kinderen vonden het zelfs fijner dan in de ochtend. De juf ook. Eerst de hersenen en dan de beweging. Wilt U een keertje checken of de kleding en schoenen nog passen. Sommige kinderen klagen over te krappe gympen.
Voor de bus is het erg lastig om naar de Wilgenhoek te komen in de middag. Er staan veel auto’s en hij kan dan onmogelijk keren. We hebben daarom de afspraak gemaakt dat hij ons afzet aan het begin van de Wilgenstraat. Alle kinderen lopen met juf of meester mee naar school en daar mogen ze naar hun ouders om naar huis te gaan.

Klassendienst deze week zijn Puck en Melchior en volgende week zijn het Nikki en Ruslana.
Fijne week allemaal.

GROEP 5

juf Judith, juf Emma

We hebben het thema van 4xWijzer bijna afgesloten en gaan ons klaar maken voor een nieuw thema: ‘Gevaar’. Hierbij gaan we het hebben over gevaren in de prehistorie en over oerdieren.

Deze week is het de Week van de Lentekriebels. Wij gaan het hebben over voortplanting en gezinsvorming: Hoe ontstaat een baby en hoe wordt die geboren? Hoe ben ik geboren? Hiervoor krijgen ze een vragenblad mee naar huis om de ouder(s) te interviewen. Woensdag aanstaande weer inleveren.

We geven deze week ook leerhuiswerk mee: de tafels leren t/m de tafel van 10. Lekker oefenen: https://www.tafeldiploma.nl/
Vanaf woensdag tot vrijdag aanstaande krijgen we een toetsje hierover om je tafeldiploma te halen. Dinsdag hebben we weer een taaltoets.

Klassendienst: Anne en Lisanne. Volgende week: Mia en Roos.
Fijne week allemaal!

GROEP 6

 juf Tamara

We zijn hard aan het werk geweest afgelopen week. We hebben het thema van 4xWijzer afgesloten en gaan ons klaar maken voor een nieuw thema: ‘Gevaar’. Hierbij gaan we het hebben over gevaren in de prehistorie en over oerdieren.

Afgelopen week hadden de kinderen een vrije knutselopdracht. Ze mochten zelf bedenken wat ze wilde maken en hoe ze dat gingen doen. Enige eis: je doet het in tweetallen. Er zijn veel mooie dingen ontstaan. Hier gaan we nog even mee verder.

Verder gaan we het spel: ‘Wie is de mol’ spelen. Eén kind krijgt een kaartje in zijn/haar la en moet dan onopvallend ieder kind complimenten geven. Wij gaan raden wie de mol is. Natuurlijk mag je het je klasgenoten een beetje moeilijk maken door ook complimenten te geven. Op maandag en op woensdag wordt er een nieuwe mol gekozen (kaartje ligt in de la van het kind). Op dinsdag en vrijdag bespreken we het. Wie zullen de eerste mollen zijn deze week?
Verder is het de Week van de Lentekriebels. Hier hebben wij verschillende lessen over.
Fijne week allemaal.

GROEP 7

juf Lisan, juf Robin

Deze week is het de Week van de Lentekriebels, dat is altijd een spannende week. We hebben het dan over hoe meisjes en jongens allemaal veranderen als de pubertijd toeslaat, over relaties en verliefd zijn en over wie wij zijn.

Donderdag bespreken we het nieuwe 4XWijzer onderwerp dat op 25 maart start: ‘Gevaar’. Hierbij gaan wij het hebben over de Eerste en Tweede Wereldoorlog. De kinderen mogen spullen en boeken over deze onderwerpen meenemen.

Op vrijdag starten we met Expeditie Lekker In Je Vel, een uitdaging om een week lang gezond te eten, te bewegen en te ontspannen. Een brief over dit onderwerp is vorige week mee naar huis gegaan.

Op 4 april hebben we het theoretisch verkeersexamen. Dit wordt in de klas geoefend. De datum voor het praktijk examen is nog niet bekend.
Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

Het is de Week van de Lentekriebels! In groep 8 behandelen we de onderwerpen ‘Voortplanting en gezinsvorming’ en ‘Lichamelijke ontwikkeling en zelfbeeld’. De kinderen krijgen ook een ‘pubergids’ mee naar huis.

Deze week starten we met het nieuwe thema van 4xWijzer: ‘Gevaar’. We gaan de Eerste en Tweede Wereldoorlog behandelen. Boeken en materialen zijn nog steeds welkom!

Het is een spannende week voor groep 8. Woensdag a.s. worden van 13.00 uur tot 15.00 uur ouders door de school van eerste keuze telefonisch geïnformeerd over de plaatsing van de leerling wanneer de leerling NIET op de school van eerste keuze is geplaatst. Zij krijgen te horen op welke school hun kind WEL is geplaatst.
De overige leerlingen zijn automatisch geplaatst. Na 15.00 uur publiceren scholen via hun website de namen van alle leerlingen die geplaatst zijn. Succes allemaal!

De klassendienst van deze week: Lola en Joris. Volgende week: Yaren en Julian.
Fijne week allemaal!