WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

HET WILGENTAKJE

AGENDA


Wo. 13 maart – Schoolvoetbal meisjes 5/6

Do. 14 maart – 19.30 uur – OAC voorjaarsversieren
Vr. 15 maart – Staking (school dicht)

Week 12- Week van de Lentekriebels
Ma. 25 maart – start nieuw thema 4xWijzer “Gevaar”
Ma. 25 maart – van digiduif naar Social Schools
Di. 26 maart – koffieochtend CJG
Wo. 27 maart – Schoolvoetbal meisjes 7/8

REGEL VAN DE WEEK:


Iedereen voelt zich het best, als niemand wordt gepest.

GOED GEDAAN:

Wat denk ik?

WILGENHOEK IN BEELD

4xWijzer is de overkoepelende naam voor ons thematisch onderwijs. In alle klassen zie je een themamuur terug waar de kinderen hard aan werken en samen met hun juf of meester volhangen met vondsten, creaties of ontdekkingen. Natuurlijk zijn er ook een aantal vragen waar we met z’n allen het antwoord op moeten weten na afloop van het thema.

week 11 – 11 maart 2019

25 maart van Digiduif naar Social Schools – van meester Danny

Digiduif houdt binnenkort op te bestaan, daarom maken we als school de overstap naar Social Schools. Social Schools biedt als platform veel mogelijkheden. We gaan de komende tijd gebruiken om te bekijken welke we willen gebruiken en op welke manier. Daarvan houden we u op de hoogte.

Wat moet u doen op 25 maart
De app van Digiduif zal niet meer werkzaam zijn per 25 maart. U krijgt in de app wel een notificatie die leidt naar de nieuw te installeren app van ‘ Social Schools 3.0’ .

U kunt deze vinden in de app store of Google Play. U kunt dezelfde inloggegevens blijven gebruiken. Weet u deze niet meer kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen. Social Schools heeft een goede helpdesk die u kunt helpen met eventuele inlog- of gebruiksproblemen. Bij deze een link naar een pagina met veelgestelde vragen

Wat gaat er veranderen?
– Verlof vraagt u aan via Social Schools,
– De jaarkalender staat in zijn geheel in Social Schools
– Het Wilgentakje en mails van de leerkrachten komen ook vanuit Social Schools

Wat blijft er zoals het was?
– We gebruiken vanaf 25 maart nog steeds Klasbord en de website.
– We trachten u nog steeds wekelijks te informeren via de Wilgentak zodat we u niet overspoelen met tussentijdse mails.

Schoolvoetbaltoernooi – van meester Danny

De jongens van groep 7 en 8 hebben afgelopen woensdag in de stromende regen de kleuren van de Wilgenhoek met hand en tand verdedigd! Deze kanjers zijn van de zes teams heel mooi derde geworden. Ze eindigden het toernooi met twee overwinningen dus de sfeer zat er, ondanks het weer, bij de spelers en toeschouwers goed in!

Woensdag 13 maart spelen de meiden van groep 5/6 en op 27 maart volgend nog de meiden van groep 7/8!

Aankondiging – vanuit Spaarnesant

CJG koffieochtend – van het team

De eerste koffieochtend van Leentje Bedaux (de CJG coach verbonden aan onze school) is vorige week redelijk bezocht. Mocht u opvoedkundige vragen hebben, weet dan dat we Leentje hebben gevraagd maandelijks ‘spreekuur’  te houden.
De volgende staat gepland op dinsdag 26 maart.

Ouder gevraagd- van de MR

Per schooljaar 2019-2020 zoekt de MR (medezeggenschapsraad) versterking van een enthousiaste ouder!
Denkt u graag mee over het onderwijs op de Wilgenhoek? Meldt u dan voor 14 maart aan via mr@obsdewilgenhoek.nl. Dinsdag 12 maart vergaderen we om 20.00 uur in de koffiekamer, u bent van harte welkom om mee te luisteren!

Bieb ouder gevraagd – van het de biebcommissie

Biebouder gezocht voor dinsdag 8.30 – 9.00 uur, van 8 mei tot de zomervakantie. Een half uurtje de kinderen van groep 3/4 of 5 t/m 8 helpen bij het ruilen van hun boek.
Meer informatie bij Petra Groot, p.groot@planb.nl

De Wilgenhoek bakt -van de Josephine en Lucas, gr. 7                                                   

Dit jaar organiseren wij, Josephine en Lucas uit groep 7, een baktoernooi met als titel: ‘De Wilgenhoek bakt’.

Daar hebben we twee rondes voor bedacht.
Ronde 1 – Bak een cupcake, met als thema ‘Gevaar’
Ronde 2 – Een gezonde traktatie

Alle kinderen van de bovenbouw (groep 4 t/m 8) én groep 4 kunnen zich hiervoor inschrijven, naast iedere klasdeur hangt vanaf vandaag een inschrijflijst.

Let op, je moet thuis je cupcake bakken en versieren. En op de onderkant je naam en groep zetten.  Neem de cupcake op woensdag 27 maart mee naar school. In iedere klas komt een jury die de cupcakes beoordeelt, de winnaars gaan dan door naar ronde 2.
De cupcakes worden beoordeelt op smaak én op uiterlijk. Dus zorg ervoor dat het uiterlijk voldoet aan het thema ‘gevaar’.

Doen jullie mee? Als je vragen hebt kun je ons vinden in groep 7.

GROEP 1 GEEL

juf Someya, meester Mitch

Alle gesprekken zijn weer geweest. Wat fijn om even met u te bespreken hoe het op school gaat met uw kind. Heeft u ook een berichtje achtergelaten voor uw kind op de Twittervogel?

Afgelopen week hebben we veel geoefend met samen spelen. In een rollenspel hebben we de kinderen laten zien hoe leuk het kan zijn om samen te spelen. Maar ook dat het soms mis kan gaan en hoe we dan ervoor kunnen zorgen dat dit wordt opgelost.

Ook oefenen we nu in het Engels tellen tot 10. We hadden afgelopen maandag een extra uurtje gym, juf Fanny had een extra uurtje over en we hebben leuke nieuwe tikspelletjes geleerd.

Deze week nog geen thema. Over twee weken barst het feest weer namelijk los met het volgende 4xWijzer thema: ‘Dino’s’.  Als u leuke materialen/boeken heeft over dit thema, dan zouden we hier graag naar willen kijken/mee spelen.
Fijne week!

GROEP 1/2 GROEN

juf Antoinette, juf Mieke

Vorige week hebben we het met ‘Goed Gedaan’ gehad over nare gedachten, zoals bang zijn of verdrietig. en hoe je dit kan  ombuigen naar fijne gedachten. We hebben in tweetallen een fantasiedier getekend.

Met mediawijsheid hebben we tijdsbeleving besproken. Als iets leuk is lijkt de tijd veel sneller te gaan dan wanneer iets saai of vervelend is. Als je een spelletje doet op de iPad of de telefoon gaat de tijd ineens heel snel!

Groep 2 heeft bij Juf Jeanette een mooi kuikentje gemaakt en nu maken we er een mooi ei van papier-maché bij. Groep 1 maakt ook een papier-maché ei, deze gaan we later versieren als een echt paasei.
De oudsten van de groep hebben een kritisch luisteren tekening gemaakt. De kinderen tekenden wat juf vertelde. Ze hebben dat heel knap gedaan! De muziekles van juf Rozemarijn ging over een schildpad die te langzaam liep en een krokodil die hard/zacht/hoog laag kon zingen.

GROEP 1/2 BLAUW

juf Eva, juf Meta

Vorige week was  juf Lisa er de hele week, ze had een extra stageweek. We hebben het met ‘Goed Gedaan’ gehad over gedachten die je kunt hebben. Als je bijvoorbeeld bang bent, dan kan je aan iets leuks denken. Of als je boos bent helpt het om even iets anders te doen. Zo kun je vervelende gedachten ombuigen naar prettige.

Volgende week gaan we hiermee verder. De muziekles van juf Rozemarijn ging over een schildpad die te langzaam liep en een krokodil die hard/zacht/hoog laag kon zingen. Ook hebben we wat kuikentjes staan die de kinderen van groep 2 met juf Jeanette gemaakt hebben. Als de kinderen het leuk vinden kunnen ze er een papier-maché ei bij maken.

GROEP 3

juf Ruth, juf Marjan

We hebben afgelopen week kern 7 afgerond. We hebben in deze kern mmkm-woorden en mkmm-woorden leren lezen evenals samengestelde woorden als voetbal. Ook hebben we de sch- geleerd en de –ng en hoofdletters. Vandaag zijn we gestart met kern 8. Het eerste waar we mee gaan oefenen is met nog langere woorden te lezen namelijk de mmkmm-woorden.
Met Taal op maat hebben we het gehad over voorzetsels: op, in, voor enzovoort.

Met rekenen hebben we ook dit blok afgerond en de toets gemaakt. We hebben het vorige week gehad over dubbelsommen, zoals 2+2=..  en 4+4=.. . Deze week gaan we oefenen met bijna dubbelsommen.
Maar we hebben ook de lente in de klas gehaald. We hebben mooie narcissen getekend en met verf hebben we voorjaarsbloemen geschilderd.

Voor het nieuwe thema van 4xWijzer sparen we eierdozen waar 6 eieren in hebben gezeten. Graag inleveren bij de leerkracht!

Deze week zijn Lisa, Mila en Lotte klassendienst.

Vorige week hadden we een mooie start van de week met een voorstelling in de Philharmonie. Het was een leuk uitje en de kinderen hebben allemaal een prachtig verhaal geschreven over het toneelstuk. Met rekenen zijn we deze week druk bezig geweest met het oefenen van alle tafels door elkaar. Het blijft lastig dus thuis oefenen is zeer gewenst!

Deze week starten we in de klas met paperclip lezen. Alle kinderen krijgen een eigen strook en per gelezen bladzijde verdien je een paperclip. We oefenen in tweetallen met lezen, de kinderen gaan elkaar goed helpen om als klas zoveel mogelijk paperclips te verzamelen!

Groep 4 gaat de gymtijden ruilen met groep 5. Dat betekent dat wij vanaf deze week op de donderdagmiddag gym hebben. Na de pauze vertrekken we richting de gymzaal en om 15.15 uur zijn we weer terug.

Heeft U al gehoord van de cupcake wedstrijd in het thema van 4xWijzer? Groep 4 vond het niet leuk dat het alleen in de groepen 5 t/m 8 georganiseerd werd. Echt leuk om te zien hoe enthousiast ze waren en wilde vechten voor hun plekje. Uiteindelijk is het gelukt. We doen mee. Uitleg: bak zelf een cupcake in het thema ‘Gevaar’. Versier hem ook in dat thema. De jury let op uiterlijk en smaak. De inleverdatum is woensdag 27 maart.

We hebben in de oudergesprekken gehoord dat sommige ouders zich zorgen maken over de entree in de ochtend. Veel ouders willen graag even iets kwijt. Natuurlijk blijft dat mogelijk in belangrijke gevallen. Als het een mededeling is die ook per email kan of later, willen we U vragen een afspraak te maken per email.
Simone: simone.de.vries@obsdewilgenhoek.nl of Annemieke: annemieke.van.maanen@obsdewilgenhoek.nl . Ons doel is om altijd de leerlingen te verwelkomen als ze binnen komen. Even gezien zijn en gehoord indien nodig.

Iedereen een fijne week! Let op: vrijdag is er geen school.
Klassendienst zijn deze week Ona en Isabel.

Voor het nieuwe thema van 4xWijzer sparen we eierdozen waar 6 eieren in hebben gezeten. Graag inleveren bij de leerkracht!

GROEP 5

juf Judith, juf Emma

Groep 5 gaat de gymtijden ruilen met groep 4. Dit betekent dat wij vanaf deze week als eerste groep naar de gym gaan op de donderdagochtend. Vergeet je gymspullen dus niet mee te nemen in de ochtend. En zorg dat je op tijd bent!

We hebben tulpen nagetekend. Wat fantastisch om te zien hoe wij hard aan de slag gaan. Zo makkelijk was het niet en toch zijn er heel mooie resultaten en een goede inzet!

We hebben allemaal de uitleg over de spreekbeurt/presentatie gehad. Bedenk de komende tijd een onderwerp. Je mag het onderwerp na overleg met juf Judith alvast op de lijst zetten die in de klas hangt. Hoofdstukken beginnen met de woorden wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe.

Klassendienst: Veere en Fabian.
Volgende week zijn het Anne en Lisanne.
Heel fijne week allemaal!

GROEP 6

 juf Tamara

We hadden de afgelopen periode in de klas een heel positieve sfeer. De omgang met elkaar is goed, de werksfeer is goed en ik zie allemaal blije gezichten. Nu is er afgelopen week op mysterieuze wijze een scheldwoord geschreven achter één van de namen op het aftekenblad van de weektaak. Hierover is met de kinderen gesproken. Ik heb aangegeven dat degene die dit gedaan heeft zich bij mij moest komen melden, zodat we het kunnen uitspreken en oplossen. Dit is niet gebeurd. Ik zou het erg op prijs stellen als jullie hier thuis met jullie zoon of dochter over willen praten, zodat wij het mysterie alsnog kunnen oplossen.

Komende dinsdag is juf Annemieke een dagje in de klas wegens afwezigheid van juf Tamara.

Vrijdag is de school dicht wegens de staking!
Fijne week allemaal.

GROEP 7

juf Lisan, juf Robin

Juf Jet had vorige week stageweek en was daardoor de hele week in de klas. Deze week is alles weer normaal en is ze er alleen op donderdag.
Alle rapportgesprekken zijn geweest.

Vrijdag is er vanwege de staking geen les.
Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

Vandaag hebben we het thema ‘Waarheen’ van 4xWijzer afgerond met de kennisquiz. Afgelopen donderdag hebben de kinderen hun werk aan elkaar gepresenteerd. Ons volgende thema ‘Gevaar’ start op 25 maart en gaat over de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Boeken, posters en voorwerpen zijn zeer welkom!

Volgende week is het de ‘Week van de Lentekriebels.’ In groep 8 behandelen we de onderwerpen voortplanting en gezinsvorming en lichamelijke ontwikkeling en zelfbeeld.

Vrijdag a.s. is er geen school vanwege de staking!

De klassendienst van deze week: Morris en Nout.
Volgende week: Lola en Joris.
Fijne week allemaal!